Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Να τιμωρηθεί το κράτος – πειρατής


Ανακοίνωση της ΠΚ ΣΥΝ Μεσολογγίου

για την δολοφονική επίθεση στην ανθρωπιστική αποστολή για τη Γάζα



"Η κυβέρνηση του Ισραήλ παραβιάζοντας κάθε έννοια; Νομιμότητας οργάνωσε ένοπλη επίθεση σκορπίζοντας το θάνατο στα πληρώματα και τους συνοδούς της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας. Ποντάρει φυσικά στην προκλητική στήριξη των ΗΠΑ και την στάση Πόντιου Πιλάτου της διχασμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για πρώτη φορά καταπατά την διεθνή νομιμότητα ανοίγοντας πυρ κατά εμπορικών πλοίων στα διεθνή ύδατα, σκοτώνοντας και απαγάγοντας πολίτες. Η συμπεριφορά του Ισραήλ ενεργοποιεί στην ευρύτερη Μεσόγειο δυναμικές στρατιωτικής αντιπαράθεσης. Η χώρα μας πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην διακοπή των στρατιωτικών σχέσεων με το Ισραήλ, αλλά και να συμμετάσχει ενεργά στις διεθνείς πρωτοβουλίες που σκοπό θα έχουν:
º Να παραπεμφθεί το Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και να δικασθεί για εγκλήματα πολέμου – τόσο εναντίον του Παλαιστινιακού λαού – όσο και για τις τωρινές εγκληματικές του πράξεις στα διεθνή ύδατα, που ποδοπατούν διεθνείς πράξεις και συμφωνίες.
º Την πλήρη αποζημίωση για τις εγκληματικές αυτές ενέργειες, την επιστροφή των πλοίων και την μη παρεμπόδιση της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Παλαιστίνη.
º Την άρση του αποκλεισμού της Γάζας και την αποχώρηση των δυνάμεων κατοχής από τα Παλαιστινιακά εδάφη.
Η αντίστροφη μέτρηση για το πολεμοχαρές καθεστώς πρέπει να αρχίσει τώρα, τόσο σε διεθνές επίπεδο, όσο και στο εσωτερικό της χώρας. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Να μην μείνει ατιμώρητο το αποτρόπαιο και ειδεχθές αυτό νέο έγκλημα!"