Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Διεργασίες για την αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας της Ιχθυόσκαλας Μεσολογγίου

Συνάντηση Γ.Γ. με Δήμαρχο Ι.Π. ΜεσολογγίουΟ Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος είχε χθες συνάντηση στο γραφείο του στην Πάτρα με τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου κ. Παναγιώτη Κατσούλη, τον οποίο συνόδευαν ο Διευθυντής και ο λογιστής της Ιχθυόσκαλας Μεσολογγίου κ. κ. Απόστολος Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Καλτσούλας.

Η συνάντηση αφορούσε το θεσμικό καθεστώς της ιχθυόσκαλας Μεσολογγίου και ήταν η δεύτερη που συγκλήθηκε για το θέμα το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Ο κ. Κατσούλης κατέθεσε υπόμνημα με την εναλλακτική πρόταση του Δήμου, η οποία προβλέπει τη μετατροπή του οργανισμού της ιχθυόσκαλας σε Ανώνυμη Εταιρία με το 51% των μετοχών να ανήκει στους εκάστοτε εκμισθωτές των ιβαρίων και επιχειρηματίες του αλιευτικού κλάδου. Επίσης περιλαμβάνει δεσμεύσεις και ρήτρες με στόχο την επίτευξη της διακίνησης και εμπορίας του μεγαλύτερου μέρους των αλιευμάτων μέσω της ιχθυόσκαλας. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, το σχέδιο του Δήμου έχει χαμηλό λειτουργικό κόστος, θα αυξήσει την ιχθυοπαραγωγή και θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στο Κράτος.

Ο Γενικός Γραμματέας υπογράμμισε ότι το παρόν καθεστώς, το οποίο τροφοδοτεί την παραοικονομία, έχει απαξιωθεί και δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτό. Ο κ. Αποστολόπουλος δεσμεύτηκε να μελετήσει την πρόταση του Δήμου μαζί με τους συνεργάτες του με γνώμονα τη βιωσιμότητα, προκειμένου να προωθήσει το αίτημα στα αρμόδια Υπουργεία.

Επίσης, στη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ενημέρωση για τη διαδικασία συγκρότησης Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας.