Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Συνάντηση της Επιτροπής Δήμου και Φορέων του Μεσολογγίου για το ΤΕΙ με τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου


Σε υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος να συστήσει Επιτροπή αποτελούμενη από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων καθώς επίσης εκπροσώπους Φορέων και Συλλόγων,  πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα, η επιδιωκόμενη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Κων/νο Γαβρόγλου.
Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις που προβλήθηκαν από την πλευρά του Υπουργείου αναφορικά με την συνάντηση (η οποία ωστόσο είχε γνωστοποιηθεί γραπτώς στο γραφείο του κ. Υπουργού), η Επιτροπή εν τέλει επέδωσε στον κ. Γαβρόγλου τα δυο ομόφωνα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου που περιλαμβάνουν τις θέσεις αλλά και τις προτάσεις Δήμου και Φορέων για τον υπό διαμόρφωση  ακαδημαϊκό «χάρτη» της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία.
Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος και τα μέλη της Επιτροπής μετέφεραν κι ενημέρωσαν τον κ. Υπουργό για τη βούληση αλλά και την αίσθηση που επικρατεί στην τοπική κοινωνία την οποία προκάλεσαν  πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου, όπου διακρίνεται έντονη ασάφεια ως προς τις τελικές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας.



Ο κ. Γαβρόγλου περιορίσθηκε στην διατύπωση πιθανών σκέψεων αναφορικά με το ζήτημα και την εξέλιξή του, καθώς – όπως είπε – αναμένονται σύντομα οι τελικές προτάσεις της Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πατρών.  Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι των φορέων  ζήτησαν και προγραμμάτισαν νέα συνάντηση εργασίας, προκειμένου να συζητήσουν εκ νέου με τον κ. Υπουργό επί των προτάσεων που θα έχουν υποβληθεί.
Στην συνάντηση παρευρέθηκε ο βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.
Εκτός του Δημάρχου Ν. Καραπάνου, στην Επιτροπή συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Σπυρ. Καρβέλης και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου κ.κ. Νικόλαος Μουρκούσης και Ιωάννης Τέγας.
Οι κ.κ. Παναγιώτης Κατσούλης, Θ. Μαργαρίτης και Δ. Μακρής δεν προσήλθαν δικαιολογημένα λόγω υποχρεώσεων.
Επίσης συμμετείχαν οι Πρόεδροι του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου Βασίλειος Σπυρόπουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χρήστος Παΐσιος, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πέτρος Πετρόπουλος, εκπρόσωποι των Φοιτητών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (Τμημάτων που λειτουργούν στο Μεσολόγγι), καθώς επίσης ο κ. Λάμπρος Φλώρος ως μέλος επιτροπής πολιτών.