Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Από τις 3 Φεβρουαρίου 2012 το ψηφιακό σήμα της Digea σε Πάτρα, Μεσολόγγι και Ναύπακτο



Για τις 3 Φεβρουαρίου προγραμματίζεται η επόμενη μετάβαση στην Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση στη Δυτική Ελλάδα. Το ψηφιακό σήμα της Digea θα εκπέμψει από το κέντρο εκπομπής «Αρόη» στην Πάτρα και θα εξυπηρετήσει περισσότερους από 280.000 κατοίκους.

Οι πόλεις Πάτρα, Μεσολόγγι και Ναύπακτος καθώς και τα παράλια του νότιου τμήματος του νομού Αιτωλοακαρνανίας, μεγάλο τμήμα του νομού Αχαΐας και τα βορειοδυτικά παράλια του νομού Ηλείας θα έχουν στο εξής πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα της Digea.



Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος, οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να διαθέτουν ή να προμηθευτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4. Ως επόμενο βήμα, θα πρέπει να συντονίσουν τα κανάλια του δέκτη τους στις συχνότητες 44 (658 MHz) και 46 (674 MHz), ενώ συνιστάται και ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής «Αρόη». Το αναλογικό σήμα των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας θα διακοπεί από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08.

Για την ομαλή μετάβαση των τηλεθεατών στη νέα ψηφιακή εποχή, σχεδιάζονται στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης ενώ οι τηλεθεατές ενημερώνονται για τις ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιήσουν και με κυλιόμενο ενημερωτικό μήνυμα (crawl) που βλέπουν στον τηλεοπτικό τους δέκτη.