Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι σε Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία και Αχαΐα με τον συνδυασμό του Απόστολου Κατσιφάρα (ΦΩΤΟ)


Την περασμένη εβδομάδα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια πολιτικών εκδηλώσεων σε Πύργο, Αγρίνιο και Πάτρα παρουσίασε τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού του «Δικαίωμα στην Πρόοδο» για τους νομούς Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας, αντίστοιχα.
«Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο απ’ το καλύτερο. Πετύχαμε πολλά, θα πετύχουμε πολλά περισσότερα. Το λέει η διαδρομή μας, το λέει η ευθύνη μας απέναντι στον πολίτη, το λέει η σκληρή δουλειά την οποία ποτέ δεν φοβηθήκαμε». Μ’ αυτή την φράση έκλεισε την ομιλία του στο Παπαστράτειο Μέγαρο στο Αγρίνιο, το βράδυ της Τρίτης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, κατά την εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού του «Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο» στην Αιτωλοακαρνανία.
Κατά την ομιλία του στο Αγρίνιο ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στις βασικές πολιτικές αρχές που διέπουν τον συνδυασμό του αλλά και στην προετοιμασία και εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για έργα και παρεμβάσεις στην Αιτωλοακαρνανία κατά την επόμενη περίοδο.
Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε:·         «Εδώ στην Αιτωλοακαρνανία, στρέψαμε όλο το ενδιαφέρον μας σε έργα που επί πολλά χρόνια παρέμεναν σε εκκρεμότητα. Έργα αναγκαία για την ανάπτυξη του τόπου αλλά και για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Και παράλληλα, με το βλέμμα στην επόμενη περίοδο, διεκδικήσαμε, διασφαλίσαμε και αξιοποιούμε σήμερα πόρους για ένα σύνολο νέων παρεμβάσεων όπως για παράδειγμα η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Μεσολογγίου-Αιτωλικού, όπου με 33 έργα ύψους 48 εκατομμυρίων ευρώ, μια ολόκληρη περιοχή αλλάζει πρόσωπο, θωρακίζεται πλήρως από πλευράς υποδομών, εξελίσσεται σ’ έναν διακριτό τουριστικό και πολιτιστικό πόλο, αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών και την εικόνα των πόλεων, δίνει διεξόδους και νέα πεδία ανάπτυξης στην επιχειρηματικότητα».  
·         «Επίσης, η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, ο κόμβος στο Μενίδι, ο νέος αυτοκινητόδρομος έως το Άκτιο, η σύνδεση του Αγρινίου με το Καρπενήσι, η αναβάθμιση του οδικού δικτύου στην δυτική πλευρά και στον ορεινό όγκο της Αιτωλοακαρνανίας, τα αντιπλημμυρικά έργα, η ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης

στην Τριχωνίδα, οι νέες σχολικές μονάδες και η ενίσχυση των νοσοκομείων και των δομών δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας, η έλευση του φυσικού αερίου, είναι έργα που μπαίνουν ή έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης, έργα που δεν ανήκουν όλα στον πυρήνα των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας, ανήκουν όμως στις βασικές προτεραιότητες μας ως πεδία πολιτικής διεκδίκησης και ως καθαροί στόχοι».
·         «Η Δυτική Ελλάδα κάνει βήματα μπροστά. Αξιοποιεί κάθε συγκριτικό της πλεονέκτημα, κλείνει τους λογαριασμούς της με τις εκκρεμότητες του παρελθόντος,  λειτουργεί για πρώτη φορά στη βάση ενός σχεδίου στρατηγικής ανάπτυξης και οραματικής προοπτικής. Η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Ηλεία είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας. Είναι μέρη της ίδιας εξίσωσης. Είναι απείρως πολλά όσα ενώνουν τις τρεις Περιφερειακές μας Ενότητες και τίποτα επί της ουσίας που να τις διαιρεί. Πάντα μιλούσα και μιλάω για την περιφερειακή συνείδηση. Για την κοινή ταυτότητα. Την κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική όσμωση και συνύπαρξη των τριών περιοχών, τον κοινό βηματισμό τους, ως μέρη που αλληλοσυμπληρώνονται, επικοινωνούν και μαζί αναπτύσσονται, σ’ ένα ενιαίο κάδρο συμμετρικής ανάπτυξης».
·         «Ενώνουμε μαζί τους τις δυνάμεις μας, στρατευόμαστε στον ίδιο σκοπό, συναντιόμαστε κάτω από την κοινή στέγη και τις προγραμματικές αρχές μιας παράταξης ελεύθερης, ανεξάρτητης, αυτοδιοικητικής, μακριά από δογματισμούς, έξω από κομματικές κηδεμονίες και πελατειακές αγκυλώσεις».

·         «Ο καθένας από εμάς έχει την πολιτική του ταυτότητα και την ιδεολογική του αναφορά. Έχει την διαδρομή και τα πιστεύω του. Όμως, πάνω απ’ όλα και πριν απ’ όλα, υπάρχει ένα χρώμα, ένα κόμμα, ένα σπίτι και ένας προορισμός. Υπάρχει η Δυτική Ελλάδα και οι άνθρωποι της. Όλοι εμείς που θέλουμε, που αγωνιζόμαστε η ζωή, η καθημερινότητα μας να είναι συμβατή με την αξιοπρέπεια, με την δημιουργία, με την ισότητα στις ευκαιρίες και την κοινωνική δικαιοσύνη, με ανοικτούς ορίζοντες για την νεολαία μας, με αλληλεγγύη για τους ασθενέστερους, με δουλειές για τους ανέργους. Έτσι πορευτήκαμε έως τώρα, έτσι θα πορευτούμε και στο εξής. Με συγκρούσεις όταν το απαιτεί το συμφέρον της Περιφέρειας. Με συναινέσεις όταν το απαιτεί το δημόσιο συμφέρον».
·         «Πετύχαμε πολλά στην περίοδο της Κρίσης. Και είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα πετύχουμε πολλά περισσότερα σε συνθήκες που η οικονομία και η κοινωνία μας θα έχουν περισσότερο οξυγόνο και μεγαλύτερη άνεση. Και θα πετύχουμε περισσότερα! Το λέει η διαδρομή μας, το λέει η ευθύνη μας απέναντι στον πολίτη, το λέει η σκληρή δουλειά την οποία ποτέ δεν φοβηθήκαμε. Το λέει η συνείδηση μας που δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο απ’ το καλύτερο».

Ακολουθούν τα βιογραφικά των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων στους τρεις νομούς της περιφέρειας:


Βιογραφικά Υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων Αχαΐας

Θεοδώρα Αγγελακοπούλου
Η Θεοδώρα Αγγελακοπούλου είναι νηπιαγωγός και μεταπτυχιακή  φοιτήτρια  στη  Δημιουργική  Γραφή στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Υπηρετεί στο 59ο Νηπιαγωγείο Πάτρας και είναι αιρετό μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών.
Έχει δύο κόρες.

Γεώργιος Αγγελόπουλος
Ο Γεώργιος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1965 και είναι υπάλληλος ΟΤΑ.
Έχει εκλεγεί δύο φορές πρώτος σε σταυρούς Περιφερειακός Σύμβουλος και πριν την θέσπιση της αιρετής Περιφέρειας ήταν Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας.
Είναι Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου (2017 έως σήμερα) ενώ έχει διατελέσει Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και πρωτογενούς τομέα (από το 2011 έως το 2016).
Έχει, επίσης, διατελέσει Αντινομάρχης Παιδείας Πολιτισμού και Νεολαίας στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας και Πρόεδρος των Νομαρχιακών Επιχειρήσεων Ανάπτυξης και Πολιτιστικής Ανάπτυξης.
Στις Εθνικές Εκλογές του 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γεώργιου Παπανδρέου.

Γεώργιος Αποστολόπουλος
Ο Γεώργιος Αποστολόπουλος είναι Χημικός – Οινολόγος.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας.

Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα

Η Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός και Πτυχιούχος Μηχανικός  Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων.
Ήταν υποψήφια βουλευτής Αχαΐας με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Α. Παπανδρέου στις  εκλογές  του 2015 και με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009.
Έχει διατελέσει Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας από 2011-2012 και Περιφερειάρχης  Ηπείρου από 2009 – 2010.
Επίσης ήταν Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας, 2008 – 2009, Αντινομάρχης Μελετών & Έργων Ν.Α. Αχαΐας, 2005-2007 και Νομαρχιακή Σύμβουλος Αχαΐας από 1998 έως 2009.
Είναι παντρεμένη με τον ζωγράφο - αρχιτέκτονα, Γεράσιμο Μπάστα και έχουν ένα γιο, τον Ιωάννη φοιτητή.


Γεώργιος Γεωργόπουλος
Ο Γεώργιος Γεωργόπουλος γεννήθηκε στο Αίγιο, όπου και κατοικεί.
Υπηρετεί ως φιλόλογος στη Δημόσια Εκπαίδευση και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαιδευτική Πολιτική και στις σύγχρονες μορφές εκπαίδευσης.
Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων και Γραμματέας του Συλλόγου Γορτυνίων Αιγιαλείας.

Θανάσης Γιανναδάκης
Ο Θανάσης Γιανναδάκης γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα.
Είναι διδάκτωρ Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός.
Εργάζεται από το 2009 ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Πατρών και του Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας.
Δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας, από το 2005, στον τομέα των κατασκευών και στον ενεργειακό έλεγχο βιομηχανιών και πολύ μεγάλων επιχειρήσεων.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας από το 2010 έως το 2017.
Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Κουρεμένου και έχουν μια κόρη, την  Χρύσα.


Δημήτριος Δριβίλας
Ο Δημήτριος Δριβίλας γεννήθηκε το 1961 στο Γολέμι Τριταίας του Δήμου Ερυμάνθου.
Είναι Αντιστράτηγος  εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας.
Έχει διατελέσει  Διευθυντής της Αστυνομικής Δ/νσης Αχαΐας από το έτος 2009 έως το 2012  οπότε  και αποστρατεύτηκε.
Εκλέχτηκε Περιφερειακός Σύμβουλος το 2014.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  από το 2014 έως και τον Οκτώβριο του 2016.
Από τον Οκτώβριο του 2016 κατέχει την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού & Διοίκησης.
Εκλέχτηκε το 2018 Αντιπρόεδρος του «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΥ ΕΥΓΗΡΙΑΣ».
Φιλαρέτη Ζαφειροπούλου-Καρατζόγλου
Η Φιλαρέτη Ζαφειροπούλου – Καρατζόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1955.
Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Αστρονομίας του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ (Αγγλία) και Διδακτορικό στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών.
Από το 1982 υπηρετεί σ’ αυτό το Τμήμα αρχικά ως Επιστημονικός Συνεργάτης, μετά ως Λέκτορας και τώρα ως Επίκουρη Καθηγήτρια.
Ασχολείται με την πολιτική από το 1988, όταν δημιουργήθηκε ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου.
Επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΝ καθώς και της Κεντρικής Επιτροπής. Στις βουλευτικές εκλογές, από το 2000 μέχρι και το 2009 ήταν υποψήφια βουλευτής Αχαΐας, αρχικά με τον ΣΥΝ και μετά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σπύρος Καπράλος
Ο Σπύρος Καπράλος του Ιωάννη γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου 1978 στην Πάτρα.
Σπούδασε Ιατρική (2002) και κατέχει την ειδικότητα της Βιοπαθολογίας από το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» (2008-2013).
Διετέλεσε Ιατρός Υπηρεσίας Υπαίθρου στη Δάφνη Καλαβρύτων (2005-2007) και στο Κέντρο Υγείας Κλειτορίας (2013).
Εργάστηκε ως Μικροβιολόγος Ιατρός σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο στο Αγρίνιο το 2014.
Από το 2015 έως σήμερα υπηρετεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο τμήμα αιμοδοσίας, καθώς και στο κέντρο υγείας Πατρών.
Είναι εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Αχαΐας από το 2014.
Είναι μέλος του Δ.Σ του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων από το 2015 έως σήμερα.

Βασίλης Καρέλης
                Ο Βασίλης Καρέλης είναι αγρότης. 
Κατάγεται από τα Νικολαίικα Αιγιαλείας και εκεί διαμένει μέχρι και σήμερα.
Έχει πλούσια συνδικαλιστική δράση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο συνεταιριστικό χώρο από το 1988.
Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της «Παναιγιάλειας  Ένωσης Συνεταιρισμών» και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της «ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ».

Κωνσταντίνος  Καρπέτας
Ο Κωνσταντίνος Καρπέτας γεννήθηκε στην Πάτρα το έτος 1967.
Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκεί μάχιμη δικηγορία στην Πάτρα από το έτος 1993.

Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πατρέων, Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Πάτρας (A.Δ.Ε.Π.) και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων.
Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2010 και του 2014 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος.
Κατά την πρώτη θητεία του, εξελέγη Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, ενώ σήμερα ασκεί τα καθήκοντα του  Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας.


Κωνσταντίνος Κόντης
Ο Κωνσταντίνος Κόντης είναι Υποστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ.
Πρώην Πρόεδρος Ε.Δ. Π.Ε.Α.Κ. Πατρών.
Μέλος της Ν.Ε. Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του συντονιστικού τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ .

Αναστάσιος Λόντος
           O Αναστάσιος Λόντος του Νικολάου και της Αθηνάς γεννήθηκε το 1972, μεγάλωσε στην Πάτρα, είναι παντρεμένος με 2 παιδιά και κατοικεί στο Ρίο Πατρών. Φοίτησε στο 4ο Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Πατρών στον Τομέα Γεωπονίας του Τμήματος Γεωργικών Συνεταιρισμών και Εκμεταλλεύσεων. Σπούδασε στη σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας στην Άρτα από όπου και έλαβε το Δίπλωμα του Τεχνολόγου Γεωπόνου. Με αυτή την ιδιότητα ξεκίνησε επαγγελματικά από το 1997 ως υπάλληλος σε καταστήματα με αγροεφόδια. Από το 2004 μέχρι και σήμερα δραστηριοποιείται ως Τεχνολόγος Γεωπόνος, αντιπρόσωπος εταιρίας γεωπονικών εφοδίων & λιπασμάτων, υπεύθυνος για τις περιοχές Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, & Ηπείρου.

Παρασκευή Λουκοπούλου – Στασινοπούλου
Η Παρασκευή Λουκοπούλου-Στασινοπούλου είναι ιατρός, επιμελήτρια Α’ και είναι μόνιμη στην Παθολογική κλινική του «Γ.Ν. ΠΑΤΡΩΝ – Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»
Εκπαιδευμένη στο σακχαρώδη διαβήτη στο ενδοκρινολογικό τμήμα του Π.Γ.Ν.Π. «Παναγία η Βοήθεια». Κάνει τακτικό διαβητολογικό ιατρείο στο Γ.Ν. Πατρών  «Ο Άγιος  Ανδρέας».
Έχει ενεργή συμμετοχή στις εφημερίες του νοσοκομείου και διεξάγει τον απαραίτητο  ιατρικό έλεγχο για διάφορες ασθένειες στους μετανάστες.
Συμμετέχει επίσης, με την παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε μεγάλες αθλητικές δραστηριότητες.

Βασιλική Καλημέρη -Λυμπέρη
Η Βασιλική Καλημέρη – Λυμπέρη γεννήθηκε στη Λαμία το 1959 και κατοικεί στην Πάτρα από το 1989.
Είναι παντρεμένη και μητέρα 2 παιδιών.
Είναι κάτοχος πτυχίου Νοσηλευτικής, Παθολογικής Νοσηλευτικής Ειδικότητας και Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και είναι Προϊσταμένη Υποδιεύθυνσης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Ευσταθία Μαρλαφέκα
Η Ευσταθία Μαρλαφέκα είναι κόρη του Ερρίκου-Ρήγα γνωστού Πατρινού ποτοποιού, γεννηθείσα το 1976, έγγαμη με ένα παιδί.
Είναι απόφοιτη του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου του τμήματος Ιστορικού Ελληνικού Πολιτισμού.
Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως γραμματέας σε γυναικολογική κλινική.
Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ροϊτίκων.

Ανδρέας Μαρτζάκλης
Ο Ανδρέας Μαρτζάκλης σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Coventry της Αγγλίας και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης στο «Δομοστατικό Σχεδιασμό και Ανάλυση Κατασκευών για Καταστροφές» από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου και στις «Περιβαλλοντικές Επιστήμες» από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών.
Τα τελευταία 13 χρόνια έχει ιδρύσει την δική του εταιρία με έδρα την Πάτρα, είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας από το 2006, Ελεγκτής Δόμησης από το 2012, Ενεργειακός Επιθεωρητής από το 2013, Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος ΤΕΕ/ΤΔΕ από το 2014 και Επιμελητής από το 2016, με ενεργό συμμετοχή στην υλοποίηση και το συντονισμό δράσεων του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων - Πλαζ Αγυιάς, ως μέλος της επιτροπής, από το 2016.
 Είναι εκλεγμένο μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΔΕ από το 2016 και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Πατρών από το 2018.

Γεωργία Μητρογιάννη  - Χριστοπούλου
Η Γεωργία Μητρογιάννη - Χριστοπούλου γεννήθηκε στην Αμαλιάδα και κατάγεται από αγροτική πολύτεκνη οικογένεια της περιοχής . Αφού ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση στην Αμαλιάδα, φοίτησε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού  του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Παράλληλα υπήρξε αθλήτρια στίβου με διακρίσεις σε Πανελλήνιο επίπεδο.
Από το 1993 υπηρετεί ως καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής σε σχολεία της Αχαΐας ενώ από τον Ιανουάριο του 2012 έως και σήμερα,  είναι Υπεύθυνη  Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του Νομού Αχαίας.

Χρήστος Μπούνιας

Ο Χρήστος Μπούνιας γεννήθηκε στην  Πάτρα και μεγάλωσε στο Αίγιο.
Σπούδασε στο τμήμα Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Από το έτος 2000 εργάζεται ως δικηγόρος στο Αίγιο.
Έχει διατελέσει για τέσσερις συνεχείς θητείες μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου.
Το 2014 εκλέχθηκε ως Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Απόστολο Κατσιφάρα και ανέλαβε ως βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας, και μέλος της επιτροπής του άρθρου 68.
Το 2017 ανέλαβε ως βοηθός Περιφερειάρχη και εντεταλμένος Περιφερειακός
Σύμβουλος για θέματα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων.
Επίσης είναι Μέλος, με δικαίωμα ψήφου, των Επιτροπών Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία INTERREG Ελλάδα - Ιταλία 2014-2020».

Κωνσταντίνος Πετρόπουλος
Ο Κώστας Πετρόπουλος γεννήθηκε το 1961 στις Πόρτες Αχαΐας από αγρότες γονείς.
Εργάζεται ως Διοικητικός Υπάλληλος στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» όπου επί σειρά ετών είναι Πρόεδρος των Εργαζομένων καθώς επίσης και αιρετό μέλος στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Αχαΐας της ΑΔΕΔΥ και σήμερα είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου της οργάνωσης.
Έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος και αναπληρωτής Δημάρχου στον Δήμο Ωλενίας.
Είναι εν ενεργεία Περιφερειακός Σύμβουλος.  


Χρήστος Σαράντης
Ο Χρήστος Σαράντης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973, διαμένει στην Κάτω Αχαΐα και είναι έγγαμος με τρία παιδιά.
Είναι Δημοτικός υπάλληλος στο Δήμο  Δυτικής  Αχαΐας και  Διπλωματούχος προπονητής καλαθοσφαίρισης.
Είναι Υπεύθυνος Αθλητικού Τομέα στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, Προπονητής Μπάσκετ  σε όλες τις Τοπικές και Εθνικές Κατηγορίες και Ιδρυτής της Αθλητικής Ακαδημίας  «ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΧΑΙΑΣ».
Μιλάει Αγγλικά και έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια για την Διοίκηση Μικρομεσαίων  Επιχειρήσεων και το Αθλητικό Μάρκετινγκ.

Μιχάλης Σιδηρόπουλος
Ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος γεννήθηκε το 1978 στην Αλεξανδρούπολη και μεγάλωσε στη Βέροια. Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
 Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ παράλληλα συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση.
Είναι μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ – Τμήμα Δυτικής Ελλάδας και μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του ΤΕΕ/ ΤΔΕ.
Έχει εργαστεί ως ερευνητής, ως σύμβουλος επιχειρήσεων,ως τεχνικός διευθυντής  σε ιδιωτικό ΚΤΕΟ και ως επιστημονικός συνεργάτης.
Από το 2007 που εντάχθηκε στις γραμμές της Ριζοσπαστικής και Ανανεωτικής Αριστεράς έχει αναπτύξει έντονη πολιτική και κοινωνική δράση. 

                

Αθηνά Σκανδάμη 

Η Αθηνά Σκανδάμη είναι Νηπιαγωγός και Προϊσταμένη του 4ου Νηπιαγωγείου Αιγίου. 
Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας και αντιπρόσωπος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας στη Διδασκαλική Ομοσπονδία. 
Υπήρξε πρωτεργάτης για την ίδρυση Ειδικού Νηπιαγωγείου στο Αίγιο και για τη στήριξη της Ειδικής Αγωγής στην Προσχολική ηλικία και βασικός συντελεστής στη θεσμοθέτηση της Διετούς Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στην Αιγιάλεια, ενώ ως εθελόντρια ανέπτυξε δράσεις που αφορούν τα παιδιά. 
Είναι, επίσης, Ταμίας της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιάλειας.Σπύρος Σκιαδαρέσης
Ο Σπύρος Νικολάου Σκιαδαρέσης είναι Καθηγητής Θεολόγος των Αρσακείων Σχολείων Πάτρας.
 Είναι Κάτοχος MASTER Θεολογίας.
Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πατρέων και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ».
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου Πατρέων.
Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και Λαμπαδάριος του νέου Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών, με εθελοντική και φιλανθρωπική δράση.

Πέπη Σπηλιωτοπούλου
Η Σπυριδούλα (Πέπη) Σπηλιωτοπούλου γεννήθηκε το 1975 στο Τορόντο του Καναδά από μετανάστες γονείς.
Είναι δημοσιογράφος, τακτικό μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (AEJ) και ιδιοκτήτρια του μοναδικού ενημερωτικού ραδιοφωνικού σταθμού της Αιγιάλειας ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ και του μεγαλύτερου ειδησεογραφικού site της Αιγιάλειας filodimos.gr, με μεγάλες αποκλειστικότητες και αξιόλογα ρεπορτάζ στο ενεργητικό της.
Είναι η πρώτη γυναίκα εκδότρια εφημερίδας στην ιστορία του τοπικού Τύπου. Σπούδασε Αρμονία της Μουσικής, πιάνο και φλάουτο και αγαπά τις τέχνες, ιδιαίτερα τη μουσική και το θέατρο.


Κωνσταντίνος Τηλιγάδας
Ο Κωνσταντίνος Τηλιγάδας γεννήθηκε το 1976.
Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στην σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Master in Business Administration (ΜΒΑ) του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
Από το 2006 έως και σήμερα εργάζεται στον ΟΑΕΔ ΚΠΑ2 Πάτρας ως υπάλληλος ασφάλισης.
Από το 2018 έως και σήμερα, εκτελεί χρέη Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ.
Είναι μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας ανελλιπώς από το 2012 έως και σήμερα.
Από το 2013 έως το 2015 υπήρξε εκλεγμένο μέλος της Ν.Ε Σύριζα Αχαΐας.

