Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Παραεμπόριο, καθαριότητα και κυκλοφοριακό "καίνε" τους εμπόρους του Μεσολογγίου πλέον της οικονομικής κρίσης


Ο αντιδήμαρχος Μεσολογγίου, Ν. Χονδρός με τον πρόεδρος του ΕΣΜ, Ν. Πασιόπουλο και μέλη του ΔΣ. Δεξια ο πρόεδρος της επιτροπής του γραφείου επιχειρηματικής δραστηριότητας Μ. Τερζάκης

Την Παρασκευή, 18/03/11, το ΔΣ του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου  πραγματοποίησε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο ποιότητας ζωής Μεσολογγίου, Νίκο Χονδρό στα γραφεία του Συλλόγου, στην οποία παρευρέθηκε και ο κ. Μανώλης Τερζάκης, πρόεδρος επιτροπής του γραφείου επιχειρηματικής δραστηριότητας του δήμου,.
Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
1.            Λαϊκή αγορά – Παραεμπόριο
2.            Καθαριότητα
3.            ΚυκλοφοριακόΑρχικά, το Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου, αφού ευχαρίστησε τον αντιδήμαρχο για τις μέχρι τώρα ενέργειές του σχετικά με τη λαϊκή αγορά, πρότεινε τη δημιουργία στεγασμένης λαϊκής αγοράς και την εντατικοποίηση των ελέγχων εν όψει Πάσχα.
Στη συνέχεια, επισήμανε το έντονο πρόβλημα που υπάρχει με τους παράνομους πλανόδιους πωλητές οι οποίοι έχουν κατακλύσει κεντρικά σημεία της πόλης, όπως η Χαριλάου Τρικούπη και περιμετρικά του Κήπου των Ηρώων, με αποκορύφωμα την κατάληψη εγκαταλελειμμένου καταστήματος επί της Χαριλάου Τρικούπη και τη χρήση αυτού ως χώρο αποθήκευσης των παράνομων εμπορευμάτων.
Τόνισε, ότι τα γεγονότα αυτά συμβάλλουν αρνητικά στην εικόνα του Μεσολογγίου αλλά και στο εμπόριο και ότι με τη χρήση του συγκεκριμένου καταστήματος από τους παράνομους πλανόδιους πωλητές, εκτός των άλλων τίθενται και θέματα υγειονομικής φύσεως και πυρασφάλειας. Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος πρότεινε, αν δεν βρεθεί άλλη λύση, να καλύψει με δικά του έξοδα, με μουσαμά το πρώην φαρμακείο του κ. Γαρμπή και τα 2 εγκαταλελειμμένα καταστήματα του κ. Τσαρμακλή.
Σχετικά με το πρόβλημα της καθαριότητας, το Δ.Σ. πρότεινε να μπαίνει υποχρεωτικά ένας κάδος σε κάθε πολυκατοικία άνω των 10 διαμερισμάτων, να προστεθούν περισσότεροι κάδοι ανακύκλωσης στους εμπορικούς δρόμους και να βγαίνει ένα φορτηγό του δήμου κάθε Τρίτη, μεσημεριανές ώρες, το οποίο θα μαζεύει τα χαρτοκιβώτια.
Όσον αφορά στο κυκλοφοριακό, πρότεινε την εναλλάξ στάθμευση στη Θυσίας (μονά - ζυγά), την απαγόρευση της στάθμευσης στη Λόρδου Βύρωνος, όπου το πεζοδρόμιο είναι πολύ στενό (νούμερα 18-26) και την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης στους δρόμους με έντονη εμπορική δραστηριότητα (Σπ. Μουστακλή και Λιακατά – Αλεξανδροπούλου).
Ο κ. Χονδρός, αρχικά, σχολίασε ότι πρέπει να σταλούν εγγράφως όλες οι προτάσεις του Συλλόγου. Στη συνέχεια, απάντησε ότι με την στελέχωση της διεύθυνσης εμπορίου, η λειτουργία της λαϊκής αγοράς θα καταστεί πιο εύρυθμη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σχετικά με το παραεμπόριο, υποστήριξε ότι έχουν ήδη γίνει καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες και ότι με τη χρήση ασυρμάτων από τη δημοτική αστυνομία, οι έμποροι θα μπορούν να απευθύνονται σε αυτούς για άμεση κατάσχεση των εμπορευμάτων. Όσον αφορά στο θέμα της καθαριότητας, απάντησε ότι θα μπουν περισσότεροι κάδοι ανακύκλωσης στους εμπορικούς δρόμους.
Τέλος, συμφωνήθηκε να υπάρξει και νέα συνάντηση για να ολοκληρωθεί η συζήτηση για το κυκλοφοριακό.