Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

"Invest in West Greece"!!!



Περισσότεροι από 35 Πρέσβεις, Πρόξενοι, εμπορικοί και οικονομικοί ακόλουθοι ξένων κρατών που υπηρετούν στην Ελλάδα θα βρεθούν από τις 25 έως τις 28 Ιανουαρίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε μια επίσκεψη γνωριμίας με το οικονομικό και παραγωγικό προφίλ της περιοχής, τις επιχειρηματικές δυνάμεις της, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα ερευνητικά κέντρα. Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας θα συμμετάσχει ενεργά και θα φιλοξενήσει την πολυμελή αντιπροσωπεία στις 27 Ιανουαρίου με στόχο η παρουσία των εκπροσώπων των ξένων αποστολών να είναι η απαρχή των επενδυτικών ευκαιριών που παρουσιάζει η Δυτική Ελλάδα και της ενίσχυσης της εξωστρέφειάς της. 

Η επίσκεψη διοργανώνεται με την συνεργασία της «Invest in Greece», του φορέα που έχει συγκροτηθεί με αντικείμενο την προσέλκυση και υποδοχή ξένων επενδύσεων στη χώρα μας.

  

Είναι η πρώτη φορά που μια πολυμελής αποστολή Πρέσβεων, Προξένων και Ακολούθων επισκέπτεται την Δυτική Ελλάδα με στόχο αποκλειστικά την ενημέρωση και τον εντοπισμό επενδυτικών και εξαγωγικών ευκαιριών. Η αποστολή των εκπροσώπων των ξένων Πρεσβειών θα φτάσει στην Πάτρα την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου και, μεταξύ άλλων, θα επισκεφθεί πρότυπες βιομηχανίες και βιοτεχνίες στην Αχαΐα ενώ, όπως έχει προαναφερθεί, η επίσκεψη στην Αιτωλοακαρνανία και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου. Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη επίσκεψη στην Ηλεία. Η αποστολή των εκπροσώπων των ξένων Πρεσβειών θα έχει την ευκαιρία να συλλέξει στοιχεία για την οικονομική εικόνα της Δυτικής Ελλάδας και τις ευκαιρίες επενδύσεων στην περιοχή και ακολούθως να ενημερώσει επιχειρηματίες και αρμόδιους φορείς των ξένων χωρών. Η σημαντικότερη παράμετρος στην επίσκεψη των εκπροσώπων των ξένων Πρεσβειών θα είναι η παρουσίαση ευκαιριών για την εξαγωγή προϊόντων που παράγονται στην Δυτική Ελλάδα προς χώρες τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και προς τρίτες χώρες. 





Λίγα λόγια για τον εθνικό φορέα «Invest in Greece» (Επενδύστε στην Ελλάδα) 



Η εταιρεία "Επενδύστε στην Ελλάδα A.E." προωθεί δράσεις που προβάλλουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρέχει η Ελλάδα μέσω της πρωτοβουλίας SYNERGASSIA. Η πρωτοβουλία SYNERGASSIA είναι ένα ευρύ πρόγραμμα-ομπρέλα, που καλύπτει το σύνολο των ενεργειών της εταιρείας για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας, καθώς φέρνει σε επαφή τις τοπικές κοινωνίες με την εγχώρια και διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, δίνοντας έμφαση σε συγκεκριμένους κλάδους και προϊόντα που εμφανίζουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης. 

Η εταιρεία "Επενδύστε στην Ελλάδα A.E." (Invest in Greece) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας για την προώθηση, προσέλκυση και υποστήριξη των άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα καθώς και για την υλοποίηση της διαδικασίας «Επιτάχυνση και διαφάνεια υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων». 

Ακόμη, η εταιρεία "Επενδύστε στην Ελλάδα A.E.", προβάλλει τις Περιφέρειες της χώρας και ενισχύει τη εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, παρουσιάζοντας σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, στους βασικότερους εκπροσώπους ξένων πρεσβειών τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής, ώστε αυτοί να ενημερώσουν σχετικά τους επιχειρηματίες και αρμόδιους φορείς των χωρών τους.