Σάββατο 30 Απριλίου 2011

"Πυρά" Κουρουμπλή κατά δήμου και φορέων του Μεσολογγίου...


«Ως κοινωνία πρέπει να απαλλαγούμε από το παρακράτος της μιζέριας. Πρέπει να υπερβούμε τη χλιαρή λάσπη της μετριότητας και να ενεργοποιήσουμε μια οραματική προσπάθεια στον τόπο μας αφυπνίζοντας τις δημιουργικές του δυνάμεις.
Η κοινωνία του Μεσολογγίου πρέπει να αντιπαρέλθει όλους εκείνους τους «ηγετίσκους» που δεν της δίνουν την προοπτική μιας συλλογικής προσπάθειας εξόδου από την κρίση.
Το Μεσολόγγι μέσα από την Διεθνή Ακαδημία Ελευθερίας, πρέπει να το καταστήσουμε ένα παγκόσμιο Forum της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Η Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου πρέπει με την κατάλληλη προβολή να γίνει τόπος προορισμού όχι μόνο λόγω της μεγάλης της Ιστορίας αλλά και του φυσικού της κάλλους που ορίζεται από τις εκβολές του Ευήνου έως τις εκβολές του Αχελώου.
Η ανάπτυξη του Τ.Ε.Ι., η αναβάθμιση του Νοσοκομείου και των κοινωνικών υποδομών, η καθιέρωση της ονομασίας προέλευσης του αυγοτάραχου και η αξιοποίηση των αλιευμάτων, το νέο Μουσείο, η παραμονή του στρατοπέδου αλλά και όλων των ζητημάτων που απασχολούν την πόλη προϋποθέτουν την καλλιέργεια μιας συλλογικής προσπάθειας που δεν θα αποκλείει κανέναν στο βωμό αριβιστικών φιλοδοξιών.
Η φιλοδοξία μπορεί να αποδειχθεί στη ζωή δημιουργική εξέλιξη. Όταν όμως εκτρέπεται μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για έναν τόπο. Εάν κάποιοι θεωρούν ότι υφίσταται έλλειμμα εκπροσώπησης της πόλης δεν το επιλύουν με αφορισμούς και αποκλεισμούς. Θα τους συμβούλευα να συγκαλέσουν το Δημοτικό Συμβούλιο και εκεί να αποσαφηνιστεί η στάση όλων για ζητήματα που αφορούν την πόλη και κατά το παρελθόν και στο σημερινό και αυριανό παρόν.» είναι η απάντηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Κουρουμπλή στην ερώτηση: «Στο Μεσολόγγι κατά τις Εορτές Εξόδου υπήρξε η κορύφωση της στοχοποίησης των βουλευτών της Αιτωλοακαρνανίας και ιδιαίτερα των κυβερνητικών . Πως κρίνετε τη στάση αυτή της δημοτικής αρχής και των φορέων του δήμου;»  που του τέθηκε  σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα Agrinionews.gr (Όλη η συνέντευξη εδώ).