Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Το διακύβευμα των εκλογών για το δήμο Μεσολογγίου: «Πισωγύρισμα ή άλμα ανάπτυξης;»


Από σήμερα μετράμε αντίστροφα για τις εκλογές της 26ης Μαΐου που θα κρίνουν και το μέλλον του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Τις τελευταίες αυτές ημέρες το ενδιαφέρον κορυφώνεται. Το παιγνίδι «ανάβει». Αυτές τις μέρες οι αναποφάσιστοι καλούνται να επιλέξουν. Ο κάθε ένας έχει την ευθύνη της επιλογής του. Και σίγουρα έχει και την ευθύνη του τι επιλέγει και τι ψηφίζει.
Το διακύβευμα λοιπόν αυτών των εκλογών είναι ξεκάθαρο: Ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου επιβάλλεται να συνεχίσει στον δρόμο της ανάπτυξης με σταθερά βήματα μπροστά, χωρίς πισωγυρίσματα, πειραματισμούς και αναβολές. Στο χέρι μας είναι.
Δεν είμαστε αιθεροβάμονες. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις.  Τα όσα όμως έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, με αυτά που προγραμματίζονται να γίνουν τα επόμενα, είναι η καλύτερη συνταγή για να γίνει ο  Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Δήμος της νέας εποχής.



Ο Νίκος Καραπάνος έχει αποδείξει πως έχει το «μέταλλο» για να υλοποιήσει όλα όσα χρειάζονται για να φτιάξει τον δήμο που όλοι θέλουμε. Τα έργα υποδομής που για χρόνια «αράχνιαζαν» στα συρτάρια προχώρησαν. Όταν έρθει η ολοκλήρωση και η πλήρης λειτουργία της Μαρίνας, η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα Ιόνια νησιά και όσα έργα είναι στο σχέδιο της υλοποίησης όπως αυτά αποτυπώνονται στο προεκλογικό του πρόγραμμα, θα μιλάμε για μια περιοχή που θα λειτουργεί ως κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου και όχι μόνο.
Ένα πάντως είναι σίγουρο. Όποιος είναι αύριο δήμαρχος θα έχει πολλά «έτοιμα» προς υλοποίηση έργα, κάτι δηλαδή που έλειπε όταν ανέλαβε η νυν Δημοτική Αρχή.
Εν κατακλείδι, τώρα είναι η ώρα που θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Πιστεύω ότι η πλειοψηφία των συμπολιτών μας, αντιλαμβάνεται ότι αυτή την Κυριακή καλούνται και πρέπει να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα. Πως δεν θα ρισκάρουν τον τόπο τους, αλλά και πως χορτάσανε από πειράματα.
Στο χέρι μας είναι να περάσουμε στη νέα εποχή! Την Κυριακή δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για τον Δήμο που θέλουμε. Ψήφος εμπιστοσύνης στον Νίκο Καραπάνο είναι μήνυμα για την ανάπτυξη.
Καλή ψήφο σε όλους. 

Σωτήριος Φ. Γαντζούδης



Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ»