Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Την Κυριακή η Δυτική Ελλάδα γυρίζει σελίδα!

Έφτασε η στιγμή που το τιμόνι της Περιφέρειας περνά σε ένα νέο άνθρωπο, ο οποίος περιστοιχισμένος από ανθρώπους ικανούς και άξιους, μπορεί να φέρει μια διαφορετική νοοτροπία στην περιοχή. Οι κάλπες όμως του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών δεν είναι απλά μια αναμέτρηση δύο συνδυασμών. Είναι στην ουσία μια αναμέτρηση με το χθες, με μια άλλη εποχή που απέτυχε να κάνει καλύτερο τον τόπο μας.
Ο συνδυασμός του επόμενου Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη είναι το άλμα στο αύριο, που έχουμε ανάγκη. Είναι η επιλογή για μια Περιφέρεια ανοιχτή, βιώσιμη, με ευκαιρίες και ανοιχτές πόρτες σε όλους. Δίπλα στους πολίτες και όχι μπροστά από αυτού. Είναι μια πορεία προς την κοινωνία που σε γεμίζει αισιοδοξία για το αύριο. Ένα αύριο χωρίς διαχωρισμούς και ψευτοδιλήμματα. Με νέους και έμπειρους ανθρώπους που αγωνιζόμαστε για περισσότερο φως απέναντι στο σκληρά κομματικό σκοτάδι.
Η σημερινή κατάσταση είναι αποκαρδιωτική. Με προβλήματα που χρονίζουν, πολιτικές χωρίς αποτελέσματα και έργα μόνο στα χαρτιά. Περιοχές ολόκληρες έχουν αφεθεί στην τύχη τους και άλλες δεν αξιοποιούν τις δυνατότητές τους. Η Αχαΐα, η Ηλεία, η Αιτωλοακαρνανία είναι τόπο γεμάτοι με φυσικό πλούτο. Τα τελευταία χρόνια σπαταλήσαμε πόρους και χάσαμε χρόνο. Ευκαιρίες έμειναν αναξιοποίητες και άνθρωποι απογοητεύτηκαν. 



Μπροστά μας την Κυριακή ανοίγεται μια σημαντική ευκαιρία. Να δημιουργήσουμε τα πάντα από την αρχή. Μια Περιφέρεια με συγκεκριμένο σχέδιο και πλάνο. Με ανθρώπους μέσα από την κοινωνία και πόρτες ανοιχτές. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει σημαντικό ρόλο και πρέπει να τον ανακτήσει. Απαλλαγμένοι από ό,τι μας κράτησε πίσω, αλλά κυρίως από τις παθογένειες του χθες, φεύγουμε μπροστά. Καλούμαστε σήμερα να φέρουμε την αισιοδοξία ξανά στην καθημερινότητά μας. Και θα το καταφέρουμε με αυτοπεποίθηση και πίστη στις ικανότητές μας.
Πρέπει και θα γυρίσουμε σελίδα. Κάνουμε μια νέα αρχή. Με όραμα, σχέδιο, υπερβάσεις και συνεργασίες. Με ανθρώπους έμπειρους, αφοσιωμένους και ταγμένους στους πολίτες και όχι τα κόμματα του χθες.
Δεν υποσχεθήκαμε περισσότερα από όσα έχουμε τη δύναμη να υλοποιήσουμε. Δεσμευθήκαμε όμως ότι θα διεκδικήσουμε όλα όσα μπορούμε, για να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Και μπορούμε να τα πετύχουμε. Σ’ αυτή την προσπάθεια, με τη στήριξή σας, οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας θα είναι οι πραγματικοί νικητές.
Την Κυριακή, με τη στήριξη στο Νεκτάριο Φαρμάκη, η Δυτική Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή.


Θανάσης Μαυρομμάτης
Υπ. περιφερειακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας 
με τον συνδυασμό "Όλα από την αρχή" του Νεκτάριου Φαρμάκη