Τρύφωνας Φωτόπουλος 
Ο Τρύφωνας Φωτόπουλος είναι κατασκευαστής ιδιωτικών οικοδομικών έργων και εν ενεργεία Περιφερειακός Σύμβουλος.
Είναι Πρόεδρος  της Επιτροπής  Λαϊκών Αγορών  της Περιφερειακής Ενότητας  Αχαΐας και Πρόεδρος  της Επιτροπής καταλληλότητας κτιρίων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος  στο Επιμελητήριο  Αχαΐας και είναι πρώην Πρόεδρος  της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων και  πρώην  Πρόεδρος  της «Ολυμπιακής Αναπτυξιακής  Α.Ε» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Αντώνης Χαροκόπος
Ο Αντώνης Χαροκόπος έχει γεννηθεί στην Πάτρα, στις 27 Ιανουαρίου 1968.
Κατέχει την θέση του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου- Βοηθού Περιφερειάρχη σε Θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και είναι σήμερα Γ’ Αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ).
Είναι Συνταξιούχος της ΔΕΗ.
Συμμετέχει και εκπροσωπεί το αναπηρικό κίνημα για πάνω από 22 έτη.Βιογραφικά Υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων Αιτωλοακαρνανίας

Σάββας Αυγέρης                                                                                                                                   
Ο Σάββας Αυγέρης σπούδασε Δασοπονία και εργάζεται στη Δασική Υπηρεσία ως προϊστάμενος στο Δασονομείο Θέρμου. 
Εκλέγεται ανελλιπώς από το 2002 έως σήμερα. 
Αρχικά, ως Νομαρχιακός Σύμβουλος –για δύο θητείες- έως το 2010 και από το 2011 έως σήμερα ως Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας. 
Από το 2011 μέχρι το 2014 ήταν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και από το 2014 μέχρι σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Απόστολος Ευθυμίου
Ο Απόστολος Ευθυμίου γεννήθηκε στο Νεοχώρι Οινιάδων και είναι παντρεμένος με 4 παιδιά. Ως αθλητής έχει δύο συμμετοχές στην Εθνική Ελλάδος και στον Παναιτωλικό Αγρινίου.
Υπήρξε πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Οινιάδων το 1998, Νομαρχιακός Σύμβουλος με τον Γ. Λύτρα το 2002, Αντιδήμαρχος Οινιάδων το 2007 και Πρόεδρος Εθνικού Σταδίου.

Επίσης για 10 χρόνια διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος ΤΟΕΒ Παραχελωίτιδας και για 8 χρόνια Αντιπρόεδρος ΕΑΣ Μεσολογγίου και Ναυπακτίας.

Αθανάσιος Καλαβρουζιώτης
Ο Αθανάσιος Καλαβρουζιώτης είναι Διευθυντικό Στέλεχος του  Τραπεζικού Ομίλου  ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΓΕΝΙΚΗΣ, συνδικαλιστής στον Τραπεζικό χώρο και Συγγραφέας.
Έχει διατελέσει  Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Χάλκειας - Ναυπακτίας και ήταν  επιλαχών Περιφερειακός Σύμβουλος την περίοδο 2014-2019 με τον συνδυασμό του Απόστολου Κατσιφάρα.
Είναι Αντιπρόεδρος  της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας (Ο.ΣΥ.Ν.) καθώς και του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρούζας. 

Έφη Καρδάρα
Η Έφη Καρδάρα κατάγεται από το Αυλάκι Βάλτου. Γεννήθηκε το 1983. Σπούδασε Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε. στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας.
Σήμερα διατηρεί Τεχνικό Γραφείο στο Αγρίνιο.
Τον Οκτώβριο του 2006 εκλέγεται Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ινάχου.
Από το 2009 έως το 2011 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Κτηνοτροφίας καθώς και Πρόεδρος του Πνευματικού και Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Ινάχου.
Τον Οκτώβριο του 2010 εκλέγεται Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αμφιλοχίας.
Από το 2011 έως το 2013 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Πολεοδομικών Θεμάτων, Πολιτισμού – Αθλητισμού και Ποιότητας Ζωής.
Διετέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Νομαρχιακού Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας της ΕΕΤΕΜ.
Από το 2014 έως σήμερα  είναι εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας. 


Κωνσταντίνα (Τοτό) Κατσαρή - Μαυραγάνη
Η Κωνσταντίνα (Τοτό) Κατσαρή - Μαυραγάνη γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο Αγρίνιο. Είναι πτυχιούχος του Τ.Ε.Φ.Α.Α του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Κοινωνική Ιατρική-Παιδοψυχιατρική.
Υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' βαθμού από το 1999-2014, ως απλή Δημοτική Σύμβουλος αρχικά και στη συνέχεια ως Πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, της Δημοτικής Φιλαρμονικής, του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αγρινίου, της Παπαστρατείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Από το 2005 έως το 2014 θήτευσε αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αγρινίου και το από το 2007 έως το 2014  Αναπληρωτής Δήμαρχος Αγρινίου.
Τις  δύο τελευταίες τετραετίες εξελέγη πρώτη Δημοτική Σύμβουλος Αγρινίου.

Παναγιώτης Κατσούλης
Ο Παναγιώτης Κατσούλης γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1963 και είναι Καθηγητής Μαθηματικών και Πληροφορικής.
Έχει διατελέσει Νομαρχιακός Σύμβουλος την περίοδο 2006 – 2010, Αντινομάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου την περίοδο

2011 – 2014 καθώς και Δημοτικός Σύμβουλος- επικεφαλής παράταξης την περίοδο 2014 – 2019.
Έχει γράψει και εκδώσει πέντε βιβλία.
Είναι  Ιδρυτικό μέλος του σωματείου “ΔΙΑΖΩΜΑ”, εθελοντής αιμοδότης, δότης Μυελού των Οστών και καθηγητής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου.

