Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

“Μεγαλώνει” ο δήμος Μεσολογγίου

KRYONE-0001

Μετά την υπογραφή από την Υφυπουργό Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά, το Προεδρικό Διάταγμα για την συνένωση των κοινοτήτων Γαλατά και Περιθωρίου με τον δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, οδεύει προς υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Έτσι, ένα δίκαιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών υλοποιείται και μια αδικία του «Καλλικράτη» αποκαθίσταται. Σε δήλωση του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνος Μωραΐτης, μετά την θετική αυτή εξέλιξη, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Από την πρώτη στιγμή είχαμε τονίσει πως η συνένωση του Γαλατά και του Περιθωρίου με τον δήμο Ναυπακτίας, ήταν ένα λάθος που έπρεπε να αποκατασταθεί. Με τις πιέσεις που ασκήσαμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, φτάσαμε σε ένα αίσιο τέλος και οι δυο κοινότητες, επιστρέφουν στον φυσικό τους χώρο, στον δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Θέλω να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου των Εσωτερικών που έδειξε κατανόηση στο ζήτημα που δημιουργήθηκε και έδωσε την δίκαιη λύση. Παράλληλα ευχαριστώ τους δήμους Ναυπακτίας και Μεσολογγίου, που εργάστηκαν σε αυτήν την κατεύθυνση. Κυρίως όμως ευχαριστώ τους πολίτες του Γαλατά και του Περιθωρίου, που μέσα από την πίεση και τις διεκδικήσεις τους, ώθησαν τα πράγματα σε μια πιο γρήγορη και θετική έκβαση.

Τώρα αυτό που απομένει είναι να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε με ομαλότητα, οι δυο κοινότητες να ενσωματωθούν στο Μεσολόγγι.»