Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Ιερός Αμυντικός ΠόλεμοςΓράφει ο  Βασίλης Μπρούμας
Δημοτικός Σύμβουλος Μεσολογγίου
Επικεφαλής του ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ
Βρισκόμαστε απέναντι  σε μια συνεχή και κατά κύματα επίθεση λεηλασίας των δικαιωμάτων και των υπαρχόντων του Μεσολογγίου. Τη θέληση και την επιθυμία τους με το ζόρι θέλουν να επιβάλλουν οι επικυρίαρχοι Αγρινιώτες στην Ιερή Πόλη. Μόνο έτσι θα είναι σίγουροι ότι θα οδηγείται μεθοδικά και σταθερά η πόλη μας, όπως και οι υπόλοιπες πόλεις του νομού, σε διαρκώς χαμηλότερο επίπεδο ανάπτυξης, σε υποβάθμιση για να καταστούν υπανάπτυκτες, φτωχές γείτονες  του Αγρινίου.
Πραξικοπηματική επιβολή της θέλησης του αγρινιώτικου καθεστώτος,  ώστε όλα να είναι τετελεσμένα για τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει σύντομα στη χώρα, όταν θα εκδιωχθούν οι θλιβεροί προστάτες τους, επιχειρούν με λύσσα και μανία. Δεν νομίζουμε ότι θα τα καταφέρουν. Αλλά θα δούμε.
Σ’ αυτό το κλίμα ελπίζουν πως θα αντικαταστήσουν τους γνωστούς «προσκυνημένους» στο Μεσολόγγι με μια ακόμη πιο δουλόφρονα ομάδα ανδρεικέλων, η οποία θα υπηρετήσει χωρίς δισταγμό τα συμφέροντά των ΠΑΣΟΚτζήδων και των Αγρινιωτών, δίνοντάς τους φυσικά πρώτα απ’ όλα το πανεπιστήμιο, το εφετείο και το αρχαιολογικό μουσείο της Ιερής Πόλης προς ιδιοποίηση.


