Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

YouTube - τα 5 δημοφιλέστερα βίντεο όλων των εποχών


Το YouTube συνιστά το τρίτο πιο δημοφιλές site του κόσμου, μετά τη Google και το Facebook, με τους χρήστες του να παρακολουθούν περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο ώρες βίντεο την ημέρα!

Αποτελώντας, ταυτοχρόνως, τη δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης του πλανήτη, μετά τη Google, θεωρείται η πλέον αποτελεσματική λύση video marketing -στο οποίο εκπαιδεύεστε διεξοδικά στα επαγγελματικά digital marketing σεμινάρια του Leader School- καθώς παρέχει πολύτιμες ευκαιρίες για διαφημιστική προβολή σε ιδιώτες, εταιρείες και επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έχοντας καταφέρει να αποκαθηλώσει την τηλεόραση από την καθημερινότητα των ανθρώπων, το YouTube που μετράει 14 χρόνια επιτυχημένης πορείας στον κόσμο του Διαδικτύου, εξακολουθεί να μεσουρανεί στις προτιμήσεις των χρηστών, γεγονός που αποδεικνύεται από τις δισεκατομμύρια προβολές που συγκεντρώνουν τα πιο δημοφιλή βίντεο της πλατφόρμας.

Δείτε παρακάτω ποια είναι τα 5 κορυφαία βίντεο όλων των εποχών του YouTube σε προβολές, από την ίδρυσή του έως σήμερα (μέχρι τη στιγμή σύνταξης του άρθρου).




#5 | Mark Ronson - Uptown Funk ft. Bruno Mars (Official Video) - 3.491.075.367 προβολές

Το τραγούδι «Uptown Funk» του Βρετανού δισκογραφικού παραγωγού Mark Ronson και του Αμερικανού τραγουδιστή και τραγουδοποιού Bruno Mars, ηχογραφήθηκε για το τέταρτο album του Ronson, ονόματι Uptown Special, το 2015. Θεωρείται «παγκόσμιο φαινόμενο» με μεγάλη επιρροή στην ποπ κουλτούρα, έχοντας ήχους της funk μουσικής της δεκαετίας του ‘80 και υπήρξε για 14 συνεχείς εβδομάδες το πρώτο σε δημοφιλία τραγούδι των Η.Π.Α. Κατάφερε δε, να κερδίσει 2 βραβεία Grammy, το 2015. 

#4 | Masha and The Bear - Recipe for Disaster (Ep. 17) - 3.517.899.948 προβολές

Πρόκειται για το μοναδικό βίντεο στο Top 5 των δημοφιλέστερων βίντεο του YouTube που δεν είναι μουσικό. Στο επεισόδιο 17 της επιτυχημένης παιδικής σειράς Masha and The Bear από τη Ρωσία, οι μικροί θεατές παρακολουθούν την ηρωίδα Masha να μαγειρεύει μεγάλη ποσότητα χυλού, βάζοντας σε κίνδυνο τους κατοίκους του χωριού. Η σειρά Masha and The Bear πρωτοεμφανίστηκε στην ρωσική τηλεόραση τον Ιανουάριο του 2009 και συνεχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον των παιδιών από κάθε γωνιά του πλανήτη.

#3 | Wiz Khalifa - See You Again ft. Charlie Puth (Official Video) - 4.038.882.699 προβολές

Το τραγούδι «See You Again» δημιουργήθηκε από τον Αμερικανό ράπερ Wiz Khalifa και τον Αμερικανό τραγουδιστή Charlie Puth στο πλαίσιο της κινηματογραφικής ταινίας «Furious 7» ως αφιέρωση στον ηθοποιό Paul Walker, που σκοτώθηκε σε τροχαίο ενώ τα γυρίσματα της ταινίας δεν είχαν ολοκληρωθεί. Το «See You Again» βρέθηκε για 12 μη διαδοχικές εβδομάδες στην κορυφή του αμερικανικού Billboard Hot 100 και κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατάταξη των δημοφιλέστερων βίντεο του YouTube, από τις 10 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου του 2017.

#2 | Ed Sheeran - Shape of You (Official Video) - 4.119.041.674 προβολές

Το τραγούδι «Shape of You» δημιουργήθηκε από τον Βρετανό τραγουδοποιό Ed Sheeran και διατέθηκε στην κυκλοφορία σε ψηφιακή μορφή, τον Ιανουάριο του 2017. Το «Shape of You» έφτασε στην πρώτη θέση των single charts 34 χωρών, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού Billboard Hot 100, αναδείχθηκε ως το καλύτερο τραγούδι του 2017, κατακτώντας παράλληλα τα charts του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας και του Καναδά. Το τραγούδι κέρδισε και βραβείο Grammy στα 60α ετήσια βραβεία του θεσμού.

#1 | Luis Fonsi - Despacito ft. Daddy Yankee - 6.050.011.289 προβολές

Αποκαθηλώνοντας το Gangam Style του Βορειοκορεάτη Psy, το τραγούδι Despacito κατέχει την πρώτη θέση στη διαχρονική κατάταξη δημοφιλέστερων βίντεο του YouTube, έχοντας περισσότερες από 6 δισεκατομμύρια προβολές. Το τραγούδι «Despacito» δημιουργήθηκε από τον τραγουδιστή Luis Fonsi και τον ράπερ Daddy Yankee, από το Πουέρτο Ρίκο και κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2017. Έφτασε στην κορυφή των charts σε 47 χώρες του κόσμου και έγινε το πρώτο ισπανικό τραγούδι παρέμεινε για 16 εβδομάδες στις κορυφαίες θέσεις του αμερικανικού Billboard Hot 100, μετά το «Macarena» (Bayside Boys Mix) το 1996.