Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Δεν αντέχουν τη "βρώμα και τη δυσωδία" στη Σταμνά Μεσολογγίου


Για αδράνεια καταγγέλλουν την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Μεσολογγίου κάτοικοι της Σταμνάς

Στον Εισαγγελέα Μεσολογγίου ετοιμάζονται να προσφύγουν με μηνυτήρια αναφορά τους κάτοικοι του Δ.Δ. Σταμνάς μη αντέχοντας άλλο τη βρώμα και τη δυσωδία από την παράνομη χωματερή που έχει δημιουργηθεί στην είσοδο του χωριού τους.
Παρά τις προφορικές οχλήσεις τους προς το δήμο Μεσολογγίου η κατάσταση δεν βελτιώθηκε. Και πως να βελτιωθεί άλλωστε αφού σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής: «οι ιθύνοντες του Δήμου πιθανότατα έχουν να επισκεφτούν την ιστορική Σταμνά από την προεκλογική περίοδο. Μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών θα την θυμηθούν και θα την επισκεφτούν στις επόμενες εκλογές.»


Οι ίδιοι κάτοικοι σημειώνουν με νόημα: «Επειδή λοιπόν η ανοχή και η ντροπή έχουν τα όριά τους  απευθυνόμαστε στους αρμόδιους της υπηρεσίας καθαριότητας της Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου οι οποίοι πυρετωδώς ετοιμάζονται για τις γιορτές εξόδου για τελευταία φορά και μέσω των Μ.Μ.Ε.»
Οι κάτοικοι καταγγέλλουν επίσης περιβαλλοντική μόλυνση αφού όπως τονίζουν: «Όλα αυτά τα μπάζα και τα τοξικά μολύνουν τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, δεδομένου ότι πιο κάτω υπάρχουν μικρές πηγές και γεωτρήσεις ενώ παράλληλα με τις βροχοπτώσεις μπαζώνουν φρεάτια και αύλακες απορροής ομβρίων υδάτων καταστρέφοντας καλλιέργειες.»