Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Πανελλαδική Ημερίδα της ΚΕΔΚΕ στο Μεσολόγγι για τη χρήση ποδηλάτου, ύστερα από πρωτοβουλία Βερελή


Προ διμήνου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρίστος Βερελής είχε στείλει επιστολή τόσο σε δημάρχους, όσο και στο ΥΜΕ με θέμα την αναγκαιότητα ανάληψης πρωτοβουλιών για τη χρήση ποδηλάτου για μετακινήσεις εντός πόλεων.
Προφανώς αφορμή για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας ήταν το γεγονός ότι από το 2004 και μετά έχει παγώσει το πρόγραμμα ανάπτυξης ποδηλατοδρόμων σε μεγάλα αστικά κέντρα.
Ταυτόχρονα τα δίκτυα ποδηλατοδρόμων που είχαν αναπτυχθεί πιλοτικά σε διάφορες πόλεις ανάμεσα στις οποίες και στο Μεσολόγγι δεν «λειτούργησαν» αφού δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τις κατά τόπους αρχές για την προώθηση του θεσμού, πλην ελαχίστων περιπτώσεων.
Φυσικά το πόσο σημαντική είναι η χρήση ποδηλάτου στην πόλη είναι αυτονόητο.
Όπως πληροφορούμαστε ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης υιοθέτησε τις προτάσεις του Χρίστου Βερελή, τις οποίες μάλιστα ο βουλευτής ανέπτυξε διεξοδικά στον κ. Κακλαμάνη σε συνάντηση που είχαν στην Αθήνα.
Έτσι σε πρώτη φάση η ΚΕΔΚΕ θα διοργανώσει στο Μεσολόγγι πανελλαδική ημερίδα για να αναδειχθεί η αναγκαιότητα χρήσης ποδηλάτου για μετακινήσεις στην πόλη και κυρίως οι τρόποι προώθησης αυτής της χρήσης.

Η ημέρα διαξαγωγής της ημερίδας αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και χωρίς καμιά αμφιβολία η ημερίδα αυτή αναμένεται να αναδείξει σε όλη την Ελλάδα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης και κυρίως να λειτουργήσει θετικά για την αξιοποίηση και ΧΡΗΣΗ των ποδηλατοδρόμων.