Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Κοσμοσυρροή για τον Βενιζέλο στο Μεσολόγγι



Ναι στις συνεργασίες, αλλά μετά την αυτοδυναμία, λέει ο πρώην Υπουργός.




Γράφει ο Παναγιώτης Τσακανίκας



Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και πρ. Υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, ήταν ο βασικός ομιλητής στην προχθεσινή ετήσια συνεστίαση της Δημοτικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στο Μεσολόγγι.
Η έλευση του κ. Βενιζέλου, αποτέλεσε πόλο έλξης για στελέχη αλλά και εκατοντάδες μέλη του κόμματος στην περιοχή.

Άλλωστε ο πρ. Υπουργός έλαβε στις εσωκομματικές εκλογές το υψηλότερο ποσοστό του στην Αιτωλ/κή πρωτεύουσα, εξαιτίας και της σημαντικής επιρροής που έχει εκεί ο Χρίστος Βερελής.
Ο κ Βενιζέλος στο πλαίσιο της επίσκεψης του, εκτός από την ομιλία του, παραχώρησε συνέντευξη τύπου, ενώ είχε συνάντηση και με τα μέλη της Δημοτικής και Νομαρχιακής Οργάνωσης του κόμματος.
Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, ο πρ. Υπουργός ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για την οικονομική κρίση, την αξιοποίηση των στελεχών, τον αγροτικό τομέα και την σημασία των ευρωεκλογών.
Ειδικότερα, έκανε λόγο για απόγνωση των αγροτών και της κυβέρνησης που παρουσιάζει ένα πακέτο παροχών, χωρίς να γίνεται σοβαρή συζήτηση για το μέλλον της γεωργίας. Τόνισε πως οι πολίτες πρέπει να πειστούν πως η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές απορρίπτοντας το ενδεχόμενο οικουμενικών κυβερνήσεων, τάχθηκε όμως υπέρ των συνεργασιών και των συναινέσεων.
Ως προς την αξιοποίηση των στελεχών ο κ. Βενιζέλος, δεν έκρυψε την χαρά του για τη συμμετοχή του κ. Βερελή στην Επιτροπή Άμυνας στην Ευρώπη και είπε πως όλα τα στελέχη πρέπει να αξιοποιούνται και να αντιμετωπίζονται αξιοκρατικά και δίκαια, αμφισβητώντας τον τρόπο λειτουργίας των κομμάτων σήμερα.
Για το σωφρονιστικό σύστημα, είπε πως η είναι πολύ δύσκολο να μπει σε μια τάξη και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα. «Η απόδραση Ριζάι και Παλαιοκώστα, είναι η επιτομή του ευτελισμού του κράτους», είπε χαρακτηριστικά.
Τόνισε την ανάγκη ριζικών αλλαγών στην εκπαίδευση, ενώ για την εκτροπή του Αχελώου, ο κ. Βενιζέλος, επιβεβαιώνοντας την «αλλαγή πλεύσης» του κόμματος στο θέμα είπε πως ο τελικός λόγος για το θέμα αυτό ανήκει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ο εθνικός σχεδιασμός για το θέμα, θα πρέπει να λάβει υπ'όψιν την νομολογία αυτή. Τέλος για τις ευρωεκλογές, επισήμανε πως ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να έχει μια καθαρή νίκη σε αυτές και εάν δεν γίνουν ενδιάμεσα εθνικές εκλογές τότε «οι ευρωεκλογές προσλαμβάνουν εντονότατα πολιτικά χαρακτηριστικά.

Σε Υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους η ΟΜΙΛΙΑ
Στην ομιλία του κ. Βενιζέλου, κατά τη συνεστίαση της Δ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στο Μεσολόγγι, παραβρέθηκαν οι βουλευτές του κόμματος στον νομό, ο νομάρχης Θύμιος Σώκος, πολιτευτές, δήμαρχοι, μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και μεγάλος αριθμός τοπικών στελεχών και μελών του κόμματος.
Εκεί, ο πρ. Υπουργός, άσκησε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση, τονίζοντας πως όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί πως η Ελλάδα του 2009 δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα του 2004 και πως πέντε χρόνια μετά τις εκλογές που έφεραν τη ΝΔ στην εξουσία, παρατηρείται μια «εθνική οπισθοδρόμηση».
«Για πρώτη φορά καταλαβαίνουμε ότι τα παιδιά μας μπορεί να ζήσουν πιο δύσκολες στιγμές από αυτές που ζήσαμε εμείς. Έχουμε πάψει πια να θεωρούμε κάποια πράγματα αυτονόητα και κεκτημένα. Η κριτική απέναντι στη ΝΔ είναι εύκολη, δεν έχει νόημα η κριτική απέναντι σε μια κυβέρνηση που έχει επιδείξει πλήρη ανικανότητα. Δική μας ευθύνη είναι να πείσουμε πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να βγάλει τη χώρα από αυτήν την κατάσταση»., σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, που στη συνέχεια αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση, ασκώντας κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της, τονίζοντας πως κινείται χωρίς σχέδιο και χωρίς να κοιτά την επόμενη μέρα.
Εκτός της οικονομίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για «διάλυση θεσμών» που παρατηρείται παντού, στο κοινωνικό κράτος, την παιδεία, την υγεία, την ασφάλεια κλπ.
«Εδώ έρχεται το ΠΑΣΟΚ, που δεν αρκείται στην κατάρρευση της ΝΔ, ή στην πρωτιά στις δημοσκοπήσεις. Θέλει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, ένα ρεύμα εμπιστοσύνης. Όχι όμως με μια εξουσία παλιού τύπου. Δεν συγχωρείται πλέον καμιά αυτάρεσκη και αλαζονική πλειοψηφία. Ο κόσμος θέλει σταθερότητα και αξιοπιστία και μια αυτοδύναμη πλειοψηφία, όπως την θέλουμε, θα πετύχει τις ευρύτερες συνεργασίες με προοδευτικές δυνάμεις και κυρίως την εθνική συναίνεση που απαιτείται για να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα. Και γι' αυτό πρέπει να ξεκινήσουμε με την νίκη του ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Βενιζέλος, καταχειροκροτούμενος.