Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Με επιτυχία η κοπή της πίτας της Αερολέσχης ΜεσολογγίουΔεκάδες μικρά αεροσκάφη και ελικόπτερα στο αεροδρόμιο Μεσολογγίου
για την κοπή της πίτας της τοπικής αερολέσχης
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, χθες Κυριακή , η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, της Αερολέσχης Ι. Π. Μεσολογγίου.  Η συμμετοχή από άλλες αερολέσχες και ιδιώτες, ξεπέρασε κάθε προσδοκία παρόλο τον άσχημο καιρό, καθώς αφίχθησαν σαράντα  αεροσκάφη διαφόρων τύπων  και εφτά ελικόπτερα. Ωστόσο, αρκετός κόσμος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και από τις γειτονικές πόλεις, που ήρθαν να διασκεδάσουν και να απολαύσουν από κοντά τις πτήσεις των αεροσκαφών.
Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Αερολέσχης Ι. Π. Μεσολογγίου, Γιώργος Πρεβεζάνος  αναφέροντας μερικές πληροφορίες για το πώς ξεκίνησε η προσπάθεια να υλοποιηθεί ένα αεροδρόμιο στην πόλη του Μεσολογγίου. Μία χρηματοδότηση από το  Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών μέσω της ΥΠΑ, χρηματοδότηση η οποία χρησιμοποιείται  αποκλειστικά και μόνο για την κατασκευή και συντήρηση αεροπορικών υποδομών.  Σήμερα αυτή η προσπάθεια επεκτάθηκε τόσο, έτσι ώστε αυτή τη στιγμή να  λειτουργεί και σχολή υπερελαφρών αεροσκαφών, για όσους ενδιαφέρονται να πάρουν ένα πτυχίο χειριστού.Ο πρόεδρος της Αερολέσχης Μεσολογγίου Γ. Πρεβεζάνος χαιρετίζει την εκδήλωσηΕν συνεχεία, το λόγο έδωσε στον κ. Ι. Γεωργαντάκη, υπεύθυνο για την εκπαίδευση εδάφους της σχολής, για να πει δυο λόγια για την προσπάθεια αυτή και τη διάδοση της αεροπορικής ιδέας. Επίσης χαιρετισμό απεύθυναν, οι πρόεδροι των παρευρισκομένων αερολεσχών  που επισκέφθηκαν το αεροδρόμιο μας, όπως: του Αγρινίου, Άρτας, Δεκέλειας, Μεγάρων, Κέρκυρας και Πατρών καθώς  και ένα από τα στελέχη  της  ΥΠΑ ο κ. Καυκαλίδης.
Με το πέρας της κοπής της πίτας, ακολούθησε barbeque party με τοπικά εδέσματα, άφθονο κρασί και ζωντανή μουσική.
Το Δ.Σ και τα μέλη της αερολέσχης, θέλουν να εκφράσουν δημοσίως ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέρφους αεροπόρους,  από τις άλλες αερολέσχες για την συμμετοχή τους, αλλά και στους φίλους της Αερολέσχης Μεσολογγίου που παρευρέθηκαν, στηρίζοντας την προσπάθεια αυτή.