Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

"Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας": ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ" - Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Αιτωλοακαρνανία

Κάλεσμα στους πολίτες να υπερψηφίσουν για "την τόνωση των τοπικών κινημάτων και άμεσο δημοκρατικών διεργασιών με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες για μια άλλη διεκδικητική κοινωνία" απευθύνει ο συνδυασμός "Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας" με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Βασίλη Χατζηλάμπρου.
Να σημειωθεί ότι η "Αντίσταση Πολιτών" συμμετέχει για τρίτη φορά στις περιφερειακές εκλογές, ενώ δυναμική ήταν η παρουσία στο περιφερειακό συμβούλιο.
Ειδικά για την Αιτωλοακαρνανία ο Κώστας Κούστας ανέδειξε μια σειρά ζητημάτων της περιοχής μας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 



"Οι Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019, που συμπίπτουν και με τις Ευρωεκλογές, αποτελούν κρίσιμη και συνολική πολιτική μάχη με τεράστια σημασία. Τα μνημονιακά κόμματα, και οι κυρίαρχοι αστικοί κύκλοι επιδιώκουν: 

Να υποβαθμίσουν και να αποπροσανατολίσουν την λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην ισόβια μεταμνημονιακή επιτήρηση και λιτότητα, μετατρέποντάς τες σε μια αντιπαράθεση για ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής της. Να διασώσουν τους τοπικούς πολιτικούς εκπροσώπους τους ή να τους αντικαταστήσουν με άλλους ταυτόχρονα να δημιουργήσουν και ενισχύσουν το κλίμα την συνενοχής στην λογική του ΄΄μαζί τα φάγαμε΄΄ για αυτό πρέπει να πληρώνουμε τα κοράκια της Ε.Ε. δανειστές και τοκογλύφους να επιβάλλουν για πάντα την αντίληψη ΄΄τίποτα δεν αλλάζει΄΄.

Προσπαθούν να διευρύνουν τις πολιτικές συμμαχίες συναίνεσης, συνενοχής, συνδιαχείρισης και υποταγής. Να περιθωριοποιήσουν την φωνή και παρουσία της ριζοσπαστικής, αντιμνημονιακής, αριστεράς και κάθε φωνής που διεκδικεί μια άλλη πολιτική για την τοπική αυτοδιοίκηση και τη χώρα.

Στις δύο προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, με τη στήριξη του λαού της δυτικής Ελλάδας, η Αντίσταση πολιτών εξέλεξε 1 περιφερειακό σύμβουλο το 2010 και 5 περιφερειακούς συμβούλους το Μάη του 2014. 

Απ’ αυτή τη θέση καταγγείλαμε και αποκαλύψαμε κάθε προσπάθεια αντιλαϊκής πολιτική που πήγε να εφαρμοστεί με όχημα την περιφέρεια. Επιλέξαμε να είμαστε παρόντες στα κινήματα, στους αγώνες για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου, ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων του περιβάλλοντος. Να μιλάμε με τη φωνή των διεκδικήσεων της κοινωνίας της Δυτικής Ελλάδας και όχι με αυτή των τεχνοκρατών της διαπλοκής και της αυταπάτης των ΕΣΠΑ που υλοποιούν σχέδια των ντόπιων επιχειρηματικών κύκλων.

Η “Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας” στις νέες συνθήκες δίνει ξανά το παρόν στη τη μάχη των Περιφερειακών εκλογών » καλεί όλους τους άνεργους και ανασφάλιστους, τους αγρότες, τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγωνιστές των κινημάτων, να δώσουμε μαζί τη μάχη για την επιβίωση και τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων της πόλης και του χωριού, για την τόνωση των τοπικών κινημάτων και άμεσο δημοκρατικών διεργασιών με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες για μια άλλη διεκδικητική κοινωνία."

Το ψηφοδέλτιο της "Αντίστασης πολιτών Δυτ. Ελλάδας" στην Αιτωλοακαρνανία  έχει ως εξής:

1.Αμβράζη Ευαγγελία, Ιδιωτική υπάλληλος
2.Βασιλόπουλος Γρηγόρης, Γεωπόνος
3.Βασκαντήρας Δημήτρης, Συνταξιούχος ΙΚΑ
4.Δημητροπούλου Ιωάννα, Φοιτήτρια Νομικής
5.Καραΐσκος Πάνος, Συνταξιούχος Υπ. Πολιτισμού
6.Κατσάμπας Γιώργος, Ηθοποιός-Δημοσιογράφος
7. Κολοβός Γιάννης, Συνταξιούχος εκπαιδευτικός
8.Κούστας Κώστας, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
9.Κρεμμύδας Απόστολος, Γεωπόνος
10.Μουσσέ Χρύσα, Κοινωνική Λειτουργός
11.Μπεκατώρου Αργυρώ, Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πάτρας
12.Μπεσίνης Χρήστος, Συνταξιούχος ΙΚΑ
13.Παληγεώργος Γιώργος, Οικονομολόγος
14.Παπαδημητρίου Δήμητρα, Αγρότης
15.Παρασκευά Ευδοξία, Υπάλληλος πληροφορικής Νοσοκομείου Μεσολογγίου
16.Πολύζος Γιώργος, Επαγγελματίας εστίασης
17.Πρέντζας Πολύτιμος, Έμπορος
18.Ράμμου Φωτεινή Άνεργη
19.Ράντζος Κώστας, Εργάτης στο Πλατυγιάλι
20.Σκανδάλου Ελένη, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός
21.Τραπεζιώτη Ιωάννα, Φοιτήτρια Ιατρικής
22.Τσαφώνιας Σπύρος, Αγρότης-Επιχειρηματίας
23.Τσούνης Βασίλης-Γιώργος, Φοιτητής
24.Φασούλας Αποστόλης, Γιατρός ορθοπεδικός-Νοσοκομείο Μεσολογγίου