Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Απόλυτος παραλογισμός... "Ο Γαβρόγλου θα αποφασίσει το γνωστικό αντικείμενο του 3ου τμήματος της Γεωπονικής στο Μεσολόγγι!!! "


Στα μέλη της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών έχει δοθεί ενημερωτικό σημείωμα για το Σχέδιο Νόμου που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για την συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο. Συγχώνευση που εκ των πραγμάτων αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το ενημερωτικό σημείωμα το υπουργείο προτείνει την ίδρυση Γεωπονικής Σχολής στην Αιτωλοακαρνανία με τρία τμήματα στο Αγρίνιο και τρία στο Μεσολόγγι, χωρίς να αποσαφηνίζει στο σημείωμα που θα είναι η έδρα της κοσμητείας και κυρίως να μην αναφέρει στο σημείωμα το γνωστικό αντικείμενο της 3ης σχολής που θα ιδρυθεί στο Μεσολόγγι!!!
Δηλαδή ενώ παρά το γεγονός ότι εδώ και τουλάχιστον 18 μήνες είναι σε διαβούλευση η αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη φθάνουμε στο «και πέντε» χωρίς ακόμη το υπουργείο να έχει αποφασίσει το γνωστικό αντικείμενο των τριών τμημάτων που θέλει να λειτουργήσουν στο Μεσολόγγι!
Και μάλιστα στο ενημερωτικό σημείωμα για το σχέδιο νόμου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι την απόφαση θα πάρει ο υπουργός!
Εύλογα, λοιπόν, αναρωτιόμαστε είναι δυνατό να πιστέψουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2019 στο Μεσολόγγι θα είναι σε λειτουργεία τρία νέα τμήματα;

 Ακολουθεί  το ενημερωτικό σημείωμα: