Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Χ. Καστανίδης: "Η ίδρυση Εφετείου στο Αγρινίου δεν ήταν πολιτική απόφαση, αλλά υπηρεσιακή!!!" (VIDEO)


Δεν έλειψαν οι εντάσεις κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μεσολόγγι για το θέμα του Εφετείου αφού όπως ήδη σας αναφέραμε ο υπουργός Δικαιοσύνης προκειμένου να αιτιολογήσει την κυβερνητική απόφαση "οχυρώθηκε" πίσω από τις εισηγήσεις νομοπαρασκευαστικών επιτροπών κλπ.
Κι αυτό διότι σε κανένα σημείο δεν άρθρωσε κυριολεκτικά λέξη στα επιχειρήματα που του τέθηκαν δηλαδή της πρωτεύουσας, της χωροταξίας της περιοχής, της δικαστικής ύλης, της ιστορίας κλπ.
«Οι επιτροπές εισηγήθηκαν την έδρα του Εφετείου και έδωσα τη λύση σε ένα ζήτημα χρόνων. Καμιά συμμετοχή δεν είχα στην επιλογή της έδρας του Εφετείου» ήταν η τοποθέτηση του Χάρη Καστανίδη.
Μια τοποθέτηση που χωρίς αμφιβολία και στον πλέον κακόπιστο αναδεικνύει περίτρανα τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος της χώρας, αφού ακόμη και οι λιγότερο μυημένοι μπορούν να αντιληφθούν ότι ο κ. Καστανίδης μιλούσε περισσότερο "ως συνήγορος υπεράσπισης ενός κατηγορουμένου για αποδεδειγμένο έγκλημα χωρίς ελαφρυντικό", παρά ως υπεύθυνος πολιτικός.
Φυσικά θα πρέπει να αναγνωριστεί στον κ. Καστανίδη το θάρρος που επέδειξε και επισκέφτηκε το Μεσολόγγι για να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα, όμως το γεγονός ότι τα όσα υποστήριξε δεν αντέχουν της ελάχιστης αποδοχής και η σημερινή επίσκεψη θα πρέπει να αποτελέσει μάθημα απευκταίας πολιτικής συμπεριφοράς.
Αφού ούτε λίγο ούτε πολύ προσπάθησε να πείσει «ότι η ίδρυση Εφετείου στο Αγρινίου δεν ήταν πολιτική απόφαση, αλλά υπηρεσιακή!!!»