Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

"Όνειρο θερινής νυχτός" το κολυμβητήριο στο Μεσολόγγι... Δεν υπογράφει τη σύμβαση κατασκευής ο ανάδοχος του έργου...


Στο αόριστο μέλλον φαίνεται ότι οδεύει η έναρξη εργασιών για την κατασκευή κολυμβητηρίου στο Μεσολόγγι καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μας ο ανάδοχος του έργου φέρεται να μην θέλει τελικά να αναλάβει την κατασκευή και ως εκ τούτου τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κηρυχτεί έκπτωτος!
Έτσι η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει είτε να προχωρήσει στη σύναψη σύμβασης με τον επόμενο μειοδότη της διαγωνιστικής διαδικασίας είτε να καταστήσει άγονο τον διαγωνισμό…
Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι τώρα αρκετά στελέχη της νέας δημοτικής αρχής είχαν εκφράσει έντονες διαφωνίες για το συγκεκριμένο έργο αναφορικά με την πηγή χρηματοδότησης (σ.σ. ίδια έσοδα του δήμου και όχι από επιχορήγηση της ΓΓΑ) αλλά και για το μελετητικό σκέλος του έργου. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)



Συνεπώς δεν είναι απίθανο το σενάριο να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός και έτσι η κατασκευή κολυμβητηρίου στο Μεσολόγγι να παραπεμφθεί για ακόμη μια φορά στις καλένδες.
Το επιπρόσθετο ερώτημα όμως που τίθεται είναι εάν ο δήμος θα εισπράξει την εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης ύψους 15.000€ περίπου που έχει καταθέσει ο ανάδοχος ή εάν θα του την επιστρέψει… Και αυτή θα είναι μια από τις πρώτες «δύσκολες» αποφάσεις της νέας δημοτικής αρχής… και ταυτόχρονα θα καταγραφεί καθυστέρηση στην υλοποίηση και αυτού του έργου...