Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

“Διπλό” για την ΑΕΜ στο Νυδρί

Νυδρι ΑΕΜΓράφει ο Πανονίκος Κατωπόδης

Σε ένα παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να φυλάξουν τα νώτα τους. Το Μεσολόγγι, πήρε σπουδαίο διπλό με γκολ του Πετσίνη(που ήταν χρυσή αλλαγή αφού είχε περάσει στο παιχνίδι στο 62΄ λεπτό), σε μια ξαφνική αντεπίθεση στο 91΄λεπτο και δικαιώνοντας τον προπονητή του, αλλά και την ομάδα του, για την εικόνα που είχε στο β΄ μέρος, όπου είχε την υπεροχή.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς τις μεγάλες φάσεις μπροστά από τα καρέ των Χρήστου και Μπάμπη, αφού οι δύο ομάδες απειλούσαν κυρίως με στημένα και με μακρινές μπαλιές από την άμυνα στην επίθεση, που έκαναν εύκολη την δουλειά των τερματοφυλάκων.

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τις καταστάσεις εκείνες που θα τους έδιναν την δυνατότητα να μπουν οδηγοί στο παιχνίδι. Προσπάθησαν κυρίως με τον Γαζή Σ. και με Δήμα Μ. ενώ η καλύτερή τους στιγμή ήταν στο 42΄ λεπτό, αλλά τη κεφαλιά του Καλογερή, απέκρουσε με τα δάκτυλα σε κόρνερ ο Χρήστου.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με ευκαιρία, αλλά ο Μπάμπης αντέδρασε σωστά ,ούτως ώστε να μην παραβιαστεί η εστία. Η ομάδα του κ. Βέκιου απάντησε με τον Ντέτσικα στο 49΄ και στο 53΄ , όταν από φάουλ περίπου από την ίδια θέση, προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Χρήστου, που την πρώτη φορά η μπάλα έξισε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ την επόμενη πρόλαβε και με τα ακροδάκτυλα την έβγαλε κόρνερ.

Η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη για τον Οδυσσέα, αφού οπισθοχώρησε χωρίς λόγο και έδωσε γήπεδο στους φιλοξενούμενους που είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας στο χώρο του κέντρου και κρατούσαν άνετα το μηδέν στα μετόπισθεν.

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Οδυσσέας έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί, όταν ο Δήμας Μ., έκανε την παράλληλη μπαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Χρήστου επενέβει πριν η μπάλα φτάσει στον Γαζή Ι, που ήταν μόνος του σε κενή εστία. 

Εκεί που όλα έδειχναν ότι το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν ισόπαλο χωρίς σκορ, μπαίνοντας στην καθυστερήσεις του παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν σε μια ξαφνική αντεπίθεση. Η μπάλα έφτασε στην δεξιά πλευρά όπως επιτιθόταν το Μεσολόγγι, όπου ήταν 2 με κανέναν παίχτη του Οδυσσέα. Ο Πετσίνης έκανε το σουτ που απέκρουσε ο Μπάμπης, το ριμπάουντ πήρε ο Ξευγένης που επιχείρησε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Οδυσσέα αλλά δεν τα κατάφερε, αλλά το έκανε ο Πετσίνης που πήρε εκ νέου το ριμπάουντ αφού οι αμυντικοί του Οδυσσέα δεν μπόρεσαν να επικρατήσουν.

Έτσι, η παράδοση που είχε το Μεσολόγγι συνεχίστηκε, με τους γηπεδούχους να υποχρεώνονται στην πρώτη τους εντός έδρας ήττα μπαίνοντας με το αριστερό στο 2012.

Διαιτητής ο κ. Τόμπρος με βοηθούς τους κ. Βλάσση και Αυθίνο(Κέρκυρα)
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ(Βέκιος):
Μπάμπης, Μηνάς, Φράγκος, Δήμας Χ., Βρακατσέλης, Δήμας Μ., Καλογέρης Στ., Ματούλας(80΄ Γαζής Ι.), Ντέτσικας, Γαζής Σαβ.(60΄ Ζήσης), Κτενάς(87΄ Ψαρόπουλος)
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ(Βασιλείου): Χρήστου, Ψηλός, Κολοβάκης, Ζαχαράκης, Μπαλαούρας(55΄ Καρακίτσιος), Χαλαζίας, Τσάμης, Παπανικολάου, Κόκκαλης(72΄ Ξευγένης), Καρύμπας, Νάκος(62΄ Πετσίνης) 

Αναδημοσίευση από το lefkadasportnews.gr