Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Να μην κλείσει το ΙΚΑ Αστακού

Την ανάκληση της απόφασης του ΔΣ του ΙΚΑ για κλείσιμο του ΙΚΑ στον Αστακό ζητούν με κοινή ανακοίνωση ο δήμος Ξηρομέρου και το Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τονίζεται:
"Ο Δήμος Ξηρομέρου και το Ε.Κ. Μεσολογγίου σε συνέχεια ομόφωνων αποφάσεών τους για μη κατάργηση του ΙΚΑ Αστακού θεωρούν ότι έστω και την ύστατη ώρα πρέπει να ανακληθεί η απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης του ΙΚΑ για την κατάργηση του ΙΚΑ Αστακού για τους παρακάτω λόγους:

 

1. Το ΙΚΑ Αστακού, εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή του Ξηρομέρου με σημαντικές δυνατότητες επέκτασης της δραστηριότητάς του.

2. Ο Δήμος Ξηρομέρου με σχετική του απόφαση προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ χώρο για την στέγασή του, πράγμα το οποίο αφαιρεί την δικαιολογία περί λειτουργικού κόστους.

3. Δραστηριοποιούνται μεγάλης οικονομικής κλίμακας επιχειρήσεις στην περιοχή (ιχθυοκαλλιέργειες, μονάδες τουρισμού κ.λπ.).

4. Ενδεχόμενη λειτουργία του λιμανιού στο Πλατυγιάλι, θα μεγαλώσει τον όγκο εργασίας του ΙΚΑ και αυτό απαιτεί την ενίσχυση του υφιστάμενου προσωπικού του και παραμονή του υποκαταστήματος.

5. Συνιστά πρόσθετη ταλαιπωρία των εργαζομένων και συνταξιούχων η μετακίνησή τους στα μεγάλα αστικά κέντρα, μεσούσης της οικονομικής κρίσης.

Καλούμε τους φορείς του Νομού, τους βουλευτές, τα πολιτικά κόμματα, το Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας να συντονίσουν τον βηματισμό τους ώστε να μην καταργηθεί το ΙΚΑ Αστακού."