Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Το μεγαλείο της ψυχής του Έλληνα αναδείχτηκε σήμερα στο Μεσολόγγι



Ένα ξεκάθαρο μήνυμα αισιοδοξίας και κυρίως σεβασμού στην ιστορική μνήμη  έστειλαν  οι εκατοντάδες, κάθε ηλικίας συμμετέχοντες και ιδιαίτερα οι νέοι, στην πομπή της Ιερής Εικόνας της Εξόδου στο Μεσολόγγι καθώς παρά την συνεχή και έντονη βροχόπτωση (σ.σ. πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα) , με τεράστια αποθέματα θέλησης συμμετείχαν μέχρι τέλους στην πομπή, τιμώντας έτσι ΑΛΗΘΙΝΑ τη Μνήμη των Αθάνατων ηρώων του Μεσολογγίου.
Αυτά τα παιδιά με τις παραδοσιακές στολές αψήφησαν τις κυριολεκτικά ακραίες καιρικές συνθήκες και παρέλασαν μέχρι τέλους, με τη θέλησή τους. Κι αυτό είναι το σημείο που πρέπει να τονιστεί.
Κι αυτό γιατί η συμμετοχή στην πομπή για όλα τα τμήματα έχει καθαρά εθελοντικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί υποχρέωση με την στενή έννοια του όρου. Κατά συνέπεια και χωρίς καμιά υπερβολή σήμερα Κυριακή των Βαΐων του 2011, 185 χρόνια μετά την ηρωική Έξοδο, στο Μεσολόγγι αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά το μεγαλείο αυτού που ονομάζουμε ΕΛΛΗΝΑΣ.
Αφού σήμερα στο Μεσολόγγι παρέλασαν αντιπροσωπευτικά ένστολα τμήματα και φιλαρμονικές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, τα μέλη των οποίων απέδειξαν «ότι μέσα τους έχουν πολύ Μεσολόγγι!!!»
Ως MessolonghiNews δεν έχουμε άλλα λόγια για να εκφράσουμε τον θαυμασμό και την ικανοποίηση που μας κυριάρχησε σήμερα παρακολουθώντας την πομπή της Ιερής Εικόνας της Εξόδου.

Όπως επίσης σήμερα στο Μεσολόγγι για ακόμη μια φορά αποδείχτηκε η ανακολουθία των λόγων με τα έργα που διακρίνει το πολιτικό σύστημα, αφού ελάχιστοι ήταν οι πολιτικοί(υπουργοί, πρώην και νυν βουλευτές) που ακολούθησαν την Εικόνα… προτιμώντας τη φυγή από τη Μητρόπολη… για να γλυτώσουν τη βροχή αλλά και τις πιθανές αποδοκιμασίες...