Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Στην Συμβουλευτική Επιτροπή για την άμυνα και την ασφάλεια της Ευρώπης ο Χρίστος Βερελής

Ο Χρίστος Βερελής επιλέχθκε για μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την άμυνα και την ασφάλεια της Ευρώπης, μετά από πρόταση του Πρόεδρου του Ιδρύματος και Πρόεδρου της Επιτροπής Άμυνας του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, κ. Wogau.
Πριν από μικρό χρονικό διάστημα, στο τέλος του 2008 το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και η ευρωπαϊκή επιτροπή αποφάσισαν από κοινού την ίδρυση του Ιδρύματος για την άμυνα και την ασφάλεια της Ευρώπης.
Βασικός σκοπός του Ιδρύματος αυτού είναι να προετοιμάζει τις εισηγήσεις για τα δύο αυτά σώματα σε θέματα που σχετίζονται με τη βελτίωση της αμυντικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σχετικά θέματα όπως είναι η ασφάλεια και η διπλωματία των αγωγών, τα κοινά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ.ο.κ.
Το ίδρυμα αυτό έχει ένα συμβουλευτικό σώμα το οποίο συνεδριάζει περίπου ανά δίμηνο και αρχίζει στις 17 Μαρτίου με την επεξεργασία της λευκής βίβλου για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια προκειμένου να παρθούν αποφάσεις γύρω από το θέμα αυτό εντός του 2009 στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλείας του Δεκεμβρίου που θα γίνει στο Βερολίνο.
Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος και Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κ. Wogau ανακοίνωσε στον Χρίστο Βερελή, την πρόθεση του Ιδρύματος να αποτελέσει μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής.
Εκτός από το ΠΑΣΟΚ, ο Χρίστος Βερελής ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής και την Υπουργό Εξωτερικών. Με την Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε την Τετάρτη 18/03/09.