Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Μετά το δήμο Μεσολογγίου και ο δήμος Ναυπακτίας κατά της ίδρυσης εφετείου στο Αγρίνιο


Πολύς ο κόσμος έξω από το δικαστικό μέγαρο Μεσολογγίου

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Π. Κατσούλης πλαισιωμένος από τους πρώην δημάρχους Γ. Πρεβεζάνο και Γ. Αναγνωστόπουλος, τον αντιδήμαρχο Ναυπακτίας Κ. Σταυρόπουλο, τον πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου, Γ. Ατσαλάκη και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Γ. Σπανό.

Δίωρη κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου Μεσολογγίου για το Εφετείο

Για περισσότερες από δυο ώρες το δικαστικό μέγαρο Μεσολογγίου τελούσε υπό κατάληψη από δικηγόρους και εκπροσώπους φορέων του Μεσολογγίου σήμερα Τρίτη 22/3/2011, σε μια πρώτη έμπρακτη εκδήλωση διαμαρτυρίας για την απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης να ιδρύσει το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας στο Αγρίνιο, παρακάμπτοντας το θεσμικό ρόλο της πόλης ως πρωτεύουσας του νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης απευθύνοντας χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους τόνισε, ότι αυτή η απόφαση πυροδοτεί την έντονη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και για άλλα σημαντικά, όπως το νοσοκομείο, το αρχαιολογικό μουσείο και ο Καλλικράτης.
Ζήτησε από τους παρισταμένους να είναι σε εγρήγορση για τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν, ώστε να ασκηθεί η μεγαλύτερη δυνατή πίεση στην κυβέρνηση. Ο κ. Κατσούλης μάλιστα ανακοίνωσε, ότι ανάλογες κινητοποιήσεις να επαναληφθούν με αρχή την 25η Μαρτίου.Στην συγκέντρωση από τον αντιδήμαρχο Ναυπακτίας, Κώστα Σταυρόπουλο διαβάστηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας του δήμου Ναυπακτίας για την απόφαση της ίδρυσης του Εφετείου στο Αγρίνιο, στο οποίο μεταξύ άλλων τίθενται το ερώτημα: «γιατί οι κάτοικοι της Ναυπακτίας να υποστούν μια απίστευτη ταλαιπωρία μετακινούμενοι στο Αγρίνιο;»
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Μεσολογγίου, Γιάννης Ατσαλάκης επανέλαβε το αίτημα για παρέμβαση του Πρωθυπουργού για ανάκληση του προεδρικού διατάγματος και ανακοίνωσε ότι ο σύλλογος θα κινηθεί νομικά ώστε να ακυρωθεί η απόφαση.
Η συμμετοχή του κόσμου στην σημερινή κινητοποίηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ενώ το απόγευμα συνεδριάζει η συντονιστική επιτροπή αγώνα για να καθοριστεί η μορφή των κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες με αποκορύφωμα όπως αναφέραμε την κινητοποίηση της 25ης Μαρτίου.