Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Γ. Αναγνωστόπουλος: «Πλασματικό και αβάσιμο το χρέος των 14 εκ. €»


Με δήλωσή του και σε συνέχεια των όσων υποστήριξε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου, ο τ. δήμαρχος, Γιάννης Αναγνωστόπουλος επαναλαμβάνει τον χαρακτηρισμό περί «πολιτικής αλητείας» σε βάρος του δημάρχου, Π. Κατσούλη αναφορικά με τα όσα υποστήριξε και πάλι ο τελευταίος για την οικονομική κατάσταση του παλαιού δήμου Μεσολογγίου.
Ο κ. Αναγνωστόπουλος στη δήλωσή του κατηγορεί επίσης τον κ. Κατσούλη για «πολιτική ανηθικότητα» αφού όπως υπογραμμίζει: «στην εισήγησή του ο κ. Κατσούλης σκόπιμα απέκρυψε από το σώμα ότι ένα μεγάλο μέρος του όποιου χρέους του δήμου οφείλεται στο γεγονός ότι η Πολιτεία δεν έχει αποδώσει στους δήμους τις προβλεπόμενες ετήσιες χρηματοδοτήσεις για την κατασκευή έργων (ΣΑΤΑ κλπ.).»
Συγκεκριμένα ο κ. Αναγνωστόπουλος προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Επιβεβαιώνομαι για μια ακόμη φορά στον προεκλογικό μου όρο για τον κ. Κατσούλη, "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ". Και τούτο γιατί στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναφερόμενος στα οικονομικά του Δήμου, παραπλανητικά μίλησε για €14.000.000 χρέος στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, χωρίς να δώσει τα οικονομικά μεγέθη από πριν στους επικεφαλείς. Το γεγονός αυτό συνιστά επιπλέον "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ".


Νομιμοποιούμαι να λέω τα ανωτέρω και έχω "ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ" έναντι των πολιτών, που με σεβασμό υπηρέτησα και όχι στους αριβίστες της πολιτικής, γιατί θα απαντήσω με ακριβή στοιχεία, που παρέδωσα στην πρώτη και μοναδική συνάντηση με τον νέο Δήμαρχο και προέρχονται από τα επίσημα οικονομικά στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας του ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΥ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.

1. ΧΡΕΟΣ
Αναφέρθηκε από τον Δήμαρχο ότι οφείλουμε σε προμηθευτές €2.913.000. Απέκρυψε σκόπιμα, και στο χρέος αυτό συνυπολόγισε ποσό άνω του €1.000.000 το οποίο οφείλει η πολιτεία από έργα δημοπρατηθέντα και εκτελεσθέντα (ΣΑΤΑ – ΘΗΣΕΑΣ κ.λ.π.)

2. ΔΑΝΕΙΑ
Προεκλογικά, γι’ αυτό επιμένω στον όρο "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ", ισχυρίζετο ότι τα δάνεια του Δήμου μας ήταν άνω των €6.500.000. Σήμερα μιλά για €1.162.000 αυτό που ισχυριζόμουν προεκλογικά στο λόγο μου.
Το δε δάνειο €600.000 αφορά την εξαγορά οικοπέδου όπισθεν του ΜΟΥΣΕΙΟΥ και αγορά οικοπέδου στο Ευηνοχώρι για ανέγερση Σχολικού συγκροτήματος. Το ανωτέρω δάνειο δεν έχει ακόμη εκταμιευθεί.
3. ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Είμαστε περήφανοι για το Δημοτικό Ωδείο, τους Παιδικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Δημοτικό Ιατρείο (επισκέπτες 3.200 το 2010), Δημοτική Μουσική (120 παιδιά δικά μας με νεαρό διδάσκαλο Μουσικής από την πόλη μας, που κατόρθωσε σε ένα μήνα να διαλύσει).
Όπου στα ανωτέρω υπάρχει σκοτεινό σημείο, πρώτοι εμείς θα το καταδικάσουμε και θα βοηθήσουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Όμως στηρίζαμε και στηρίζουμε τα Δ.Σ. των Νομικών προσώπων καθώς και τους υπαλλήλους του Δήμου που ασκούσαν γραμματειακή υποστήριξη.

4. ΔΕΥΑΜ
Ανέφερε ο Δήμαρχος χρέος €1.800.000, ξέχασε σκόπιμα να αναφέρει ότι ο Δήμος έχει καταβάλει από τακτική του επιχορήγηση για τα έτη 2007 – 2010 ποσό €700.000 για τοκοχρεολύσια. Οι απαιτήσεις της επιχείρησης από συνδημότες μας ανέρχονται σε ποσό άνω των €400.000. Ξέχασε να αναφέρει ότι για 3 χρόνια δεν δόθηκε καμία αύξηση, τουναντίον μειώθηκε σε ευπαθείς ομάδες.
Ερμηνεύεται η αντίδρασή του για την ΔΕΥΑΜ και το έργο της γιατί πήγε κατηγορούμενο τον αείμνηστο πρόεδρό της Παναγιώτη Δαρλαμήτσο, επί Δημαρχίας Ρεπάσου, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΙΩΠΟΥΝ παράγοντες της τότε Δημοτικής εποχής και σήμερα είναι συνεργαζόμενοι. Στηρίζουμε τον Διευθυντή και τους εργαζόμενους.

5. ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ
Ξέχασε να αναφέρει ότι αποπληρώσαμε σαν Δημοτική Αρχή το ΔΑΝΕΙΟ της Δημοτικής Αρχής Πρεβεζάνου ύψους €500.000 (από τοκοχρεολύσια). Επίσης παραδόθηκε εμπόρευμα ύψους €250.000.
Σκόπιμα απέκρυψε τις ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ του Δήμου από συνδημότες:
1. Βεβαιωμένο κατάλογο (2% ενοίκια κ.λ.π.) €1.309.275
2. Μισθώματα ιχθυοτροφείων €300.000
3. Ελληνικές Αλυκές α.ε. (από 3%) €485.000
4. Υπόλοιπο ταμείου 31/12/2010 €839.484.044 (σύμφωνα με βεβαίωση προϊσταμένης κα. Καρβέλη και κ. Δρόσου).

Κλείνοντας μια μικρή υπενθύμιση ότι ακόμη πληρώσαμε τα έτη 2007 – 2010:
1. Σε σχολικούς φύλακες €500.000
2. Σε Δημοτική Αστυνομία €440.000
Τα ανωτέρω ήταν υποχρέωση της πολιτείας, αλλά δυστυχώς πληρώθηκαν ζεστά-ζεστά από το Ταμείο του Δήμου. Επίσης λόγω του Δ.Ν.Τ. εισπράξαμε 1.000.000 λιγότερη επιχορήγηση (για μισθούς – λειτουργικά έξοδα).
Αυτή είναι η ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ μου προσωπικά στο Δήμαρχο και πιστεύω ότι θα υπάρξουν ανάλογες απαντήσεις στην λασπολογία του Δημάρχου από τους πρώην Δημάρχους Αιτωλικού – Οινιαδών.»