Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Λέιζερ αποτρίχωση: έτσι γίνεται σωστά


Οι προσωρινές μέθοδοι αποτρίχωσης είναι αλήθεια πως σάς έχουν απογοητεύσει εντελώς καθώς απαιτούν από εσάς πολύ χρόνο, κόπο αλλά και χρήμα.

Γι αυτόν τον λόγο, σκέφτεστε να καταφύγετε στη λέιζερ αποτρίχωση, προκειμένου να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε σύντομο χρόνο, ανώδυνα και προπαντός οριστικά.

Η αποτρίχωση με λέιζερ συνιστά μια απλή διαδικασία, η οποία όμως, πρέπει να εφαρμόζεται σύμφωνα με συγκεκριμένα πρωτόκολλα ασφαλείας σε ανθρώπους που πληρούν τις προϋποθέσεις για αυτή.

Δείτε παρακάτω τι χρειάζεται να προσέξετε προτού ξεκινήσετε τις συνεδρίες αποτρίχωσης.

Βεβαιωθείτε για το μηχάνημα που εφαρμόζει την αποτρίχωση

Επισκεφτείτε το κέντρο αισθητικής που σκοπεύετε να κάνετε την αποτρίχωση με λέιζερ. Προτού ξεκινήσετε την αποτρίχωση ή συμφωνήσετε για αυτή, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το μηχάνημα που θα εφαρμόσει τη θεραπεία στο πρόσωπο ή το σώμα σας, είναι εγκεκριμένο, αξιόπιστο και ασφαλές.




Μην διστάσετε να ρωτήσετε πληροφορίες για αυτό, ποια εταιρεία το κατασκευάζει και ποιο είναι το μοντέλο του. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να συγκεντρώσετε κριτικές από χρήστες και απόψεις από ειδικούς της εμπιστοσύνης σας.

Ο λόγος που προτείνεται να συλλέξετε γνώμες για το μηχάνημα της αποτρίχωσης είναι το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά μηχανήματα με αμφίβολη αποτελεσματικότητα και εσείς σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συμβιβαστείτε με κάτι λιγότερο από το ιδανικό για την ασφάλειά σας.

Ελέγξτε αν επιτρέπεται να κάνετε λέιζερ αποτρίχωση

Η λέιζερ αποτρίχωση κατά κανόνα απευθύνεται σε υγιείς ενήλικες ανεξαρτήτως φύλου. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις ενδιαφερόμενων που δεν επιτρέπεται για ιατρικούς λόγους να προχωρήσουν σε αυτή.

Όπως αναμένεται να σας ενημερώσουν και στο κέντρο αισθητικής στο οποίο απευθύνεστε για την αποτρίχωση με λέιζερ, δεν επιτρέπεται για εσάς αν ανήκετε σε κατηγορία ατόμων με ιστορικό ψωρίασης, λεύκης και ερυθηματώδους λύκου. Δεν πρέπει να προχωρήσετε στην αποτρίχωση αν λαμβάνετε θεραπεία για την ακμή με χάπια ή αν δεν έχει περάσει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών από αυτή. Δεν επιτρέπεται ακόμα, αν λαμβάνετε θεραπεία με φωτοευαισθητοποιούς παράγοντες ή έχετε προσφάτως αποκτήσει μαυρισμένη επιδερμίδα.

Έχετε επιπλέον κατά νου, πως πολλοί ιατροί γυναικολόγοι δεν συστήνουν σε γυναίκες που είναι έγκυες να προχωρήσουν σε θεραπείες αποτρίχωσης με λέιζερ. Επομένως, αν είστε έγκυος ή υποψιάζεστε πως είστε, πρέπει να απευθυνθείτε πρώτα στον γιατρό σας.

Ζητήστε να κάνετε δοκιμαστική θεραπεία πριν ξεκινήσετε
Αν είναι η πρώτη φορά που πρόκειται να κάνετε αποτρίχωση με λέιζερ, αυτό το βήμα είναι αναγκαίο. Όσο και αν σας διαβεβαιώνουν για την ασφάλεια και την αξιοπιστία της μεθόδου, αν δεν την έχετε εφαρμόσει πάνω στο πρόσωπο ή το σώμα σας, δεν μπορείτε να γνωρίζετε αν είναι ανεκτή για εσάς.

Ζητήστε καλύτερα, πριν από την έναρξη των συνεδριών, να εφαρμόσουν στο σημείο που σας ενδιαφέρει για αποτρίχωση μερικές δοκιμαστικές βολές. Αυτό θα βοηθήσει τον αισθητικό ή τον δερματολόγο να διαπιστώσει αν προκαλείται κάποιος ερεθισμός ή αντίδραση της επιδερμίδας σας. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που υγιείς ενδιαφερόμενοι εμφάνισαν περιθυλακίτιδα ως αντίδραση του οργανισμού τους στην εφαρμογή της μεθόδου.

Η εφαρμογή δοκιμαστικών βολών θα σας βοηθήσει ακόμα να αντιληφθείτε αν η ανεκτή έως ανώδυνη θεραπεία για τους περισσότερους, είναι και για εσάς και θα γνωρίζετε αν θα χρειαστείτε για τις συνεδρίες να σας χορηγήσουν αναισθητική κρέμα ή όχι.