Πολυδεύκης (Τάκης) Κοκκινοβασίλης
Ο Πολυδεύκης Κοκκινοβασίλης είναι εκπαιδευτής Υποψήφιων Οδηγών, ιδιοκτήτης Σχολής Οδηγών και πτυχιούχος Δομικών-Κτιριακών Έργων.
Είναι  νυν Περιφερειακός Σύμβουλος.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και μεγάλωσε στο Αγρίνιο.
Είναι έγγαμος με τρία παιδιά και προέρχεται από αγροτική οικογένεια.
Το 2014 εκλέχθηκε ως Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Απόστολου Κατσιφάρα. Στο περιφερειακό συμβούλιο διετέλεσε μέλος των Επιτροπών Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής, Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων και λοιπών επιτροπών.
Έχει εκλεγεί δυο φορές μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αιτ/νιας και διετέλεσε γραμματέας της  για τη διετία 2012-2014.


Κωνσταντίνος Κωταντούλας
 Ο Κωνσταντίνος Κωταντούλας  είναι  Οδοντίατρος, Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και Τακτικό Μέλος του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου Οδοντιάτρων της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.
Είναι κάτοικος Ναυπάκτου όπου έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος.

Γιάννης Λύτρας
 Ο Γιάννης Λύτρας είναι Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Δικτύων.
Διετέλεσε Πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (Ο.Δ.Δ.Υ.), μέλος της διοίκησης της Γενικής Εταιρείας Μελετών και Εκμεταλλεύσεων (Γ.Ε.Μ.Ε.) καθώς και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος.
 Διετέλεσε Αντινομάρχης στον Πρωτογενή και στον Δευτερογενή τομέα, στα εγγειοβελτιωτικά έργα και στην Πολεοδομία του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης και Εργασιακών Θεμάτων της Ε.Ν.Α.Ε., πρόεδρος του Δ.Σ. Φοιτητικού Συλλόγου, πρόεδρος Εκπαιδευτικών Τ.Ε.Ι., ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Νομού Αιτωλοακαρνανίας και υπεύθυνος του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Ζωή Μακρασίμου
Η Ζωή Μακρασίμου γεννήθηκε στη Ματαράγκα του Δήμου Αρακύνθου.
Είναι πτυχιούχος Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός.
Εργάστηκε στον Ιδιωτικό τομέα έως το 1986 και στη συνέχεια ως υπάλληλος στη Δ.Ο.Υ. Αγρινίου.
Ως φοιτήτρια αγωνίστηκε για την ισότητα των δύο φύλων συμμετέχοντας ενεργά στη Διαπαραταξιακή Φοιτητική Επιτροπή Ισότητας. Συμμετείχε στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Ματαράγκας, στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ο.Α.Σ. και υπήρξε πρώην εκπρόσωπος στη Γ.Σ.Ε.Ε.
Διαμένει στο Αγρίνιο και είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Παναγιώτης Μανδέλλος
Ο Μανδέλλος Παναγιώτης, γεννήθηκε στη Ν. Αβώρανη Αγρινίου και είναι Γεωπόνος.   
Επαγγελματικά δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Διατηρεί γραφείο εκπόνησης Γεωργοοικονομικών Μελετών και παροχής Συμβουλευτικών  Υπηρεσιών  στον  Γεωργικό  τομέα.   
Είναι μέλος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Γεωπόνων Αιτ/νιας, καθώς επίσης και Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών Αιτ/νιας.
Είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Αιτ/νιας.

Παναγιώτης Μιχαλάτος

Ο Μιχαλάτος Παναγιώτης  γεννήθηκε το 1960 στη Λευκάδα, είναι έγγαμος, έχει 4 παιδιά και είναι κάτοικος της Νέας Καμαρίνας Βόνιτσας του δήμου Ακτίου Βόνιτσας.
Το 1977 διορίστηκε μόνιμος υπάλληλος στην Υπηρεσία Εγγείων Βελτιώσεων (ΥΕΒ) Αγρινίου όπου παρέμεινε έως το 1987. Το ίδιο έτος παραιτήθηκε και έκτοτε δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας με την ιδιότητα του Εμπειροτέχνη Τεχνικών Έργων.
Η ενασχόλησή  του με την πολιτική ξεκινά από τα μαθητικά χρόνια χαρακτηριζόμενος ως ανένταχτος αριστερός.
Το 1989 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ, το 1990 διετέλεσε σύνεδρος στο Β΄ Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, μέλος επαρχιακού γραφείου και για πολλά χρόνια μέλος Συντονιστικών Επιτροπών της οργάνωσης Βόνιτσας.
Το 2012 υπήρξε μέλος της Επιτροπής Αγώνα Κοινωνικής Συμφωνίας Αιτ/νίας και έναν χρόνο μετά, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και της οργάνωσης μελών Βόνιτσας.

Νικόλαος Μπαλαμπάνης
Ο Νικόλαος Μπαλαμπάνης είναι Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Κατέχει τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Επίσης είναι Μέλος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου –Αιτωλικού.
Είναι Αρχιτέκτων Ναυπηγός Μηχανικός ΕΜΠ – Μaster of Science, και Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ – Μaster of Science. 

Μαρία Πολυγένη
Η Μαρία Πολυγένη είναι νοσηλεύτρια, και εργάζεται στο Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" Δήμου Ναυπακτίας.
Επίσης είναι Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων "Βοήθεια στο Σπίτι", εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ναυπακτίας και στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας.
Είναι ενεργό μέλος της Τοπικής Οργάνωσης Ναυπακτίας του Κινήματος Αλλαγής.

