Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Στο “ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ” η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας;

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται, ώστε η Αστυνομική Διεύθυνση στο Μεσολόγγι να φύγει από το κτίριο που στεγάζεται σήμερα, φαίνεται πως έχουν αποτέλεσμα. Στόχος η μεταφορά στο κτίριο του Ραδιομεγάρου

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, η σχετική κτιριολογική μελέτη για την μεταφορά στο Ραδιομέγαρο Μεσολογγίου, έχει διαβιβαστεί στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το ζητούμενο είναι να δοθεί το «πράσινο φώς»  ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης του Ραδιομεγάρου, ώστε να στεγαστεί η Αστυνομία.

Εφόσον αυτό γίνει, υπάρχει δέσμευση από τον Σύλλογο φίλων του ραδιοφωνικού Σταθμού Ι.Π Μεσολογγίου, να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, για την στέγαση της υπηρεσίας, με την δημιουργία κρατητηρίων, ασανσέρ, πρόσβαση για ΑμεΑ κλπ. Πάρα πολύ σημαντικό είναι πως ο χώρος έχει μεγάλο πάρκινγκ και έτσι, συν τοις άλλοις, λύνεται και ένα σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Μεσολόγγι, αφού σήμερα η Α/Δ Αιτωλίας, στεγάζεται στο κέντρο του Μεσολογγίου.

Το μόνο «αγκάθι» στην όλη εξέλιξη, είναι το εστιατόριο που λειτουργεί στο ισόγειο του κτιρίου και αυτό προκαλεί σκέψεις από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ως προς την ασφάλεια, όμως ο Αστυνομικός Διευθυντής Αιτωλίας κ. Κυριακόπουλος, έχει εγγράφως απαντήσει πως αυτό δεν είναι πρόβλημα, αφού το εστιατόριο είναι ανεξάρτητο από το υπόλοιπο κτίριο και δεν αποτελεί «τρωτό σημείο» για την ασφάλεια, φέρνοντας ως παράδειγμα και άλλες αστυνομικές υπηρεσίες ανά την Ελλάδα, που λειτουργούν στο ίδιο κτίριο με  επιχειρήσεις, super markets κλπ

Εφόσον αυτές οι επιφυλάξεις αρθούν, τότε η μεταφορά της Αστυνομίας στο κτίριο του Ραδιομεγάρου Μεσολογγίου, μπορεί να γίνει εντός τριμήνου και θα έτσι λυθεί ένα σοβαρότατο πρόβλημα  που ταλανίζει την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας, εδώ και πολλά χρόνια, αφού οι τωρινές συνθήκες είναι τουλάχιστον τριτοκοσμικές, ενώ από την άλλη υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, ήταν σχεδόν αδύνατη η ανέγερση νέου κτιρίου.

Αναδημοσίευση από το Agriniopress.gr