Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Πώς θεραπεύονται οι αιμορροΐδες οριστικά & ανώδυνα


Ταλαιπωρεί περίπου το 60 - 70% του πληθυσμού, κυρίως του δυτικού κόσμου, και επηρεάζει δραματικά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η πάθηση στις αιμορροΐδες, που λέγεται αιμορροϊδοπάθεια, συνιστά μια εξαιρετικά συχνή πάθηση αφού ο ένας στους 3 ανθρώπους του πληθυσμού του πλανήτη ταλαιπωρείται από αυτή σε κάποια περίοδο της ζωής του.

Οι παράγοντες που ευθύνονται για την εμφάνιση της αιμορροϊδοπάθειας σχετίζονται με την κληρονομικότητα, τις διατροφικές συνήθειες του ασθενή αλλά και με τον σύγχρονο τρόπο ζωής που περιλαμβάνει πολύωρη αδράνεια του σώματος σε καθιστή θέση και έντονο καθημερινό άγχος. Η πάθηση στις αιμορροϊδες πιο συχνά εμφανίζεται σε άνδρες παρά σε γυναίκες κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας αλλά μπορεί να προκληθεί και σε παιδιά και νέες γυναίκες που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

Καθώς το πρόβλημα υγείας που σχετίζεται με τις αιμορροΐδες συνιστά ζήτημα ταμπού για μεγάλη μερίδα ανθρώπων, οι ασθενείς δυσκολεύονται να εκφράσουν την ανησυχία τους ότι πιθανώς πάσχουν, επομένως ωθούνται στο να αναβάλουν τη διάγνωση και τη θεραπεία, κατ’ επέκταση. Συμβαίνει έτσι, οι ασθενείς να επισκέπτονται τον ιατρό έχοντας ξεπεράσει τα αρχικά στάδια της νόσου και πλέον να βιώνουν αφόρητο πόνο -εκτός του ότι με την αναβολή εκθέτουν την υγεία τους σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

Η διάγνωση της πάθησης στις αιμορροΐδες γίνεται από ειδικό ιατρό ο οποίος βάσει των εξετάσεων που πραγματοποιεί είναι σε θέση να προτείνει θεραπευτικές λύσεις στον ασθενή.

Πώς οι αιμορροΐδες θεραπεύονται πλέον οριστικά χωρίς πόνο;




Ανάλογα με τη διάγνωση του ιατρού, αποφασίζεται από κοινού με τον ασθενή το πλάνο της θεραπείας που ο δεύτερος θα ακολουθήσει.

Η θεραπεία για αιμορροΐδες ήπιας έως μέτριας μορφής μπορεί να είναι συντηρητική, συνδυάζοντας: αύξηση φυτικών ινών στη διατροφή του ασθενούς, σωστή ενυδάτωση του οργανισμού του, χρήση τοπικών αλοιφών, λήψη υπακτικών από το στόμα ή και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων για την καταπολέμηση του πόνου και ακόμη, όσο το δυνατόν ανάπαυση. Σε κάθε περίπτωση, η σωστή διατροφή και η αποφυγή της παρατεταμένης ορθοστασίας έχει διαφανεί πως βελτιώνουν τις ενοχλήσεις σε ασθενείς με χαμηλού βαθμού αιμορροΐδες.

Οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρότερα συμπτώματα εξαιτίας της εξέλιξης της αιμορροϊδοπάθειας στο τρίτο ή τέταρτο στάδιο, χρειάζονται συνδυαστικό πλάνο θεραπείας, που περιλαμβάνει και χειρουργικές, αλλά πλέον ελάχιστα επεμβατικές, μεθόδους.

Η πλέον σύγχρονη θεραπευτική μέθοδος που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά, οριστικά και ανώδυνα την αιμορροϊδοπάθεια σε κάθε στάδιο εξέλιξης είναι η μέθοδος των υπερήχων Trilogy. Ο εξειδικευμένος ιατρός μετά από την εξέταση του ασθενή έχει τη δυνατότητα να κρίνει σε ποιους ασθενείς μπορεί να εφαρμοστεί η εν λόγω μέθοδος, όπως συμβαίνει με όλες τις θεραπευτικές τεχνικές στη χειρουργική.

Η θεραπεία με υπερήχους είναι ανώδυνη και αναίμακτη, προσφέροντας οριστική λύση στο πρόβλημα της αιμορροϊδοπάθειας. Η μέθοδος είναι ελάχιστα επεμβατική γι αυτό δεν προκαλεί πόνο και επαναφέρει τις αιμορροΐδες στην φυσιολογική τους κατάσταση, χωρίς να προκαλούνται εκτομές.

Η σύγχρονη μέθοδος θεραπείας διαρκεί μόλις 15 - 30 λεπτά και δεν απαιτεί νοσηλεία, καθώς ο ασθενής μπορεί να αναρρώσει για το υπόλοιπο της ημέρας στο σπίτι του. Η γρήγορη ανάρρωση που παρέχει η συγκεκριμένη μέθοδος επιτρέπει στον ασθενή να επιστρέψει στην εργασία του και τις καθημερινές του δραστηριότητες πολύ άμεσα.