Από τη στιγμή που εκδηλώθηκε η πρωτοφανής θεσμική αγρινιοπασοκική  επίθεση, αλλάζει ο χαρακτήρας της εσωτερικής αντιπαράθεσης, διαμάχης και σύγκρουσης. Από ενδομεσολογγίτικος μετατρέπεται σε τοπικό ιερό αμυντικό πόλεμο, με τη Συντονιστική  Επιτροπή Αγώνα και τον δήμαρχο Πάνο Κατσούλη να ηγούνται αντικειμενικά των μεσολογγίτικων δυνάμεων που αντιστέκονται στους Αγρινιώτες και κυβερνητικούς επιδρομείς.
Αντιθέτως και ανεξάρτητα ίσως από τις συνειδητές προθέσεις τους, διαπιστώσαμε δυστυχώς ότι  οι ομοϊδεάτες του δημάρχου «αντικατσουλικοί» δρουν ως δωσίλογοι συνεργάτες των Αγρινιοπασόκων  επιδρομέων εναντίον της πόλης τους και πιθανώς περιμένουν από τους επίδοξους νικητές  ανταλλάγματα!
Με άλλα λόγια, παράρτημα του αγρινιώτικου καθεστώτος – παράκεντρο  ανδρεικέλων του ΠΑΣΟΚ και του Αγρινίου θα αποτελέσει όποια παραεξουσία λειτουργεί στην πόλη με την εύνοια αυτών των κέντρων, στις σημερινές συνθήκες πολέμου. Το όποιο ιστορικό του δημάρχου δεν μπορεί και δεν πρέπει να συγκαλύψει την αποκρουστική φύση του παράκεντρου  δωσίλογων που  πάνε να εγκαταστήσουν μέσα στα ερείπια που επιδιώκουν να μετατρέψουν το Μεσολόγγι οι επιδρομείς του ΠΑΣΟΚ και του Αγρινίου.
Δεν αποδίδουμε σώνει και καλά πρόθεση σε οποιονδήποτε δημότη αυτής της πόλης, τονίζουμε όμως την ευθύνη του καθενός από δω και πέρα απέναντι στην αγωνιώδη προσπάθεια της επιτιθέμενης πλευράς να εγκαταστήσει παράρτημα του καθεστώτος της – παράκεντρο  ανδρεικέλων στην πόλη και να λεηλατήσει τα υπάρχοντά της.
Επισημαίνουμε τον κίνδυνο να μετατραπούν αντικειμενικά ορισμένοι σε δωσίλογους συνεργάτες των Αγρινιοπασόκων που επιτίθενται κατά της πόλης τους! Από τη στιγμή που αντλούν εξουσία από ξένους επιδρομείς εναντίον της πόλης τους, αντικειμενικά δεν θα είναι τίποτα λιγότερο από τυφλά όργανα του ΠΑΣΟΚ και των Αγρινιωτών.
Και ο Π.Κατσούλης είχε πλήρως συμβιβαστεί την τελευταία τετραετία με τους ΠΑΣΟΚους και τους Αγρινιώτες, αλλά εδώ βλέπουμε ΠΑΣΟΚτζήδες «αντικατσουλικούς» εγκάθετους να δείχνουν πως διατίθενται να εξυπηρετήσουν πολύ πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα των Αγρινιοπασόκων  επικυρίαρχων.
Ξανατονίζουμε πως από τη στιγμή που ξεκίνησε η πρωτοφανής θεσμική επίθεση των αγρινιοπασόκων   επιδρομέων, ο χαρακτήρας του «ενδομεσολογγίτικου πολέμου» αλλάζει αντικειμενικά.
Ο «εμφύλιος» υποβαθμίζεται και σε πρώτο πλάνο έρχεται ο ιερός αμυντικός πόλεμος εναντίον των Αγρινιοπασόκων επιδρομέων. Ο δήμαρχος Π.Κατσούλης τίθεται εκ των πραγμάτων επικεφαλής των μεσολογγίτικων δυνάμεων που αμύνονται του «πάτριου εδάφους», των ιερών και οσίων, εναντίον της αγρινιοπασοκικής  επιβουλής κατά της πόλης τους.
Είτε μας αρέσει είτε όχι αυτή είναι η αντικειμενική πραγματικότητα,  όποια συναισθήματα κι αν τρέφει κανείς για τον σημερινό εκφυλισμένο Π.Κατσούλη που δεν έχει πλέον καμία σχέση με τον αγωνιστή ηγέτη του παρελθόντος.
Αντιστοίχως, η  πασοκική αντικατσουλική παραεξουσία δεν θα είναι τίποτε περισσότερο φοβόμαστε  από μια θλιβερή παραεξουσία ανδρείκελων των Αγρινιοπασόκων , δωσιλογικού χαρακτήρα, η οποία θα υπηρετήσει τυφλά τα συμφέροντά τους, εκχωρώντας τους φυσικά τα δικαιώματα και τα υπάρχοντα  της Ιερής Πόλης. Τίποτα δεν μπορεί να αναιρέσει το γεγονός ότι ένα παράρτημα του αγρινιώτικου καθεστώτος  – παράκεντρο πασόκων αντικατσουλικών ανδρεικέλων που θα ασκεί παραεξουσία με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του Αγρινίου υπό τις τρέχουσες συνθήκες είναι εξορισμού πολύ χειρότερο από ηθική πολιτική σκοπιά.
Ο ρόλος του Π.Κατσούλη ως ηγέτη των Μεσολογγιτών που στο πλαίσιο του τοπικού ιερού αμυντικού πολέμου αντιστέκονται στους Αγρινιοπασόκους  επιδρομείς δεν πρόκειται πιθανότατα να του εξασφαλίσει ΠΑΣΟΚική καριέρα. Τον παραφυλάει το Αγρίνιο και το ΠΑΣΟΚ έτοιμοι να ξεκινήσουν πόλεμο και  εναντίον του.   Ο Δήμαρχος  έχει δύο επιλογές: είτε πραγματικά να αγωνιστεί μέχρις εσχάτων και «να πέσει στο πεδίο των μαχών» υπερασπιζόμενος τα δίκαια, τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της πόλης του είτε να λυγίσει και να προτιμήσει την ατιμωτική υποταγή , οπότε η βέβαιη πασοκική εξόντωσή του θα συνοδευτεί από τον εξευτελισμό του.
Ένα πρέπει να είναι το κεντρικό μήνυμα υπό τις παρούσες συνθήκες προς πάσα κατεύθυνση: Δεν υποκύπτει το Μεσολόγγι σε κυβέρνηση και Αγρίνιο
Συνιστά ταπείνωση του Μεσολογγίου από τους ΠΑΣΟΚτζήδες να δίνουν το πανεπιστήμιο, το εφετείο κ.λ.π. για να εξασφαλίσουν την καριέρα τους. Ποια εν προκειμένω η πολιτική ηθική τους; Επιπλέον, το ξεπούλημα της ιστορικής κοιτίδας του νεοελληνικού έθνους, της κιβωτού της εθνικής παλιγγενεσίας συνιστά διασυρμό κάθε έννοιας μεσολογγίτικής αξιοπρέπειας.
Το επώδυνα ταπεινωτικό για το Μεσολόγγι έγκειται στο ότι δεν φτάνει που το ΠΑΣΟΚ και το Αγρίνιο απέσπασαν από την πόλη ό,τι μπορούσαν και δεν μπορούσαν με τη βία μέχρι τώρα, δεν φτάνει που το έχουν οδηγήσει μεθοδικά και στοχευμένα στη σημερινή απαράδεκτη από αναπτυξιακή σκοπιά κατάσταση, τώρα θέλουν να εξαναγκάσουν και τους ίδιους τους Μεσολογγίτες να αναγνωρίσουν ντε φάκτο και ντε γιούρε το Αγρίνιο ως πρωτεύουσα! Αυτή είναι η ουσία όσες προφάσεις και αν προσπαθούν να βρουν οι ενδοτικοί ΠΑΣΟΚοι Μεσολογγίτες με διάφορες ανόητες δηλώσεις.
«Ο δήμαρχος Π. Κατσούλης οφείλει να αποδείξει στην πράξη ότι κινείται εποικοδομητικά για το μέλλον του νομού. Το στοίχημα γ’ αυτόν είναι ανοιχτό, και αν το χάσει αυτές τις μέρες θα το έχει χάσει για όλη την τετραετία»,  του παραγγέλνει το ΠΑΣΟΚ και το αγρινιώτικο καθεστώς. Σε απλά ελληνικά, δηλαδή, οι Αγρινιοπασόκοι  θέτουν ευθέως το δίλημμα στον Π. Κατσούλη: αν θέλεις να κάνεις πασοκική καριέρα, ξέχασε μια για πάντα το εφετείο, το πανεπιστήμιο κ.λ.π. Ο δήμαρχος γνωρίζει καλά πλέον πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο απωλειών για την πόλη. Και το παραμικρό να χάσει, το στίγμα θα τον συνοδεύει οπωσδήποτε μέχρι το τέλος της πολιτικής του καριέρας.
Η μόνη αξιοπρεπής, θαρραλέα, ηθική και υπερήφανη απάντηση από Μεσολογγίτη στα κομματικά διλήμματα  είναι: πάνω από όλα το Μεσολόγγι! Ο δήμαρχος Π.Κατσούλης κατά τη συζήτηση στο δημοτικό Συμβούλιο για το πρόγραμμα των Εορτών Εξόδου υπό τη σκιά του πολέμου στον οποίο βρίσκεται η πόλη δήλωσε πως «δεν σκοπεύει να αυτοκτονήσει».
Υπερασπιζόμενος το πνεύμα και το βαθύτερο νόημα του μεγαλειώδους γεγονότος της Εξόδου που τιμούμε αυτές τις μέρες, ίσως δεν κατάλαβε την αξία, τη σημασία και την επικαιρότητα  του διαχρονικού μηνύματός  της: Αν οι Εξοδίτες  τότε θυσιάστηκαν ή «αυτοκτόνησαν» για την τιμή, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία, ο δήμαρχος της ίδιας πόλης σήμερα δεν χρειάζεται βέβαια να αυτοκτονήσει κυριολεκτικά, αλλά ίσως χρειαστεί να θυσιάσει την πασοκική του καριέρα για τις ίδιες  ακριβώς αξίες. Τότε θα τον τιμήσει και θα τον αναδείξει ως άξιο η ίδια η πόλη του. Τι σκέπτεται λοιπόν;  Η απάντηση στην πράξη.
Η επώδυνη, τραγική πολιτική ενδοτισμού του παρελθόντος στο Μεσολόγγι, φαίνεται πάντως να συναντά σφοδρές αντιδράσεις εκ μέρους των Μεσολογγιτών, οι οποίοι είχαν περιπέσει μεν σε μια κατάσταση πολιτικής απάθειας αλλά τελευταία εμφανίζουν εντεινόμενες και διευρυνόμενες αντιδράσεις. Μένει να αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας αν η δημοτική αρχή σκέπτεται στο κορυφαίο τοπικό θέμα του εφετείου και στα άλλα όπως και οι δημότες της.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το σκηνικό μπορεί και πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Η αντίδραση – αντίστασή μας να αποτελέσει το συγκλονιστικό στοιχείο που θα ταράξει συθέμελα το διεφθαρμένο και σάπιο  πολιτικό κατεστημένο του Αγρινίου και της Αθήνας.
Το Μεσολόγγι βροντοφωνάζει:

