Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Κυκλοφορησε το νέο τευχος του περιοδικου «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»


Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος (13ο) του Περιοδικού «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, το οποίο είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο Μητροπολίτη (από Παραμυθίας) Αγιάς και Συκουρίου κυρό Παύλο (Καρβέλη), σε μια προσπάθεια να παρουσιαστούν πρότυπα παραδειγματισμού σύγχρονων αγιασμένων μορφών. Οι αναγνώστες θα διαβάσουν κείμενα: του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, του αρχιμ. Παύλου Ντανά και του τ. Προέδρου Εφετών κ. Ιωάννου Λώλη. Επίσης παρατίθεται απόσπασμα ομιλίας του μακαριστού για τον άγιο Γεώργιο.
Στην ενότητα εορταστικά δημοσιεύεται κείμενο του θεολόγου κ. Λάμπρου Σκόντζου για την Ανάσταση του Χριστού και στην ενότητα επίκαιρα κείμενο που υπογράφουν οι αγιορείτες ιερομόναχοι Γρηγόριος, Αρσένιος και Ευθύμιος με τις συνοδείες τους «Περί μεταφράσεως των λειτουργικών κειμένων».
Στη στήλη διδαχές δημοσιεύεται κείμενο του θεολόγου - φιλολόγου κ. Κώστα Δημόπουλου και στην ενότητα πολιτισμός παρουσιάζεται ένα μικρό αφιέρωμα στον εξ Αιτωλικού λογοτέχνη Ι. Μ. Παναγιωτόπουλο, γράφοντας γι’ αυτόν η κόρη του, συγγραφέας κα Λήδα Παναγιωτοπούλου.
Στη στήλη υγεία θα διαβάσετε ένα επιστημονικό κείμενο της ιατρού κας Χριστίνας Συρογιαννίδη για την παχυσαρκία, ενώ στην ενότητα βιβλιοπαρουσίαση για το νέο βιβλίο της Ι. Μητροπόλεως, με τίτλο: «Η Αγία Ελεούσα – Το βυζαντινό μοναστήρι της Κλεισούρας του Μεσολογγίου», του συγγραφέως-εκπαιδευτικού κ. Αριστείδη Καβάγια.
Στη στήλη εις μνημόσυνον γίνεται αναφορά σε δυό μορφές που έφυγαν πρόσφατα από κοντά μας, τον ιερέα Ιωάννη Ζήση και την διευθύντρια του Δροσινείου Οικοτροφείου Θηλέων Ελένη Καππέ.
Το τεύχος ολοκληρώνεται -πριν από την επικαιρότητα- με αντιαιρετικά και εθνικά μηνύματα. Την εγκύκλιο του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά για την αίρεση των Πεντηκοστιανών και την ομιλία του ιερέως Κωνσταντίνου Δημητρίου για την 25η Μαρτίου.
Το περιοδικό κυκλοφορεί σε 3.000 αντίτυπα και αποστέλλεται ταχυδρομικώς σε όσους το επιθυμούν, αφού επικοινωνήσουν με το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως στην παρακάτω διεύθυνση.
Για περισσότερα, μπορεί κανείς να ενημερωθεί από τον ιστότοπο
http://kosmasaitolos.blogspot.com/ / E-mail: agkosmas@otenet.gr