Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Στήριξη στο "Χαμόγελο του Παιδιού" από τον Κ. Καραγκούνη


Χθες, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ και Αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Κων/νος Καραγκούνης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κων/νο Γιαννόπουλο.

Στη συνάντηση αυτή κατέστη δυνατό να γίνει μια εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση για το έργο που επιτελείται στον Οργανισμό, τα προβλήματα που αντιμετώπιζει ο φορέας αλλά βεβαίως και για τις προκλήσεις του μέλλοντος.
Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε στον βουλευτή της ΝΔ,  ότι στόχος του Οργανισμού είναι να βρίσκεται κοντά στα προβλήματα των παιδιών, να προσπαθεί να δίνει «χαμόγελο» σε κάθε παιδί που το έχει ανάγκη και εξέφρασε την αγωνία του, αν θα υπάρχει και στο μέλλον αυτή η δυνατότητα. «Η οικονομική συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη και αυτό δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την τιτάνια αυτή προσπάθεια που έχει ξεκινήσει χρόνια τώρα» υπογράμμισε  ο πρόεδρος του «χαμόγελου του Παιδιού».Από την πλευρά του ο κ. Καραγκούνης διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του παιδιού» ότι τόσο ο ίδιος όσο και η ΝΔ δια του Προέδρου της, Αντώνη Σαμαρά θα είναι αρωγός της μεγάλης αυτής προσπάθειας που γίνεται με τεράστια κοινωνική προσφορά ώστε τίποτα να μη σταθεί εμπόδιο στις επιδιώξεις και τους σκοπούς του Οργανισμού.
Παρέμβαση και από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για το γυμνάσιο Καλυβίων
Τέλος ο κ. Καραγκούνης συζήτησε με τον κ. Γιαννόπουλο το ζήτημα του Γυμνασίου Καλυβίων. Ενημέρωσε τον Πρόεδρο για την ήδη κατατεθείσα ερώτησή του για το μη κλείσιμο του εν λόγω σχολείου καθότι θα εξυπηρετεί ένα μεγάλο αριθμό μελλοντικών οικότροφων από το επόμενο σχολικό έτος στο εγκαινιασμένο κτήριο του νέου Παραρτήματος του Χαμόγελου του Παιδιού το οποίο σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία.
Ο κος Γιαννόπουλος αποκάλυψε στον Βουλευτή ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει ήδη αποστείλει επιστολή στην Υφυπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, με το ίδιο αίτημα και ότι θα υπάρξει συνεννόηση για την τελική ευδοκίμηση και ευόδωση του ζητήματος.