Αγγελική Ρούση – Ντζιμάνη 
Η Αγγελική Ρούση – Ντζιμάνη  γεννήθηκε στην Νεάπολη Αγρινίου, είναι έγγαμη και μητέρα τεσσάρων παιδιών.
Είναι Οικονομολόγος, Πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου , με Μεταπτυχιακό τίτλο στην Τραπεζική, μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς.
Εκλέγεται από το 1998, αρχικά στον  Δήμο Νεάπολης επί τρείς τετραετίες, στον οποίο διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κατά τις δύο τελευταίες τετραετίες στον Καλλικρατικό Δήμο Αγρινίου, διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Τ.Ε.Δ.Κ. Αιτωλοακαρνανίας από το 2002 έως το 2010 και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας από το 2010 μέχρι και σήμερα.

Αθηνά Σταμούλη
Η Αθηνά Σταμούλη  γεννήθηκε στη Δημοτική Κοινότητα Ανοιξιάτικου του Δήμου Αμφιλοχίας και κατοικεί στο Αγρίνιο.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Πατρών και κάτοχος Διαπανεπιστημιακού Μεταπτυχιακού Διπλώματος με τίτλο Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση.
Εργάζεται ως προϊσταμένη του τμήματος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Αγρινίου.

                

                
Βασίλης Σώζος
Ο Βασίλης Σώζος γεννήθηκε το 1979 και κατοικεί στην Βόνιτσα. 

Είναι διπλωματούχος των Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. 

Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας. 

Αναπτύσσει επιχειρηματική δράση, τα τελευταία 20 χρόνια, και στηρίζει το πεδίο της εστίασης, του τουρισμού και τον πρωτογενή τομέα. 

Είναι διευθύνων σύμβουλος της Κυπριακής εταιρίας Gladio holdings που δραστηριοποιείται στον τομέα ανάπτυξης ξενοδοχειακών μονάδων στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.


Αντώνιος Φράγκος
Ο Αντώνιος Φράγκος γεννήθηκε το 1977 στη Ναύπακτο.
Σπούδασε στη Νομική Σχολή του DeMontfort University στο Λέστερ στην Αγγλία.
Το 1999 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γλασκόβη και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο Μάστερ στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο των Εμπορικών Συναλλαγών.
Από το 2000 έως το 2004 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Βασικά καθήκοντα του ήταν η παρακολούθηση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, της Δημόσιας Υγείας και Προστασίας των Καταναλωτών και της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αναφορών στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο.
Από το 2006 είναι Δικηγόρος στη Ναύπακτο.
Από το 2014 είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου και από το 2017 είναι Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας.

  Γεώργιος  Χριστόπουλος
Ο Γεώργιος Χριστόπουλος γεννήθηκε το 1962 και κατοικεί και εργάζεται στο Δήμο Θέρμου.
Υπηρέτησε ως δάσκαλος σε πολλά Σχολεία της Ορεινής Τριχωνίδας και από το 2011 μέχρι σήμερα ως Διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο Θέρμου.
Συμμετέχει αρκετά χρόνια σε Επιτροπές, Συλλόγους και φορείς με σκοπό την ανάπτυξη, ανάδειξη και προβολή του τόπου του.Βιογραφικά Υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων Ηλείας
Δημήτριος Ζαφειρόπουλος


Ο Δημήτριος  Ζαφειρόπουλος  του Αθανασίου, γεννήθηκε  το 1967 στην Νίκαια Αττικής, είναι  παντρεμένος και  πατέρας ενός ανήλικου τέκνου.
Προσελήφθη το 2000 στο  Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Τοποθετήθηκε στην 350 Π.Κ.Β. (Πτέρυγα Κατευθυνόμενων Βλημάτων).
Το 2003 μετατέθηκε στην 117 Πτέρυγα Μάχης  στην οποία είναι τοποθετημένος  μέχρι και σήμερα.
Από το 2006 έως το 2014 διετέλεσε Πρόεδρος  του ΦΑΕΘΩΝΑ, Σωματείου πολιτικού προσωπικού της 117 ΠΜ, και από το 2010 ως και το 2016 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πιστοποίησης της ΠΟΕ – ΥΕΘΑ.

Διονυσία Καζάκου
Η Διονυσία Καζάκου γεννήθηκε το 1990 στο Βαρθολομιό Ηλείας. Είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πατρών, τμήμα Φιλολογίας, με ειδίκευση στην Γλωσσολογία. Συνέχισε την ακαδημαϊκή της πορεία στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε Μεταπτυχιακό επίπεδο με την απόκτηση τίτλου στην Διδακτική της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.
Έχει εργαστεί εθελοντικά ως Φιλόλογος καθηγήτρια στο κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Πηνειού και ως παιδαγωγός στο «Χαμόγελο του Παιδιού» στο σπίτι της Κυλλήνης από όπου και αποχώρησε για να ιδρύσει τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) στην Γαστούνη και στην Βάρδα.

Διονύσιος Καπλάνης
Ο Διονύσης Καπλάνης γεννήθηκε στη Βάρδα Ηλείας το 1984. Είναι γιος του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Καπλάνη που δραστηριοποιείται στη Βάρδα Ηλείας.
Είναι πτυχιούχος της Σχολής Δημόσιας Οικονομίας στο ΑΤΕΙ Πατρών και εργάζεται ως λογιστής.
Αποφοιτώντας, κατετάγη στον ελληνικό στρατό, εκπληρώνοντας τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.
Το 2008 εκλέχτηκε Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Βουπρασίας και το 2015 εκλέχτηκε μέλος της Κεντρικής  Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ
Από το 2014 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, όπου παραμένει έως σήμερα.

Μάρθα Κόλλια
Η Μάρθα Κόλλια γεννήθηκε και κατοικεί στα Λεχαινά της Ηλείας.
Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διαχείριση Αποβλήτων του ΕΑΠ.
Εργάζεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Είναι Προϊσταμένη στο Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. 
Έχει διατελέσει μέλος και  Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΠΕ Ηλείας. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Αθανασία Κουσκουρή
Η Αθανασία Κουσκουρή είναι Δικηγόρος, Δημοτική Σύμβουλος από το 1998 και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.
Διετέλεσε   επί σειρά ετών  Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και  Αντιδήμαρχος του Δήμου Σκιλλούντος Ν. Ηλείας.
Είναι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Εκλεγμένων Γυναικών Α΄και Β΄ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συμμετέχει στις οργανωτικές επιτροπές των πανελληνίων συνεδρίων.
Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως Νομική σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος και σε Πανελλήνιες συνδικαλιστικές  οργανώσεις.


