Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Laser αποτρίχωση και το καλοκαίρι; Αν ναι, πώς;


Χρησιμοποιείτε σχεδόν καθημερινά ποικίλες αποτριχωτικές μεθόδους προκειμένου να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα αλλά εκείνη δείχνει να… επιμένει!
Αν έχετε κουραστεί από τις σύντομης διάρκειας μεθόδους αποτρίχωσης και σκέφτεστε να εκμεταλλευτείτε την εποχή προκειμένου να προχωρήσετε σε μια αποτελεσματική και μόνιμη λύση, η αποτρίχωση laser μπορεί να είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς!

Μπορώ να κάνω αποτρίχωση laser κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;
Η απάντηση πλέον είναι «ναι», χάρη στην τεχνολογική πρόοδο των μεθόδων laser αποτρίχωσης που επιτρέπει την εφαρμογή τους και κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.
Όπως θα σας ενημερώσουν ωστόσο, και στο δερματολογικό ιατρείο ή κέντρο αισθητικής που θα απευθυνθείτε για να κάνετε αποτρίχωση laser, χρειάζεται να τηρείτε κάποιους κανόνες πριν την εφαρμογή της μεθόδου, που οι περισσότεροι ενδείκνυνται για κάθε εποχή.
Τι χρειάζεται λοιπόν, να ξέρετε πριν πάρετε την απόφαση να προβείτε στην διαδικασία της αποτρίχωσης με laser; Παρακάτω σας έχουμε τα πιο σημαντικά tips, ώστε να τα έχετε κατά νου και να ενημερωθείτε αναλυτικά από τον ειδικό που θα εφαρμόσει τη θεραπεία αποτρίχωσης στο σώμα σας.

Τι χρειάζεται να προσέχετε αν πρόκειται να κάνετε αποτρίχωση laser



Επιλέξτε με προσοχή τον ειδικό. Πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα σύγχρονο δερματολογικό κέντρο ή ένα κέντρο αισθητικής, το οποίο να διαθέτει τα κατάλληλα μηχανήματα, αλλά και οι ειδικοί να έχουν και τη γνώση και την εμπειρία για να εφαρμόσουν με ασφάλεια τη θεραπεία. Στο πρώτο σας ραντεβού μην παραλείψετε να ρωτήσετε για την τεχνολογία του laser που χρησιμοποιεί η μέθοδος και ζητήστε να δοκιμάσετε σε ένα μικρό σημείο του σώματός σας την εφαρμογή, για να ελέγξετε τυχόν αντιδράσεις της επιδερμίδας σας.
Κάνετε συστηματική χρήση αντιηλιακού. Η ηλιοφάνεια αυτή την περίοδο «επιβάλλει» τη συχνή χρήση του αντηλιακού, ειδικά τις ημέρες που προηγούνται της επίσκεψης σας στον ειδικό για την αποτρίχωση με laser. Τα συστατικά του αντιηλιακού προστατεύουν το δέρμα από τις βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου και ενυδατώνουν επαρκώς την επιδερμίδα, προετοιμάζοντάς τη για τη θεραπεία αποτρίχωσης.
 Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε κερί πριν το laser. Η χρήση αποτριχωτικού κεριού φθείρει τη ρίζα της τρίχας, με αποτέλεσμα το laser να μην επιφέρει την αναμενόμενη αντιμετώπιση της  τριχοφυΐας. Καλύτερα είναι να αποτριχώσετε με άλλη μέθοδο την περιοχή που σας ενδιαφέρει, κατά την οποία οι τρίχες κόβονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας, χωρίς να επηρεάζονται οι ρίζες.

Ενυδατώστε την επιδερμίδα σας με κρέμα από αλόη. Η αλόη έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό και ειδικά για το δέρμα, προσφέροντας πλούσια ενυδάτωση. Έχει επιπλέον την ιδιότητα να καταπραΰνει τους μικροερεθισμούς στην επιδερμίδα και μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε με ασφάλεια τόσο πριν τις συνεδρίες αποτρίχωσης, όσο και μετά.
Σε κάθε περίπτωση, έχετε κατά νου ότι η αποτρίχωση με laser δεν απαιτεί μόνο 1 συνεδρία  για να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα αποτρίχωσης. Το πλήθος των συνεδριών εξαρτάται από τον τύπο της τρίχας και του δέρματός σας, οπότε θα πρέπει ο ειδικός να σας ενημερώσει για τη διάρκεια αλλά και το κόστος της διαδικασίας.
Με την αποτρίχωση laser θα δείτε μόνιμα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της τριχοφυΐας και θα απαλλαγείτε οριστικά από τις χρονοβόρες και αρκετά δαπανηρές μη μόνιμες μεθόδους αποτρίχωσης.