Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Τα "απόνερα" των δημοτικών εκλογών να μην αφήσουν αθωράκιστο το Λιμάνι του Μεσολογγίου...


Ολοκληρώνεται, ίσως και εντός της εβδομάδας, το έργο της εκβάθυνσης του διαύλου του λιμένος Μεσολογγίου, κάτι που χωρίς καμιά αμφιβολία αναμένεται να δημιουργήσει προοπτικές ανάπτυξής του και κυρίως να δημιουργήσει συνθήκες για χρήση και από επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία.
Σε αυτή τη φάση ζητούμενο είναι να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ απερχόμενης και νέας δημοτικής αρχής, έτσι ώστε στο διάστημα αυτό να γίνουν ενέργειες προκειμένου, η ανάδοχος εταιρεία του έργου να προβεί σε εργασίες εκβάθυνσης και καθαρισμού στη λεκάνη του λιμανιού κατά μήκος της προβλήτας, ώστε να διασφαλιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα η στατικότατα από πιθανές διαβρώσεις.


Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το κόστος αυτών των εργασιών είναι ελάχιστο σε σχέση με προγραμματισμό και εκτέλεσή του στο αόριστο μέλλον, μόνο που τα «απόνερα» των πρόσφατων εκλογών δεν δημιουργούν συνθήκες ελάχιστης συνεννόησης… και έτσι φαίνεται ότι θα χαθεί μια ευκαιρία θωράκισης του λιμανιού του Μεσολογγίου.
Και θα χαθεί διότι λόγω της έντασης που έχει προκληθεί από σειρά αβάσιμων καταγγελιών και δημοσιευμάτων δύσκολα το επόμενο διάστημα να βρεθεί κοινός τόπος ώστε ο ανάδοχος να προβεί σε εργασίες προστασίας του κριπιδώματος του λιμανιού, κάτι που δεν προβλεπόταν άλλωστε και στη μελέτη του έργου.
Τέλος, όσον αφορά την απόφαση απαγόρευσης κολύμβησης στην περιοχή που εκτελείται το έργο θα πρέπει να τονιστεί ότι αυτή λήφθηκε για λόγους ασφαλείας των λουόμενων και δεν έχει καμιά σχέση με την ποιότητα των νερών. Δηλαδή τα νερά στις πλαζ της Τουρλίδας και του Λιμανιού είναι κατάλληλα για κολύμβηση.