Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Σημαντικά θέματα στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚ Μεσολογγίου

Εργατικο ΚεντροΣυνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Δ.Σ. του Ε.Κ. Μεσολογγίου την Τρίτη 10-1-2012. Επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης το Δ.Σ. πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

1. Όρισε εκπρόσωπο του Ε.Κ. Μεσολογγίου στο Δ.Σ. της Εργατικής Εστίας τον Γ.Γ. του Αθανάσιο Καπνίση.

2. Εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην προωθούμενη κατάργηση του ΙΚΑ Αστακού και καλεί όλους τους τοπικούς φορείς του Δήμου Ξηρομέρου για τον από κοινού συντονισμό της δράσης, ώστε να παραμείνει σε λειτουργία το τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ.

3. Τόνισε την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ καταθέτοντας μια συμβολική ενίσχυση σε αντίστοιχο λογαριασμό του σωματείου τους.

4. Προσδιόρισε τις επόμενες ημέρες επίσκεψη στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

5. Με στόχο το «κανείς μόνος τους στην κρίση» και το «δεν πετάμε τίποτε» αποφάσισε την δημιουργία δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες, ανέργους και απολυμένους από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και το Εργατικό Κέντρο.

6. Μετά από σχετική ενημέρωση για το χαράτσι της ΔΕΗ, αποφάσισε την ένταση των αγώνων για την τελική του κατάργηση καθώς και την κατάθεση κάθε είδους προσφυγών για ακύρωση του αντισυνταγματικού αυτού μέτρου.

7. Σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα της Υγείας θα αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης για μισθωτούς και συνταξιούχους για τα προβλήματα που προκύπτουν με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Π.Υ.) και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εργαζομένων και συνταξιούχων.

8. Ενέκρινε τον οικονομικό απολογισμό του 2011, που παρουσίασε στο Δ.Σ. ο ταμίας Διον. Μπερερής.

9. Τέλος όσο αφορά τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις σαν Διοίκηση του Ε.Κ.Μ. δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στους εκπροσώπους της Τρόικας και τους εγχώριους τοποτηρητές μεγαλοεργοδότες που συντάσσονται με αυτήν και αξιώνουν την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Αυτή η αδυσώπητη και λυσσαλέα επίθεση σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων και των μισθών θα βρει σύντομα και πάλι την δική μας απάντηση. Στο μέτωπο που έχουν συγκροτήσει ήδη οι μνημονιακές δυνάμεις, πρέπει να απαντήσουμε με το δικό μας αντιμνημονιακό μέτωπο σε αντινεοφιλελεύθερη κατεύθυνση ικανό για την απόκρουση, ανατροπή και απεμπλοκή από το μνημόνιο σε προοδευτική κατεύθυνση. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Κανείς μόνος του στην κρίση. Η απροκάλυπτη ταξική τους επίθεση πρέπει να αποκρουστεί.