Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Καταγγέλλουν επικίνδυνες συνθήκες στέγασης για το Νηπιαγωγείο ΕυηνοχωρίουΠολλά έχουν γραφεί και έχουν ειπωθεί σχετικά με τη στέγαση του νηπιαγωγείου στο Ευηνοχώρι  τα τελευταία τρία χρόνια. Δυστυχώς κανενός το αυτί δεν έχει ιδρώσει…
Εγώ θα ρωτήσω τα παρακάτω:
1. Ποιός θα είναι υπεύθυνος εάν χτυπηθεί κάποιο νήπιο απ' τα διερχόμενα αυτοκίνητα στον κεντρικό δρόμο?
2. Ποιός θα είναι υπεύθυνος για τυχόν ατύχημα εάν γίνει στην εξώπορτα του νηπιαγωγείου που γίνεται κάθε μεσημέρι κυκλοφοριακή συμφόρηση απ΄τα αυτοκίνητα των γονιών που περιμένουν να πάρουν τα παιδιά τους?
3. Ποιός θα είναι υπεύθυνος εάν χτυπήσει από διερχόμενο αυτοκίνητο (σε δρόμο καρμανιόλα) κάποιο νήπιο , πηγαίνοντας στην απέναντι παιδική χαρά μιας και δεν υπάρχει αύλειος χώρος στο οίκημα?
4. Ποιός θα είναι υπεύθυνος εάν υπάρξει κάποια επιδημία λόγω κάκκιστων συνθηκών υγείας στο εν λόγω οίκημα?
5. Ποιός είναι υπεύθυνος που δεν έχουν μεταφερθεί ακόμη τα νήπια στο άδειο δημόσιο δημοτικό σχολείο?
6. Ποιός και τι είδους όφελος έχει από όλη αυτή την ιστορία και καθυστερεί με τέτοιο προκλητικό και εγκληματικό για τον τόπο μας τρόπο την μεταστέγαση του νηπιαγωγείου , χρεώνοντάς μας χιλιάδες ευρώ ετησίως για ενοίκια σε ακατάλληλο κτίριο , ενώ υπάρχει διαθέσιμο άδειο δημόσιο κτίριο του δημοτικού σχολείου?
Οι κάτοικοι του χωριού έχουν πλέον ξεπεράσει τα όρια της αγανάκτησης και έχουν εξαγριωθεί με την συμπεριφορά ορισμένων.Ήδη έχουν γίνει καταγγελίες σε γνωστή βραδινή τηλεοπτική εκπομπή που ασχολείται με σκάνδαλα , ενώ έχει συσταθεί επιτροπή , σύμφωνα με πληροφορίες , η οποία θα ενεργήσει από κοινού με τον σύλλογο Γονέων - Κηδεμόνων , δυναμικά πλέον , κάνοντας καταγγελίες και μηνύσεις στο γραφείο του εισαγγελέα τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Αφορμή για τα παραπάνω ερωτήματα αποτέλεσε η νέα καταγγελία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Ευηνοχωρίου:

«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΑΙΤΗΣΗ
Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
Νηπιαγωγείου – Δημοτικού Σχολείου Ευηνοχωρίου
 ΠΡΟΣ:
ΠΔΕ/Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας
 Περιφερειακής Ενότητας
Αιτωλ/νίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
     1. Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας
     2. Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου
Καταγγέλλουμε στην υπηρεσία σας την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο Νηπιαγωγείο Ευηνοχωρίου και από άποψη υγιεινής.
Στο μέσον μιας πολύ δύσκολης περιόδου και λόγω της έξαρσης του Η1Ν1 δημιουργούνται τεράστια προβλήματα.
Το εν λόγω ακατάλληλο ιδιωτικό κτίριο που στεγάζει το Νηπιαγωγείο , περίπου 65 τετραγωνικά μέτρα , με 40 νήπια και τρεις εκπαιδευτικούς , έχει μόνο μία και μοναδική τουαλέτα και αυτή χωρίς εξαερισμό και χωρίς καθόλου αύλειο χώρο.
Παρακαλούμε για την διενέργεια αυτοψίας στο συγκεκριμένο χώρο και για τις δικές σας ενέργειες , με δεδομένο ότι προσφέρεται δημόσιο κτίριο , το πρώην 3θέσιο Δημοτικό Σχολείο και το 1ο Νηπιαγωγείο , στα οποία έγιναν και πρόσφατες βελτιώσεις για την εγκατάσταση των νηπίων.
Η επίκληση αναγκαιότητας και η εξ αυτού παράλειψη ελέγχου της καταλληλότητας του εν λόγω κτιρίου δεν υφίσταται πλέον.
Ο καταγγέλλων και αιτών σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
Νηπιαγωγείου – Δημοτικού Σχολείου Ευηνοχωρίου.

Η Πρόεδρος                                    Η Γραμματέας»