Κωνσταντίνος Μητρόπουλος
Ο Κωνσταντίνος Μητρόπουλος γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας το έτος 1974.
Υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία από το 2000.
Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ζαχάρως την χρονική περίοδο 2006-2010.
Στις Περιφερειακές εκλογές του 2014, εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.
Από τον Οκτώβριο του 2016 έως και σήμερα, ασκεί τα καθήκοντα του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΔΕ, ενώ από τον Ιανουάριο του 2017 έως και σήμερα, εκτελεί χρέη Προέδρου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία «Αγροδιατροφική Σύμπραξη ΠΔΕ».

Παναγιώτης Μπράμος
Ο Παναγιώτης Μπράμος γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας το 1978.
Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού καθώς επίσης και της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ζει στον Πύργο όπου και εργάζεται ως δικηγόρος.
Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.
Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας  με τον συνδυασμό "Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην πρόοδο", με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα.
Έχει διατελέσει Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και είναι  Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών.

Ορφέας  Παπαζαφειρόπουλος

Ο Ορφέας Παπαζαφειρόπουλος, είναι 28 ετών, μόνιμος κάτοικος  Χαβαρίου του Δήμου Ήλιδας της Π.Ε. Ηλείας.
 Είναι απόφοιτος ενιαίου Λυκείου και τελειόφοιτος του τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία  του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. 
Από το 2013 δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον τομέα του ελαιολάδου και διατηρεί  ελαιοτριβείο στο χωριό του.
Από το 2017 είναι αιρετό μέλος του συμβουλίου της  Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Π.Ε. Ηλείας κι επικεφαλής των μικτών ομάδων της Π.Ε. Ηλείας.
Τρέφει μεγάλη αγάπη για τον τοπικό αθλητισμό και από το 2018 είναι και Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Χαβαρίου Δήμου Ήλιδας ενώ παράλληλα στηρίζει έμπρακτα ως χορηγός και αρκετές ομάδες της Ηλείας.

Γεωργία Παπαναγιώτου- Μαρτζάκλη
Η Γεωργία Παπαναγιώτου - Μαρτζάκλη γεννήθηκε το 1966 στα Τσίπιανα Ν. Ηλείας.
 Είναι υπάλληλος Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. Πατρών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Εκλέχθηκε Περιφερειακή Σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας στις εκλογές του 2014 με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο», με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα.

Παναγιώτης Πλατανιάς
Ο Παναγιώτης Πλατανιάς είναι πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ και τελειόφοιτος  της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
Συνεργάστηκε με την Γαλλική Εταιρεία SOGREAH σε ερευνητικό πρόγραμμα υπολογισμού του υδατικού ισοζυγίου Θεσσαλίας.
Εκπαιδεύτηκε στη  Γαλλία στη διαχείριση αρδευτικών υδάτων.
Υπηρέτησε στην Υπηρεσία Εγγείων Βελτιώσεων Ηλείας και στη Διεύθυνση Προγραμματισμού της Νομαρχίας Ηλείας.
Διετέλεσε δύο φορές Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Ηλείας και Πρόεδρος του Πανηλειακού.
Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηλείας και Αντινομάρχης Ηλείας.
Εκλέχτηκε Περιφερειακός Σύμβουλος το 2010 και το 2015.
Διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Γεώργιος Τσαρούχας
Ο Τσαρούχας Γεώργιος γεννήθηκε στο Λάττα Πηνείας το 1963 και φοίτησε στο Γυμνάσιο Σιμόπουλου.
Είναι ασφαλιστικός σύμβουλος από το 1991, απόφοιτος χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών σπουδών με τον τίτλο L.U.T.C.F.  και μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Μ.D.R.T.
Είναι παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Βασιλακοπούλου και έχει ένα γιο και μία κόρη.Παναγιώτης (Τάκης) Φλεβοτόμος

Ο Παναγιώτης Φλεβοτόμος γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας, είναι κάτοικος Αμαλιάδας και είναι ελεύθερος επαγγελματίας ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Διατηρεί γραφείο ηλεκτρικών έργων από το 2007 στην Αμαλιάδα.
Ασχολείται ενεργά με το συνδικαλισμό και είναι συντονιστής στην οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ  Ήλιδας.
Είναι παντρεμένος πατέρας ενός παιδιού.

Χρήστος Φωτόπουλος
Ο  Χρήστος Φωτόπουλος είναι καθηγητής Βιολογίας – Χημείας.
Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στο Χώρο της Ιδιωτικής εκπαίδευσης  στην Πόλη της Αμαλιάδας και διευθύνει με επιτυχία ένα από τα μεγαλύτερα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης του Νομού, το Φροντιστήριο <<Επιστημονικό>>.
Πολιτικά και Κοινωνικά Δραστηριοποιείται από τα Φοιτητικά του χρόνια σε συλλογικότητες με στόχο τη Πολιτική λειτουργία και το βάθεμα της Δημοκρατίας.
Είναι Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ήλιδας, και πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών.
Έχει διατελέσει εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας  ένωσης Βιολόγων καθώς και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Πολιτιστικού κέντρου Αμαλιάδας για 8 συνεχή χρόνια.

Νικόλαος Χατζηγιάννης
Ο Νικόλαος Χατζηγιάννης γεννήθηκε  το 1962 στην Αμαλιάδα όπου ζει  και εργάζεται.
 Εργάζεται  στο Δήμο Ήλιδας από το 1990 έως σήμερα στην τέως ΔΕΥΑ στην Διεύθυνση Υδάτινων Πόρων ως Προϊστάμενος στα αντίστοιχα Τμήματα της Διεύθυνσης Ύδρευσης και Αποχέτευσης.