Σάββατο 23 Απριλίου 2011

"Ξεχωριστή" η Μ. Παρασκευή σε Ναύπακτο και Αγρίνιο


Εντυπωσίασαν οι χαλκουνάδες του Αγρινίου


Μοναδικό το θέαμα στην πλατεία Δημάδη του Αγρινίου το βράδυ της Μ. Παρασκευής
Το γραφικό λιμανάκι της Ναυπάκτου, φωτισμένο με το φως των κεριών αποτέλεσε τη Μ. Παρασκευή ιδανικό τόπο συνάντησης της φυσικής ομορφιάς, της παράδοσης και του ανθρώπου που αναζητά τη φυγή μέσα από την εσωτερική αναζήτηση και την αυθεντικότητα, μέσα από την απλότητα και τη λιτότητα

Η υποβλητική ατμόσφαιρα μέσα από τις φλόγες, τους ύμνους και τους ήχους της φιλαρμονικής, δημιούργησαν συνθήκες κατάνυξης και εσωτερικής γαλήνης στους χιλιάδες των πιστών
Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που μας ήρθαν από Ναύπακτο και Αγρίνιο, όπου χθες για ακόμη μια χρονιά το γραφικό λιμάνι και η πλατεία αντίστοιχα θύμιζαν «πίνακες» ζωγραφικής.
Στη Ναύπακτο χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν το γραφικό λιμάνι ακολουθώντας με κεριά στα χέρια τους επιταφίους της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Δημητρίου. Η υποβλητική ατμόσφαιρα μέσα από τις φλόγες, τους ύμνους και τους ήχους της φιλαρμονικής, δημιούργησαν συνθήκες κατάνυξης και εσωτερικής γαλήνης.
Στο Αγρίνιο μετά την περιφορά των επιταφίων, στην πλατεία Δημάδη αναβίωσε για ακόμη το έθιμο των χαλκουνιών, με τους «χαλκουνάδες» να προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα.

Φωτό: Από Αγρίνιο Δημήτρης Δημητρίου , από Ναύπακτο Ζωή Δενδραμή και Πέτρος Σμάνης.