Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Με υπογραφή της Όλγας Γεροβασίλη η διακήρυξη της δημοπρασίας για τη μεταστέγαση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στο Μεσολόγγι!


Μια θετική εξέλιξη, για την επίλυση του ζητήματος της στέγασης των αστυνομικών υπηρεσιών στο Μεσολόγγι επεφύλασσε, η χθεσινή ημέρα. Η εξέλιξη έχει να κάνει με την υπογραφή και την ανάρτηση στη «Διαύγεια» από την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη της διακήρυξης για τη δημοπράτηση του έργου, της «ανακατασκευής και διαρρύθμισης» των πρώην αποθηκών καπνού στο Μεσολόγγι για την στέγαση και λειτουργία των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας. Ενός έργου αρχικού προϋπολογισμού 2.487.772,08€ (πλέον ΦΠΑ 24%). (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και ΕΔΩ)
Σύμφωνα με τη διακήρυξη του έργου εάν, όλα πάνε καλά - δηλαδή δεν υπάρξουν ενστάσεις, προσφυγές και λοιπές ενέργειες στις οποίες κατά καιρούς γινόμαστε μάρτυρες για ανάλογα έργα – ο εργολάβος έχει συμβατική υποχρέωση 2 ετών για να ολοκληρώσει το έργο. Έτσι η μεταστέγαση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στην καλύτερη των περιπτώσεων θα γίνει το καλοκαίρι του 2021.
Σε κάθε περίπτωση όμως γεγονός είναι ότι πλέον μπορούμε να μιλάμε με βεβαιότητα ότι τέθηκαν οι βάσεις για να αποκτήσει η πόλη του Μεσολογγίου ένα σύγχρονο κτηριακό συγκρότημα όπου αφενός οι αστυνομικοί θα εργάζονται σε ανθρώπινο περιβάλλον και αφετέρου οι συναλλασσόμενοι πολίτες δεν θα νιώθουν ότι είναι σε τριτοκοσμική χώρα.
Όσον αφορά τις εργασίες που θα γίνουν αυτές θα είναι:



·        
Ανακατασκευή – επισκευή δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης, ηλεκτρολογικών δικτύων.
·         Δημιουργία δικτύου πυρανίχνευσης – πυρασφάλειας.
·         Δημιουργία δικτύου κλιματισμού – εξαερισμού.
·         Ελαιοχρωματισμός κτιρίου.
·         Στατική ενίσχυση κτιρίου.
·         Επισκευή ανοιγμάτων.
·         Εσωτερικές διαρρυθμίσεις κτιρίου.
·         Δημιουργία χώρων κράτησης.
·         Ανακατασκευή χώρων υγιεινής.
·         Επισκευή στέγης.
·         Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.

Κλείνοντας ως MessolonghiNews μετά την εξέλιξη θα ήταν παράλειψή μας να μην επισημάνουμε τη βραδύτητα που προκαλεί η γραφειοκρατία, αφού οι σχετικές διαδικασίες για την μεταστέγαση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στον κτήριο των πρώην αποθηκών καπνού ξεκίνησαν από τις αρχές του 2013, δηλαδή πριν 6 χρόνια! Και για να ολοκληρωθεί απαιτούνται τουλάχιστον 2 χρόνια ακόμη δηλαδή χρειάζονται 8 χρόνια για να ανακατασκευαστεί και να διαρρυθμιστεί ένα υπάρχων κτήριο!
Όπως παράλειψή μας θα ήταν να μην αναφερθούμε σε όσους «προέκριναν» το εν λόγω κτήριο για τη στέγαση των αστυνομικών υπηρεσιών κάτι που αποτέλεσε πρόταση του MessolonghiNews τον Οκτώβριο του 2012 (ΔΙΒΑΣΤΕ ΕΔΩ και ΕΔΩ). Ανάμεσα σε αυτούς που τότε, την υιοθέτησαν ήταν ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης και η τότε ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., ενώ και ο νυν δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος από την ανάληψη των καθηκόντων του είχε "ψηλά' στην ατζέντα του το συγκεκριμένο θέμα που με τη λήξη της θητείας του φαίνεται ότι θα επιλυθεί.