Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Με το "δεξί" η αυλαία των δραστηριοτήτων της ΕΠΣΝΑ για το 2012






Με το δεξί μπήκε στις υποχρεώσεις της η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας στη νέα χρονιά, αφού πριν καλά - καλά ανατείλει το 2012, διοργάνωσε στις 3-1-2012 στο Ενωσιακό γήπεδο "Θεόδωρος Πασιόπουλος" της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου μαζί με το Δήμο, το 1ο Τουρνουά Παίδων ποδοσφαιριστών, γεννημένων το 1997 & 1998.

Η επιτυχία ήταν μεγάλη αφού έδωσαν το παρόν στο τουρνουά οι ομάδες παίδων των ΠΑΕ Ολυμπιακού Πειραιά, Ατρόμητου Αθηνών, Παναιτωλικού, αλλά και η Μικτή Αιτωλ/νίας.

 

Το τουρνουά ήταν μια ευκαιρία για τους συμμετέχοντες προκειμένου να γνωρίσουν την κοιτίδα της ελευθερίας την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, την Πόλη που σημάδεψε τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του ’21 και έγινε αντικείμενο στοχασμού και έμπνευσης μεγάλων καλλιτεχνών και λογοτεχνών. Οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στον κήπο των Ηρώων, στο Δημαρχιακό Μέγαρο όπου θαύμασαν τα προσωπικά αντικείμενα των αγωνιστών και τους μοναδικούς πίνακες ζωγραφικής, αλλά και στο ιστορικό κέντρο της πόλης φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις και ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη διοργάνωση. Η ΕΠΝΑ δεν παρέλειψε να παραθέσει δεξίωση στις αποστολές, αλλά και να απονείμει μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες ενώ ο Δήμος δώρισε αναμνηστικά και βιβλία για την πόλη.

Περνώντας στο αγωνιστικό μέρος θα πρέπει να πούμε ότι νικητής του τουρνουά ανεδείχθη η ομάδα της Μικτής Αιτωλοακαρνανίας που επικράτησε του Ολυμπιακού στα πέναλτι με 5-3 (κανονικός αγώνας 0-0) ενώ στο μικρό τελικό η ΠΑΕ Ατρόμητος νίκησε στη διαδικασία των πέναλτι τον Παναιτωλικό με 4-1 (κανονικός αγώνας 2-2).

Την άρτια και πετυχημένη αυτή οργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ι. Π. Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΝΑ Παναγιώτης Παπαχρήστος, ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ι. Π. Μεσολογγίου Κωνσταντίνος Καλτσούλας, ο διαιτητής της Super League Δ. Στυλιάρας που διαιτήτευσε και τον Μεγάλο Τελικό, εκπρόσωποι της ΕΠΣΝΑ, των Σωματείων της Αιτωλ/νίας και των συμμετεχόντων ομάδων, σκάουτερς ομάδων, προπονητές και αρκετοί φίλαθλοι.

Ο σχεδιασμός όμως της ΕΠΣΝΑ δεν σταματά εδώ. Τις επόμενες μέρες ξεκινά η Νέα Σχολή Διαιτησίας Ποδοσφαίρου σε συνεργασία με την ΚΕΔ/ΕΠΟ και την Διεύθυνση Ανάπτυξης Διαιτησίας της ΕΠΟ. Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι διαιτητές θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση είτε προσερχόμενοι στα Γραφεία της ΕΠΣΝΑ/ΕΔ στο Μεσολόγγι ή στα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου στο Αγρίνιο ή ηλεκτρονικά, η οποία θα συνοδεύεται από τα αντίγραφα ποινικού μητρώου, τίτλου σπουδών, ταυτότητας ή πιστοποιητικό γεννήσεως.

Εν τω μεταξύ οι διαιτητές και οι παρατηρητές της ΕΔ/ΕΠΣΝΑ υποβλήθηκαν σε γραπτές εξετάσεις παρόμοιες με αυτές που διεξαγάγει η Διεύθυνση Ανάπτυξης Διαιτησίας και η ΚΕΔ κάθε χρόνο, δείχνοντας το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας στο οποίο βρίσκονται. Οι εξετάσεις αυτές ήταν και μια ευκαιρία προσομοίωσης στις σύγχρονες απαιτήσεις της διαιτησίας γι αυτούς που δεν έχουν συμμετάσχει στα πανελλαδικά σεμινάρια στο παρελθόν.

Επίσης από την ΕΔ/ΕΠΣΝΑ πραγματοποιήθηκε σεμινάριο στο γήπεδο του Παναιτωλικού για όλους τους αξιολογημένους βοηθούς της Β΄- Γ΄ και Δ΄ Εθνικής κατηγορίας, καθώς και για νέους βοηθούς που τελούν υπό αξιολόγηση για το καλοκαίρι. Ο αριθμός των Βοηθών ήταν αυστηρά 30 για να μπορεί να πραγματοποιηθεί το ασκησιολόγιο του σεμιναρίου. Στην διαδικασίες του σεμιναρίου υπήρχε και τηλεοπτική κάλυψη από την τηλεόραση του Αχελώου. Και αυτό το σεμινάριο έγινε στο πρότυπο της Κ.Ε.Δ/ Ε.Π.Ο που εφαρμόζεται για τους Βοηθούς super league και τους διεθνείς Βοηθούς. Υπήρξε βοήθεια από τον διεθνή βοηθό κ. Πάνου Γ. και τον βοηθό super league κ. Κωσταρά Π. Σκοπός του ταχύρυθμου σεμιναρίου ήταν να έχουμε την αύξηση της παρατηρητικότητας και της οξυδέρκειας καθώς και βελτίωση της επικοινωνίας των βοηθών με τους διαιτητές. Το σεμινάριο στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία μια και όπως διαπιστώθηκε μετά βλέποντας το ασκησιολόγιο στο διαδραστικό πίνακα του συνδέσμου, μια και το υλικό του σεμιναρίου βιντεοσκοπήθηκε, οι βοηθοί μας πήγαν πολύ καλά.

Με αμείωτο πάλι ρυθμό συνεχίζονται οι προπονήσεις των διαιτητών κάτω από την επίβλεψη του γυμναστή της Ένωσης Γιώργου Κωνσταντίνου.

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα των προπονήσεων που ισχύει από τη νέα χρονιά είναι:

Μεσολόγγι, κάθε Τρίτη, ώρα 15:30 με 17:30 στο ΔΑΚ Μεσολογγίου.

Αγρίνιο, κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο ΔΑΚ Αγρινίου, ώρα 18:00 με 20:00.