Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής στους Πεσόντες στη Μάχη της Κλείσοβας από το σύλλογο «Οι φίλοι της Λιμνοθάλασσας»Τρικούπειο – 24 Μαρτίου 2011 – 8:30 μμ.

Ο μορφωτικός  - εκπολιτιστικός σύλλογος Μεσολογγίου «Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας» διοργανώνει εκδήλωση μνήμης για την 185η επέτειο της Μάχης της Κλείσοβας με επίκαιρη ομιλία και παραδοσιακά τραγούδια. Η εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου θα γίνει την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011, στις 8:30 το βράδυ, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η φιλόλογος, κυρία Ευσεβεία Αγγουρά – Τσερπέλη θα μιλήσει με θέμα: «Η επική μάχη της Κλείσοβας – 25 Μαρτίου 1826».
Στη συνέχεια θα γίνουν απαγγελίες ποιημάτων από τη μαθήτρια, Αναστασία Γ. Παπαδημητρίου και τον τελειόφοιτο της δραματικής σχολής και μονωδίας, Κωνσταντίνο Χρ. Βλαχογιάννη.Ακολούθως ο Χρήστος Βλαχογιάννης και ο Βασίλης Στεργίου θα τραγουδήσουν παραδοσιακά τραγούδια εμπνευσμένα από τις πολιορκίες και την έξοδο του Μεσολογγίου και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του μορφωτικού συλλόγου «Το Αιτωλικό».
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.