Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Προχειρότητα ή εμπαιγμός;


Γράφει ο Φώτης Σκληρός
Εκπαιδευτικός - Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος  Δυτικής Ελλάδας   Π.Ε. Αιτωλ/νίας

Προχειρότητα ή εμπαιγμός;   Όπως και να έχει, η Αιτωλοακαρνανία βιώνει  για μια ακόμη φορά  την απαξίωση και την προσβολή. Αυτή την φορά από   τον  Υπουργό Παιδείας  κ. Γαβρόγλου με αφορμή την αναδιάταξη  του  χάρτη των ΑΕΙ  μέσω της ενσωμάτωσης σε αυτά των  ΑΤΕΙ.   Στην πραγματικότητα όμως μιλάμε  για εξαφάνιση των  ΑΤΕΙ.
Ειδικότερα,  το  ΑΤΕΙ Μεσολογγίου,   ήταν ένα από τα καλύτερα αξιολογημένα  ΑΤΕΙ στην Ελλάδα, λαμβάνοντας την  2η και 3η θέση σε δυο αξιόπιστες  αξιολογήσεις.  Η πρώτη χαριστική βολή  δόθηκε με το σχέδιο Αθηνά.  Η Δημοκρατία   όμως δεν έχει αδιέξοδα.  Η Δημοκρατία  είναι για να λύνει τα προβλήματα  και να διορθώνει τα λάθη.  Εδώ  όμως όχι μόνο  δεν διορθώνονται  τα λάθη  αλλά δίνεται  η τελική  χαριστική βολή. Εφόσον  αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας  υλοποιηθούν  και ιδρυθεί Γεωπονική Σχολή  στην Αιτωλοακαρνανία,  στο Μεσολόγγι φαίνεται να υπάρχουν  δύο τμήματα και ένα τμήμα που φέρει τον τίτλο «ΚΕΝΟ»!   Η προχειρότητα και η προεκλογική πρεμούρα  σε όλο της το μεγαλείο!  Σε λίγες ημέρες  οι μαθητές της  Γ΄ Λυκείου θα συμπληρώσουν  το μηχανογραφικό τους  δελτίο . Τι θα δηλώσουν άραγε……. «ΚΕΝΟ»;;; ;Στο Αγρίνιο  φαίνεται να ιδρύονται  τρία τμήματα  με ασαφές αντικείμενο και να καταργούνται τα πολύ αξιόλογα τμήματα που ήδη λειτουργούν. Στη Ναύπακτο επίσης φαίνεται να καταργείται το πολύ επιτυχημένο τμήμα  που ήδη λειτουργεί.



Στην περίπτωση που τα ανωτέρω επαληθευτούν και υλοποιηθούν  τότε προφανώς μιλάμε για αποικιακού τύπου συμπεριφορά  απέναντι στην Αιτωλοακαρνανία, του μεγαλύτερου  νομού της Ελλάδας.
Δεν  πέφτουμε στην παγίδα της δήθεν τοπικής διχόνοιας!
Η Αιτωλοακαρνανία   πρέπει να διεκδικήσει με ενιαία, δυνατή φωνή , ίδρυση
Γεωπονικής Σχολής και Σχολής Πληροφορικής !
Η   Αιτωλοακαρνανία   και αξίζει και  δικαιούται  καλύτερο μέλλον!!!

Σ.Σ. Από την παρέμβαση στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  της  Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για την αναδιάταξη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Ελλάδα.