Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

"Ειλημμένη απόφαση η κατάργηση του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου"


Η ένδοξη πολεμική σημαία του 2/39ΣΕ δεν θα ξαναπαρελάσει στο Μεσολόγγι αφού καταργείται η στρατιωτική μονάδα

Αποκαλυπτικός πριν από λίγο ο δημοσιογράφος, Δήμος Βερύκιος σχετικά με τις αποφάσεις του Υπουργείου Άμυνας για τις καταργήσεις των κέντρων νεοσυλλέκτων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Μεσολογγίου και στη δημοσιογράφο, Ασημίνα Σαλαμούρα.
Ο κ. Βερύκιος επιβεβαίωσε την ορθότητα του προχθεσινού ρεπορτάζ του, στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» για τον «χακί Καλλικράτη» λέγοντας χαρακτηριστικά «με τέτοια ευαίσθητα θέματα για τις τοπικές κοινωνίες δεν παίζουμε».
Έτσι σύμφωνα με τον κ. Βερύκιο το υπουργείο Άμυνας, υπό την ασφυκτική πίεση του υπουργείου Οικονομίας και της Τρόικας για δραστική περιστολή των αμυντικών δαπανών μεταξύ άλλων προβαίνει στις καταργήσεις των κέντρων νεοσυλλέκτων, μεταξύ των οποίων και αυτό του Μεσολογγίου.
Η κατάργηση όπως τόνισε: «δεν θα γίνει με παράτες ή επίσημες ανακοινώσεις αλλά με τον απλό τρόπο να μην δεχθεί σειρά στρατευσίμων και με μετακινήσεις μονίμων στελεχών».
Τέλος όσον  αφορά την πιθανότητα ανάκλησης αυτού του σχεδιασμού ο κ. Βερύκιος επανέλαβε την ορθότητα του ρεπορτάζ και με νόημα είπε: «δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά που υποστηρίζονται για παρεμβάσεις πολιτικών παραγόντων κλπ
Τα όσα μετέφερε λοιπόν σήμερα ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος είναι άκρως αποκαλυπτικά για τα μέλλον της περιοχής μας, αφού πλέον η τρόικα βλέπουμε να βάζει στο μάτι κατακτήσεις χρόνων των τοπικών κοινωνιών και ειδικά για εμάς το μέλλον προμηνύεται ζοφερό αφού σειρά πλέον έχουν το Νοσοκομείο και το ΤΕΙ.