Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου η εκδήλωση για τη λήξη της σχολικής χρονιάς στο 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου

Με την ευκαιρία της λήξης της σχολικής χρονιάς την Πέμπτη 6/6/2019 το 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου διοργανώνει εκδήλωση στους χώρους του σχολείου στην οποία εκτός των άλλων θα παρουσιαστούν τα προγράμματα και οι δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.
Η ανοιχτή πρόσκληση για την εκδήλωση αναφέρει:

"Ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων κι οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου σας προσκαλούν στην τελετή λήξης του σχολικού έτους 2018-2019 την Πέμπτη 06/06/2019 κι ώρα 20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής θα παρουσιαστούν τα προγράμματα κι οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο από τους μαθητές και τους υπευθύνους καθηγητές.\


Προγράμματα

• Σχολική επιχειρηματικότητα με οδηγό την παράδοση.

• Η μετανάστευση των Ελλήνων τότε και τώρα.

• Η ιστορία του ναζισμού στην Ευρώπη κι η μετανάστευση.


Δράσεις

• Συνεργασία του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου με το project της πόλης μας Messolonghi by Locals. 

• Συμμετοχή του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου στον διαγωνισμό μοντέρνου χορού στη Ναύπακτο.


Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι εκπαιδευτικοί κι οι μαθητές συνεργάστηκαν αρμονικά και δούλεψαν με μεράκι για να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έχοντας ως κίνητρο τη διάθεση για δημιουργία και μάθηση , τα παιδιά δημιούργησαν προϊόντα (σαπουνάκια, λικέρ) με παραδοσιακά υλικά, χωρίς χρήση χημικών και πρόσθετων συντηρητικών. Έκαναν έρευνα, συνεργάστηκαν, αφιέρωσαν χρόνο κι ενέργεια, μελέτησαν πτυχές της σύγχρονης Ιστορίας (μετανάστευση, ναζισμός)

Το αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας σας καλούμε να το επικροτήσετε και να το ενισχύσετε με την παρουσία σας. Η συμμετοχή σας θα δώσει ώθηση και κίνητρο στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν με περισσότερο ζήλο την επόμενη χρονιά και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει bazaar προϊόντων με καινοτόμες δημιουργίες των μαθητών του προγράμματος σχολικής επιχειρηματικότητας. 

Η παρουσία κι η ενίσχυσή σας θα αποτελέσουν την καλύτερη ανταμοιβή για την προσπάθεια των μαθητών μας. 

Σας περιμένουμε!"