Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Νέα διοίκηση στο Λιμενικό Ταμείο Αιτωλοακαρνανίας

Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου ανασυγκροτούνται οι Λιμενικές Επιτροπές των κρατικών Λιμενικών Ταμείων Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Κεφαλληνίας και Μεσσηνίας, των οποίων η θητεία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2011. Η διαδικασία συγκρότησης Λιμενικών Επιτροπών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του τρέχοντος μήνα.
Έτσι “παραδίδει” την προεδρία του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας ο Κώστας Σταράμος, η θητεία του οποίου είναι απόλυτα συνυφασμένη με το γεγονός της λειτουργίας της Μαρίνας στο Μεσολόγγι, για την επίτευξη της οποίας κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες.
Μια λειτουργία που έχει ήδη, με επιτυχία σηματοδοτήσει ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή.
Όσον αφορά την σύνθεση της νέας λιμενικής επιτροπής από μια πρώτη ανάγνωση προκύπτει ότι η επιλογή της έγινε με “στενά” κομματικά κριτήρια, αφού σε αυτή συμμετέχουν “πρωτοκλασσάτα” στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Αναλυτικά, η σύνθεση της Λιμενικής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας έχει ως εξής:
Λιμενική Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας

1. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής Αιτωλοακαρνανίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.
2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Αιτωλοακαρνανίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.
3. Τον κ. Βασίλειο Μπαρπαγιάννη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Ελευθέριο Γκιούσα, υπάλληλο του Δημοσίου.
4. Τον κ. Βασίλειο Κυταγιά, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, αναπληρούμενο από τον κ. Γιάννη Λύτρα, Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ξηρομέρου, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας.
5. Τον κ. Κωνσταντίνο Μπόκα, Α΄ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.
6. Τον κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο, αναπληρούμενο από τον κ. Γεράσιμο Θεοφιλάτο, εκπροσώπους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου.
7. Τον κ. Γεώργιο Χαραλαμπίδη, Ναυτικό Πράκτορα, εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Συνδέσμου (Ένωση) Ναυτικών Πρακτόρων & Επαγγελματιών Χρηστών Λιμένων
8. Τον κ. Κωνσταντίνο Καλιαμπάκο, υπάλληλο του Δημοσίου, αναπληρούμενο από τον κ. Δημήτριο Μπουσπουρέλη, Δικηγόρο.
9. Τον κ. Δημήτρη Καρέτσο, Πολιτικό Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Διονύσιο Παπαδημητρόπουλο, υπάλληλο του Δημοσίου.