·        Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους

·        Έξω οι δωσίλογοι – Έξω τα ανδρείκελα του ΠΑΣΟΚ

·        Όχι στη λεηλασία της Ιερής Πόλης

·        Ιερός αμυντικός πόλεμος εναντίον των Αγρινιοπασόκων  επιδρομέων

·        Αμυνόμαστε των Ιερών και Οσίων

·        Όχι στα θλιβερά ανδρείκελα των Αγρινιοπασόκων

·        Όχι στην πολιτική ανηθικότητα

·        Αγώνας τώρα μέχρις εσχάτων

·        Όχι στην ατιμωτική παράδοση και στον εξευτελισμό της Ιερής Πόλης

·        Όχι στο ξεπούλημα της ιστορικής κοιτίδας του νεοελληνικού έθνους,

·        Όχι στην ταπείνωση του Μεσολογγίου

·        Όχι στο διασυρμό κάθε έννοιας μεσολογγίτικης αξιοπρέπειας

·        Στα κομματικά διλήμματα απαντούμε: πάνω απ΄ όλα το Μεσολόγγι

·        Οι πολιτικές ενδοτισμού τελειώσανε. Δημότες και δημοτική Αρχή σκέπτονται το ίδιο στα κορυφαία θέματα της πόλης (Εδαφική ακεραιότητα, Πανεπιστήμιο, Εφετείο, Αρχαιολογικό Μουσείο κ.α.)

·       Κάτω από τις εξέδρες το τσούρμο των γελοίων και ανίκανων προσώπων

·       Κάτω τα γλοιώδη ΠΑΣΟΚικά λαμόγια

·       Κάτω το απεχθές καθεστώς του Αγρινίου

·       Έξω η αδίστακτη πολιτική συμμορία ληστών

·       Έξω από την Ιερή Πόλη οι απίστευτοι πολιτικοί απατεώνες

·       Δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε τετελεσμένα