Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Αστυνομικός κρεμόταν σε γκρεμό 50 μέτρων στην ΕΟ Αντιρρίου - Ιωαννίνων - Τον πρόδωσε το περιπολικό που οδηγούσε


Ρεπορτάζ: Ισμήνη Λέντζου
Το περιπολικό στάθηκε σε βράχο και ο αστυνομικός σώθηκε από θαύμα
Το ατύχημα έγινε στην Εθνική Οδό Αντιρρίου Ιωαννίνων, ανάμεσα στο χωριό Περιθώρι και Γαυρολίμνη. Γύρω στις 06.00 το πρωί του Σαββάτου του Λαζάρου, ο αστυνομικός της Τροχαίας Μεσολογγίου περνούσε από το σημείο με κατεύθυνση το αστυνομικό τμήμα. Το περιπολικό λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου και λόγω φθαρμένων ελαστικών, βγήκε από τον δρόμο και βρέθηκε στον γκρεμό.
Το αυτοκίνητο στάθηκε σε βράχο και ο αστυνομικός κατάφερε να ειδοποιήσει για βοήθεια τους συναδέλφους του από το κινητό του τηλέφωνο. Κανείς από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο δεν πίστευε στα μάτια του, όταν είδαν πως ο συνάδελφός τους, τη γλίτωσε μόνο με μώλωπες ενώ το περιπολικό που οδηγούσε, καταστράφηκε ολοσχερώς.
Ο αστυνομικός Παναγιώτης Αλπέντζος, 41 ετών, οικογενειάρχης με δύο παιδιά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου όπου έμεινε όλη την ημέρα για προληπτικούς λόγους, ενώ το σοκ που υπέστη ήταν μεγάλο. Ο ίδιος μιλώντας στο NewsIt λέει πως κάνει το σταυρό του που είναι ζωντανός και πως κάθε χρόνο αυτή τη μέρα θα πηγαίνει στο σημείο και θα ανάβει λαμπάδα! Για τα αίτια του ατυχήματος δεν ήθελε να κάνει καμία απολύτως δήλωση.



O αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλοκαρνανίας Χρήστος Τέγας είπε στο NewsIt.gr: "Το περιστατικό έγινε το Σάββατο του Λαζάρου στις 6.05 το πρωί. Το αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό 50 μέτρων και ο συνάδελφος μου παραλίγο να χάσει τη ζωή του γιατί τα ελαστικά του περιπολικού ήταν φθαρμένα και δεν είχε γίνει το απαραίτητο σέρβις...
Έπρεπε το περιπολικό να έχει ελεγχθεί για τα χιλιάδες χιλιόμετρα. Ο συνάδελφος μου, ένας νέος άνθρωπος, οικογενειάρχης με 2 παιδιά. Εμείς εδώ στην επαρχία σε ένα πολύ κακό οδικό δίκτυο δίνουμε μάχη για να πατάξουμε το έγκλημα και πολλές φορές βάζουμε χρήματα από την τσέπη μας για να συντηρήσουμε τα περιπολικά.
Πρέπει η πολιτεία να καταλάβει ότι δεν γίνεται αυτό με χαλασμένα περιπολικά. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τις ζωές μας. O συνάδελφος ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πως βγήκε ζωντανός από 50 μέτρα γκρεμό, έχει πάθει σοκ".
Αναδημοσίευση από το Newsit.gr