Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009

Μεγάλη προσφορά από την εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" στους μαθητές της Αιτωλοακαρνανίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας που είναι η δωρεάν διάθεση βιβλίων επιστημονικού, λογοτεχνικού και ιστορικού περιεχομένου σε όλους τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού.
Τα βιβλία αυτά εγνωσμένης αξίας και σπουδαιότητας είναι ευγενική προσφορά της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» στους πολίτες του νομού.
Την Πέμπτη κλιμάκιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας με επικεφαλής τον Αντινομάρχη Πάνο Κατσούλη διένειμε βιβλία στους μαθητές του Παπαστρατείου Γυμνασίου Αγρινίου και του ΕΠΑΛ Μεσολογγίου.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κατσούλης μεταξύ άλλων επισήμανε τα εξής: «Η προσπάθεια μας – η οποία προκειμένου να ολοκληρωθεί απαιτεί την ενεργό συμμετοχή τόσο των δήμων όσο και των διευθύνσεων των σχολικών μονάδων – έχει διπλό στόχο.
Από την μια πλευρά, επιχειρούμε να εμπλουτίσουμε τις δημόσιες και τις δημοτικές βιβλιοθήκες, καθώς και εκείνες των πολιτιστικών συλλόγων και των φορέων που δραστηριοποιούνται στο Νομό μας.
Από την άλλη, επιδιώκουμε το βιβλίο να «αγκαλιάσει» και να «αγκαλιαστεί» απ’όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές, έτσι ώστε από τα πρώτα βήματα της κοινωνικής τους ζωής να το αγαπήσουν και να κατανοήσουν την διαχρονική αξία της μελέτης, καθώς και του ιδίου του βιβλίου».