Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Εξαπατούν ηλικιωμένους. Τη συνεργασία των πολιτών ζητά η αστυνομία


Πονοκέφαλο προκαλούν στις διωκτικές αρχές, οι άγνωστοι που χτυπούν όλο και πιο συχνά και στην Αιτωλοακαρνανία, εξαπατώντας ηλικιωμένους και αποσπώντας τους χρηματικά ποσά. Το τελευταίο μάλιστα 48ωρο οι επιτήδειοι «χτύπησαν» διαδοχικά σε Αμφιλοχία και Καμαρούλα Αγρινίου αποκομίζοντας περισσότερα από 8.000€.
Οι συγκεκριμένοι άγνωστοι, είναι ευγενικοί και καλοντυμένοι και τις περισσότερες φορές εμφανίζονται ιδιαιτέρως ενημερωμένοι σχετικά με την οικογενειακή κατάσταση των θυμάτων τους. Έτσι, πηγαίνουν σε οικίες ηλικιωμένων και τους ενημερώνουν, ότι ο γιός τους πχ τους χρωστάει χρήματα ή ότι οι ίδιοι έχουν διαφορές με την εφορία , ζητώντας τα πάντα με ευγενικό τρόπο από τον ανίδεο γέροντα ή γερόντισσα.
 Σε ορισμένες περιπτώσεις, αφήνουν και απειλές του είδους ότι θα κάνουν μηνύσεις για να πάρουν τα χρήματα που δήθεν τους οφείλονται, ώστε να γίνουν πιο πειστικοί και να φοβίσουν τους αφελείς ηλικιωμένους που στις περισσότερες περιπτώσεις πείθονται.



Το πρώτο «τέχνασμα» σημειώθηκε προχθές στην Αμφιλοχία, όπου άγνωστός ηλικίας 40 – 50 ετών, απέσπασε από 95χρονη 850 ευρώ και ένα βιβλιάριο καταθέσεων. Μόλις πριν μερικές μέρες, όπως γράφτηκε σε τοπική εφημερίδα, άγνωστοι με… Mercedes και καλοντυμένοι, ζήτησαν από ηλικιωμένη γυναίκα στο Αγρίνιο 500 ευρώ, αλλά η συγκεκριμένη δεν πείστηκε και ειδοποίησε την Αστυνομία.
Και χθες στην Καμαρούλα Αγρινίου Άγνωστοι απέσπασαν από 84χρονο σημαντικό χρηματικό ποσό, προσποιούμενοι τους φοροτεχνικούς!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας: «..πρωινές ώρες, χθες (27-4-2011) στην Καμαρούλα Αιτ/νίας , δύο άγνωστοι δράστες εξαπάτησαν 84χρονο ημεδαπό , με την εν γνώσει τους παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών , προσποιούμενοι τους φοροτεχνικούς απέσπασαν από τον παθόντα το χρηματικό ποσό των -7.500,00 – ευρώ , προκειμένου να τακτοποιήσουν φορολογική εκκρεμότητα υιού του.»
Το φαινόμενο λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και η Αστυνομία, ζητά την συνεργασία των πολιτών, μιας και οι συγκεκριμένοι απατεώνες, χτυπούν όλο και πιο συχνά στην Περιφέρεια, αναζητώντας ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους, για να τους αποσπάσουν κάποιο  χρηματικό ποσό.
Μαρτυρίες μάλιστα αναφέρουν πως οι δράστες, σε ορισμένες περιπτώσεις, κάνουν και… παζάρια, προκειμένου να μην φύγουν άπραγοι…
Με πληροφορίες από το Agriniopress.gr