Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

"Μήνυμα αντίστασης" από τους μαθητές των Λυκείων του Μεσολογγίου
Την Κυριακή το πρωί βραβεύτηκαν  οι μαθητές των Λυκείων του Μεσολογγίου που διακρίθηκαν  στο διαγωνισμό πραγματείας με θέμα: «Το διαχρονικό μήνυμα των Ελεύθερων Πολιορκημένων», που προκήρυξαν τα «Εκπαιδευτήρια Γείτονα» στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιούν «Οι νέοι γράφουν για τους ιστορικούς τους τόπους», η υλοποίηση του οποίου ξεκίνησε από το Μεσολόγγι.
Της απονομής των βραβείων στους μαθητές προηγήθηκαν επίκαιρες ομιλίες από τους διακεκριμένους πανεπιστημιακούς, Βασίλη Καραποστόλη και Αντώνη Μακρυδημήτρη, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης και ο γενικός διευθυντής των «Εκπαιδευτηρίων Γείτονα», Ελευθέριος Γείτονας.
Ο συντονιστής του προγράμματος των εκπαιδευτηρίων, Παναγιώτης Μανιώτης παρουσίασε τις βασικές αρχές και τη φιλοσοφία του διαγωνισμού καθώς και την έκδοση με τις πραγματείες που διακρίθηκαν. Μια έκδοση η οποία κυριολεκτικά αναμένεται να αποτελέσει ένα χρηστικό «εργαλείο» για τη μελέτη της θυσίας των Ελευθερων Πολιορκημένων.
Φυσικά τις εντυπώσεις από τη χθεσινή εκδήλωση «έκλεψε» ο πρωτεύσας στο διαγωνισμό Παύλος Τριανταφύλλου με τη γεμάτη μηνύματα, ομιλία του (διαβάστε εδώ).
Στο διαγωνισμό διακρίθηκαν οι εξής μαθητές:΅Α. Βραβευθέντες (με σειρά επιτυχίας)
Τριανταφύλλου Παύλος (2.000 ευρώ)
Γκανιάτσος Γιάννης & Αλεξανδρής Σταύρος (1.500 ευρώ)
Κάππα Παρασκευή & Γιαγή Ελευθερία (1.200 ευρώ)
Πετροπούλου Ζωή (700 ευρώ)
Νούλα Μαρία – Ρόμπολας Ιωάννης (600 ευρώ)

Β. Διακριθέντες (με αλφαβητική σειρά)
Γκούβας Γεράσιμος
Κατσάμπαλος Ηλίας
Κονδραλής Θεοφάνης
Λύρου Λαμπρινή & Λύτρα Ευαγγελία & Νίτσα Ευαγγελία
Πασπαλιάρης Χρήστος
Σαρτζής Γιώργος
Σκληρού Έφη
Στρωματιά Καλλιόπη
Τσιγγερίδης Ευθύμιος
Τσώτα Μαρία