Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Με λυμένο το ζήτημα της "Μαρίνας" πάει στις εκλογές ο δήμαρχος Μεσολογγίου! - Ν. Καραπάνος και J.P. Mennen παρουσίασαν τα χρονοδιαγράμματα της επένδυσης


Με εμφανή την ικανοποίησή τους για την οριστική επίλυση του ζητήματος της μαρίνας Μεσολογγίου - η οποία βρίσκονταν σε αδράνεια τα τελευταία χρόνια λόγω σειράς λειτουργικών προβλημάτων - εξέφρασαν στην έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «ΜΑΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Α.Ε.» Jo Peter Mennen.
Λειτουργία, που όπως τονίστηκε, θα έχει δυο σκέλη αυτό της άμεσης υποδοχής σκαφών στις υφιστάμενες λιμενικές εγκαταστάσεις από τον επόμενο μήνα και αυτού της ολοκλήρωσης του επενδυτικού σχεδίου για τη δημιουργία νέων αγκυροβολίων και χερσαίων εγκαταστάσεων με τριετή ορίζοντα ολοκλήρωσης τους.



Ο Νίκος Καραπάνος αναφέρθηκε στην πορεία της μαρίνας, αλλά και στο ρόλο που είχε προς την κατεύθυνση της απεμπλοκής των διαδικασιών ο δήμος και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, το οποίο συμμετέχει ως εταίρος. Μια δύσκολη διαδικασία που ξεκίνησε από το 2014 και ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες με την απόφαση της Υπουργού Ε. Κουντουρά που δίνει το «πράσινο φως» στην επανεκκίνηση κι επαναλειτουργία της επένδυσης.
Παρά τους δικαστικούς αγώνες, τα συνεχή εμπόδια και τις καθυστερήσεις, όπως είπε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου «…μπήκαμε στην διοίκηση στηρίξαμε την επένδυση και καταφέραμε να την επαναφέρουμε και επαναπροσδιορίσουμε. Και όλα αυτά με μόνο κίνητρο την υλοποίηση του έργου για το καλό της πόλης και της περιοχή μας.  Και κατηγορούμενοι σε δικαστήρια βρεθήκαμε και πειθαρχικές διώξεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση αντιμετωπίσαμε και σε κάποιους μικρόψυχους και πολιτικούς καιροσκόπους που μας συκοφαντούσαν  διαρκώς απαντούσαμε.
Το Λιμενικό Ταμείο που καταφέραμε και ιδρύσαμε έστω και με το μικρό ποσοστό συμμετοχής στην Μαρίνα Α.Ε. υπήρξε πάντα ο ρυθμιστής, αλλά και ισορροπιστής και εγγυητής της όλης κατάστασης.
Φτάσαμε έτσι να συνδράμουμε καταλυτικά στην έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την περιβαλλοντική αδειοδότηση, με διαρκείς παρεμβάσεις μας στις υπηρεσίες, έως την υπογραφή την  από τους Υπουργούς κ. Φάμελλο και κυρία Κουντουρά
Σε όλες αυτές τις οδυνηρές πολλές φορές διαδικασίες, προστίθενται και οι δημόσιες τοπικές πολιτικές παρεμβάσεις που όπως είπε ο Νίκος Καραπάνος δημιουργούσαν επιπλέον σύγχυση και ασφαλώς κινδύνους ολικής απώλειας της επένδυσης.
   «…Φτάσαμε λοιπόν τον Μάρτιο του 2018 το δημοτικό λιμενικό ταμείο να αποφασίζει ομόφωνα να προχωρήσει στον επανακαθορισμό της χερσαίας ζώνης λιμένα Μεσολογγίου και να αποστείλει σε επτά υπουργεία την απόφαση με το συννημένο τοπογραφικό για έγκριση και δημοσίευση στο ΦΕΚ. Με διαρκείς παρεμβάσεις και παρουσίες δια ζώσης υπεγράφη στις 2 Μάιου η νέα σύμβαση και πλέον το σημαντικό έργο πνοής για την Τουριστική – Οικονομική – Αναπτυξιακή πορεία αλλά και εξωστρέφεια της πόλης μας να είναι γεγονός».
Καταλήγοντας  ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου χαρακτήρισε την εύρυθμη λειτουργία της μαρίνας ως ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, που αφορά το θαλάσσιο μέτωπο της  πόλης και δίνει προστιθέμενη αξία στο λιμενικό της χώρο.

J.P. Mennen: "Στόχος µου είναι να επενδύσω και να ολοκληρώσω τη µαρίνα το συντομότερο δυνατόν"


 Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη εξέφρασε και ο κ.  Jo Peter Mennen εκ μέρους της επενδυτικής εταιρείας, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε πως «…Το Μεσολόγγι έχει μεγάλες ευκαιρίες για τουρισµό υψηλής ποιότητας, όπως ιστιοπλοΐα, περιβαλλοντικό, πολιτιστικό και διατροφικό τουρισµό. Αλλά όλες αυτές οι εξελίξεις μπορούν να επιτευχθούν µόνο µε την καλή συνεργασία όλων…».
«… Ο στόχος µου είναι να επενδύσω και να ολοκληρώσω τη µαρίνα το συντομότερο δυνατόν. Αλλά είμαι επίσης πρόθυµος να συνεισφέρω τη μακροχρόνια εμπειρία µου για να μετατρέψω το Μεσολόγγι σε διεθνή τουριστικό προορισμό. Για να το πετύχω, είμαι ανοικτός να συνεργαστώ µε οποιονδήποτε θέλει το καλύτερο για τη Μαρίνα και που πιστεύει στην τουριστική ανάπτυξη και το μέλλον του Μεσολογγίου» επεσήμανε ο κ. Jo Peter Mennen, ο οποίος ευχαρίστησε το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο για την διαρκή κι εντατική στήριξη, ο οποίος παρά τον ανηλεή δικαστικό «πόλεμο» πίστεψε και εν τέλει δικαιώθηκε για την επένδυση.
Ο  κ. Mennen απαντώντας τέλος σε σχετικό ερώτημα, διαβεβαίωσε πως η μαρίνα Μεσολογγίου πρόκειται να δεχθεί και πάλι σκάφη τον Ιούνιο στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της, ενώ αμέσως ξεκινά και το υπόλοιπο αναπτυξιακό επενδυτικό πρόγραμμα του έργου. 
Επίσης σε άλλο ερώτημα που τέθηκε απαντήθηκε ότι η «ΜΑΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΊΟΥ Α.Ε.» έχει προβεί σε διακανονισμό των όποιων οφειλών της στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, όπως και στο δημόσιο (Δ.Ο.Υ., ασφαλιστικά ταμεία κλπ).