Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

Στο Γηροκομείο Αγρινίου και το ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας ο Θ. Μωραΐτης


Κοντά τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και τους υπευθύνους του Γηροκομείου Αγρινίου, βρέθηκε την Κυριακή του Πάσχα, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης, ενώ τη Μ. Πέμπτη επισκέφτηκε το ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας και το δημαρχείο της περιοχής.

Στο γηροκομείο του Αγρινίου ο Θ. Μωραΐτης , αντάλλαξε ευχές με όλους και σε δηλώσεις του είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στο μεγάλο κοινωνικό έργο που επιτελείται εδώ και δεκαετίες στο Γηροκομείο.
«Βρισκόμαστε και φέτος στο Γηροκομείο, σε έναν χώρο όπου η κοινωνία των πολιτών και της αλληλεγγύης, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ την Πολιτεία και τα κενά που υπάρχουν. Είμαι εδώ όχι μόνον για να ευχηθώ στους συνανθρώπους μας που φιλοξενούνται , σε μια δύσκολη φάση της ζωής τους, αλλά και για να συγχαρώ όλους όσοι εδώ και χρόνια, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, για να υπάρχει αυτή η κοινωνική δομή στην πόλη του Αγρινίου. Τους αξίζουν συγχαρητήρια, πιστεύω ότι είναι μια από τις περιπτώσεις που μας καθοδηγούν και αποτελούν φωτεινό παράδειγμα, σε μια δύσκολη εποχή.
Παράλληλα, θέλω να ευχηθώ σε όλους τους συμπατριώτες μου χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, η κυβέρνηση καθημερινά προσπαθεί για το καλύτερο, που είμαι βέβαιος πως θα έρθει. Σε αυτή τη μάχη, πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι, για να τα καταφέρουμε και είμαι αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα.», είπε στην δήλωση του ο Θάνος Μωραΐτης.Αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Γηροκομείο, ο Υφυπουργός, μαζί με τον δήμαρχο Αγρινίου Παύλο Μοσχολιό, επισκέφθηκε την 132 Σμηναρχία Μάχης και αντάλλαξε ευχές με τους αξιωματικούς και τους σμηνίτες της μονάδας.

Επίσκεψη και στο ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας
Το ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας, επισκέφθηκε την Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης, όπου και συναντήθηκε με εργαζομένους και Διοίκηση και είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα προβλήματα και τις προοπτικές του Κέντρου και κυρίως για τις άμεσες ενέργειες που απαιτούνται ώστε η σημαντική αυτή υποδομή πρόνοιας για την Αιτωλ/νία, να ενισχυθεί.
Μετά το τέλος των συναντήσεων , ο Υφυπουργός τόνισε σε δήλωσή του:
«Το ΚΑΦΚΑ, θα πρέπει να μας κάνει υπερήφανους, κοσμεί την περιοχή και είναι μια προνοιακή μονάδα που μπορεί να δώσει πάρα πολλά. Χρέος δικό μας είναι να σκύψουμε στα προβλήματα, να δούμε τις σοβαρές εκκρεμότητες που έχει αυτή τη στιγμή το ΚΑΦΚΑ , τόσο με το προσωπικό, όσο και με τις συμβάσεις με τα δημόσια Ταμεία.
Πρέπει άμεσα να δρομολογήσουμε τις λύσεις και να σταθούμε σε ένα Ίδρυμα που μπορεί να διαδραματίσει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.»
Ο Υφυπουργός, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην προσπάθεια που καταβάλουν διοίκηση και εργαζόμενοι: «Η μέχρι σήμερα πορεία του ΚΑΦΚΑ, που σαφώς είναι θετική, οφείλεται στις προσπάθειες εργαζομένων και διοίκησης και πρέπει να τους ευχαριστήσουμε γι’αυτό. Δίνουν μια καθημερινή μάχη γι’αυτό το Κέντρο και επαναλαμβάνω δική μας υποχρέωση είναι άμεσα να δρομολογήσουμε τις  εξελίξεις και να πάρουμε εκείνες τις πρωτοβουλίες, ώστε τα προβλήματα που υπάρχουν, να επιλυθούν.»
Αμέσως μετά την επίσκεψη του στο ΚΑΦΚΑ, ο Θάνος Μωραΐτης, είχε συνάντηση με την δημοτική αρχή της Αμφιλοχίας, με επικεφαλής τον δήμαρχο Απόστολο Κοιμήση, όπου και συζητήθηκαν ζητήματα του νέου, διευρυμένου δήμου.